web analytics

Härligt väder idag, jag tog med mig pojkarna och lite fika ut i skogen och gick upp på högsta berget i skogen och satte mig en stund. Det är rätt högt, men alla träd skymmer tyvärr utsikten.

Jag hittade ett gammalt halvstryp hemma innan vi drog ut som Brimer kan ha, hans förra fina halsband från Ezydog var det nån annan otäck hund som bet sönder under semestern. Nu är jag trött på att allt går sönder hela tiden, nu ska ALLT hängas upp i tryggt förvar och inte slängas på golvet eller på något annat ”bra” ställe!
Förhoppningsvis kommer vi dock inte ha så många hundar kvar när kommande vecka är slut men ändå, även vissa av de vuxna visar prov på förstörelsemani i vissa lägen!

Jag ska beställa varsitt Björkishalsband till dem som vi kan plocka upp på SM sen, Dax börjar bli slitet så det skadar inte att fräscha upp det lite. Han får ett nytt neonorange, Brimers färg ska bli neongul. Han får dock vänta med att få någon dragsele tills han blivit mer färdig i kroppen, som det ser ut nu kommer han inte bli speciellt hög men bred, som sin mamma!
Han får ju ändå inte dra förrän om typ ett år, så det är ingen brådska med införskaffandet heller.
Formstatusen för dagen lyder: Dax 26 kg, ranglig som en benget och kunde gott lägga på sig ett par kg till. Brimer 23,4 kg och helt lagom. Matte 71,4 kg och kan gott göra sig av med i alla fall fem kg hahaha. Men vad fan, så länge man mår bra både fysiskt och mentalt så känns det som att det kvittar vad vågen säger, jag är nöjd så länge jag kan ha mina kläder!
Nu börjar dock vissa plagg bli lite väl tighta så jag hoppas på att brukandet av de nya löparskorna kommer igång!

Nu är det två jobbpass kvar av den här vändan, jag tycker det har gått väldigt fort hittills. Men när jag kom tillbaka blev jag lite deprimerad, i vanliga fall är man ju lite virrig när man kommer tillbaks från semester och måste dubbelkolla koder etc. men i år kändes det som att komma tillbaka från en vanlig ledighet haha. Då börjar man tänka ”är det så här livet kommer se ut, man är lite ledig och sen är det tillbaka i samma hjulspår, år ut och år in, samma ronder och samma rutiner??”. Usch vilken jobbig tanke hahaha!

Eee… Lite makabert kanske, men ganska skoj ändå haha!

Nu ska vi hem och packa ihop lite lunch och hoppa i uniformen innan det är dags att dra ut i natten igen. Förhoppningsvis blir det lugnt så man hinner göra något skoj med hundarna, natten som var blev det lite miljöträning med Brimer i en lång gallertrappa och inne vid ett konstgjort vattenfall. Han tuffar på även om jag ser att han blir lite berörd i vissa fall, och jag har också märkt att han lättare trycker fram allvaret när han går upp i stress. Inatt kom vi ut från vattenfallet och mötte upp en kollega, då rusade han fram vilt skällandes och med raggen rest innan han kom på att det inte var nåt monster utan bara en vanlig människa.
Att ha koppel på skadar ju inte, så jag kan korrigera sådana dumheter så fort de uppstår och också få honom att varva ner redan innan när vi är där han blir berörd genom att sätta honom ner tills han ”pustat ut”. Självklart får han ha reaktioner, det är mitt jobb att läsa och styra honom dit jag vill ha honom både energimässigt och känsloläge så han snabbare kommer dit nästa gång samma situation uppstår. Då är kopplet en bra ”livlina”, om han skulle hitta på egna idéer, det är ju inte alltid man befinner sig på ställen där det är lämpligt att skutta omkring eller kan vända hur enkelt som helst så då är koppel och dubbla halsband (varav ett är stryp så han inte kan backa ur eller tappa det) en väldigt bra livförsäkring!

This is for you trail-ladies hehe.

4 Thoughts on “Skogen.

 1. alexandra on 28 juli, 2012 at 18:03 said:

  Heja Ullis !! Ut i löpspåret med dig ; ) Myskilona kommer rasa av dig nu …..Vet en till som biter sönder ALLT här och inte är det hennes morbror…Han gillar bara att bita sönder ulliga o gulliga saker…

  • UllisWeb on 28 juli, 2012 at 18:27 said:

   Haha ja jag hoppas på att det händer nånting i alla fall. Dock får spåren vänta till ledigheten, jag känner mig rätt sliten i både ben och fötter så jag tror det är dags att byta jobbkängorna också.
   Här är det bara Brimer som står för förstörelsen, Dax vårdar sina ulliga och gulliga saker ömt!
   R säger att det är därför han blivit en sån velourkille hahaha! 😛
   Halsbandet var det dock nån av de andra små odjuren som lyckades massakrera när vi var i Tuna. 👿

 2. Söta är de dina grabbar! Härlig skogslufs 🙂 Träffade en brorsa till Brimer idag 🙂 Stefans, vars namna jag precis nu tappade bort.
  Apropå löparskor så tänkte jag att Gilda och jag skulle komma i form genom lite löpning, bara det att klanten, dvs. JAG, körde på för hårt och drog på mig ”fenomenet” löparknä 😐 Jägarns så onte jag fick hon Malin, och kunde inte gå! Nu är det dock nästan bra och ska imorgon hoppa i dojorna igen 😉 Skam den som ger sig!

  Ha det gott! 🙂

  • UllisWeb on 28 juli, 2012 at 23:38 said:

   Aha, Brokk alias Brasse! 😀
   Han ska vara en mycket trevlig pojk har jag hört!
   Risken för skador är ju stor när man inte är igång och går ut för hårt, jag travar på i mitt tempo och mina korta sträckor med mina grabbar så borde det funka. Jag lägger ingen prestige i det hela utan bara att jag är ute och rör på mig på det sättet är gott nog. En gång är 100% mer än noll liksom! 😉

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: