web analytics

Min vana trogen tänkte jag gå igenom hur det gångna året varit så här runt årsskiftet. Vissa saker minns man ju utan att titta tillbaka i arkivet, både bra och dåliga. Överlag tycker jag att det har varit ett bra år med fler positiva än negativa händelser, så det blir upp till bevis nu när jag ska läsa igenom bloggen (som för övrigt skrivits i mer under detta år än någonsin och jag slutade också under året att skriva lösenordsskyddat vilket var flera år sedan sist).
Här kommer årets bokslut!

Januari
Året inleddes med förkylning och missade arbetsdagar som jag sedan tog igen med att jobba extra. Det hör inte till vanligheterna kan man väl säga hehe!
Valparna i B-kullen föddes och det blev hela elva stycken även denna gång. Inte så mycket jobb dock när de är så små, men fortfarande tar 14 hundar sin lilla tid.
Vi letade hus…

Februari
Hundträningen låg lågt, men mot slutet satte vi i alla fall igång att spåra lite.
Jag fyllde 30 år och fick massor av fina presenter och GOD mat!
Jag var dessutom flitig med kameran och gjorde ”photo-a-day challenge” under februari, kul men tidskrävande. Många av bilderna blev faktiskt riktigt bra kan jag tycka så här i efterhand, och det var kul att använda min kreativa sida och lägga ner lite arbete på bilderna i stället för att massproducera foton som ser mer eller mindre likadana ut.
Vi letade hus…

Mars
Vi var grymma på att hålla igång träningen skulle jag nog vilja säga, eller så bloggade jag bara när vi hade tränat haha!
Det spårades, söktes, uppletades och kördes lydnad om vart annat, och så började valparna levereras också.
Jag fick hem en iPhone 4S och började så småningom mobilblogga massor!
Vi letade hus…

DSC_2624

April
Jag lade ut motorcykeln till försäljning för första gången, något som under året skulle visa sig bli en seg process som ännu inte fått något slut. Idag står den vinterförvarad i en bekants garage i väntan på våren och förhoppningsvis försäljning!
Både jag och Rickard var förkylda, och jag fick stanna hemma ifrån jobbet lite till.
Vi tränade fortsatt väldigt flitigt och jag satte igång spåret med Brimer (som jag också bestämde mig för att behålla under denna månad). All träning med Dax mynnade ut i en lägreklasstävling där vi kom tvåa på efter Rickard och Fenris och blev också uppflyttade till högre klass med god marginal!
Mer husletande…
Vi började också renovera hallen i min lägenhet, och även detta blev ett långtidsprojekt kändes det som… Men det blev ju en KLAR förbättring när det väl var klart!

Så här såg det ut innan…Och så här snyggt blev det efter!

Maj
Åter igen – vi tränade på!
Helt galet mycket hundträning verkar det ha varit under detta år, och jag som tycker att vi har legat lite på latsidan men det kanske bara är nu på slutet då (som vanligt när vintern kommer). Jag skrev ett himla bra inlägg om hur jag lärt in mina passiva markeringar så den som är intresserad kan läsa om det här. Vi hade dessutom träningshelg med kenneln som blev väldigt lyckad!
Och vi letade hus…

Juni
Det grillades i tid och otid då vi köpte en liten portabel grill, både till Rickards födelsedag, midsommar och hur mycket som helst både före och efter blev det grillat!
Fenris utvecklade sitt hat gentemot Dax och hoppade på honom några gånger inomhus vilket leddde till att vi fick börja ha dem separerade. Dax blev dessutom magsjuk och det höll i sig i nästan en vecka så han tappade en del i vikt och form. Precis lagom till vår årliga uppkörning blev han bra igen. Och vi klarade den. Inte snyggt, men vi gick i alla fall igenom och det är ju huvudsaken!
Min mage höll också på och strulade, och värst var det såklart under uppkörningen med nervositet och oron från tiden innan med Dax magsjuka och allt det andra. Riktigt jobbigt!

Juli
Semester!!
Sommarfest och mera grilla, bad och lite fiske. Vi fick hem nya löparskor och började springa lite smått. Det regnade och var fint väder om vart annat, och vi började träna sök!

Augusti
Träning, träning… Sök och lydnad dominerade.
Jag lyckades också radera bloggen och allt därtill under ett försök att uppdatera hemsidan men webhotellet kunde som tur var rädda det åt mig igen!
I slutet av månaden var det SM i Skara, kul att se duktiga ekipage och rolig shopping!

September
Vi fortsatte träna på och jag bestämde mig för att lägga över Dax i svenskskyddet och detta är nog bland det bästa vi har gjort detta år!
Den fina utvecklingskurvan vi har haft har betytt så otroligt mycket, det känns så himla, himla kul att känna att vi jobbar tillsammans och att allt slit genom åren nu ger resultat med besked. Jag känner verkligen att jag vet vilka knappar jag ska trycka på i vår träning för att komma dit jag vill, och att jag lagt en BRA grund som går att utveckla åt det håll jag önskar. Jag är riktigt stolt över det jag lyckats få till med Dax, och otroligt tacksam över att ha en hund med fina egenskaper!
Jag tog också en tripp till Värmland och Nadine under denna månad och tränade lite och pratade mycket, mysigt!!
Passade dessutom på att färga håret för första gången i mitt 30-åriga liv och blev brunett. Och i slutet av månaden hade vi kennelläger, jätteskoj att träffa alla hundar och förare!

Oktober
Jag började tappa motivationen till hundträningen, precis som jag gör varje höst när mörkret faller och det blir kallt. Helt otroligt att jag inte ruttnade tidigare känns det som nu när jag tittar tillbaka och ser hur mycket vi faktiskt tränat under året haha!
Det enda vi egentligen har hållit igång är just skyddet, och till stor del är det för mig att träffa gruppen som lockar (såklart också att det går så himla bra i vår träning!).
Fenris perforerade Dax ben så det blev tratt och strumpa eller sko på ett tag.
Min kropp strulade en del och jag hade svårt att sova, märkligt då mörkret annars brukar göra det enklare att sova dagtid tycker jag. Och så kom första snön, yay!
Någonstans under oktober kan jag också börja se en förändring i mina inlägg, det handlar inte bara om hund, hund och hund.

November
Vi åkte upp till Kilsbergen och fiskade ädelfiske, riktigt skoj att testa på något nytt!
Jag plockade bort mina gelénaglar som jag haft i tre år. Till en början hade jag väldigt, väldigt ont i fingertopparna men det gick till slut över. Men fortfarande saknar jag dem och kommer att göra nya igen!
Fenris gav sig På Dax ÄNNU en gång och denna gång gick det illa. Det blev ett stort hål i halsen, huden släppte från musklerna över hela vänster bog, en muskel gick sönder… Dränage, stygn, antibiotika och en massa t-shirts gick det åt, men det har läkt ihop fint. Även jag och Rickard blev skadade när vi försökte skilja hundarna åt. Detta var nog det värsta som hänt i år!
Jag köpte en liten pocketkamera att ha med på utflykter etc.

DSC_9254

December
Det var riktig vinter och kallt till en början, det snöade massor under månaden och vi åkte lite skidor. I veckan mellan jul och nyår blev det dock töväder, och lagom till nyårsafton var det nästan helt snöfritt.
Naturligtvis präglades månaden också av julbestyr och shopping, dricka och äta gott, men vi lyckades klämma in lite hundträning även då. Den största nyheten på den fronten var att Brimers träning lossnade och han började engagera sig i övningarna!
December bjöd också på flest inlägg i bloggen (hela 39 stycken), och många av dem handlade om annat än hund.

IMG_2868

Sammanfattningsvis så har ledmotivet för 2012 varit HUND, och det är ju inte så konstigt när vi har så mycket hundar. Med valparna var det 14 stycken, just nu har vi fem. Det blir svårt att åka iväg och göra något annat, att hitta hundvakter till fem hundar är ingen lek och det är inte alltid det passar sig att ha med dem i bilen eller liknande heller. Så självklart får man göra det bästa av situationen och göra sånt vi alla kan göra tillsammans, och det blir oftast träna!

Jag ger ju aldrig nyårslöften, men jag har självklart förhoppningar om hur 2013 ska bli.
Jag hoppas på att vi fortsätter att göra framsteg i vår träning, och att det fina samarbete jag har med Dax bibehålls och att det växer fram ett lika bra samarbete med Brimer. Kanske kommer jag och Dax till tävlingsstart i skyddet någon gång under året, och om vi får till lydnaden även högrespåret. Med Brimer finns inga konkreta planer utöver MH och röntgen som jag hoppas på att få gjort i januari.

Vad det gäller övriga livet så hoppas jag självklart på att alla mina nära och kära får behålla hälsan, och för egen del att jag har kvar balans i min vardag och slipper få dessa jobbiga skov med magproblem och annat. Jag lär mig mer och mer om vad som fungerar och inte, och förhoppningsvis leder det till färre sjukdagar och mer roligheter!
Jag hoppas också på att kunna hålla igång bloggen med inlägg och bilder, och tanken är att hålla tråden från slutet av året och inte bara ha en blogg om hund. Jag försöker skriva om hela mitt liv, även om jag ibland kan tycka att det är en svår balansgång med hur mycket jag egentligen vill lämna ut för allmän beskådan.

Men när jag bläddrar i arkivet så inser jag att för egen del ger det mig mer att skriva om sånt jag själv är intresserad av att läsa om, jag känner att jag har ”missat” mycket av 2012 genom att hålla bloggen till mestadels hund. Jag har tex. inte haft känslan av att vi har varit speciellt flitiga med tränandet under året, men när jag läser igenom inläggen så verkar det som att vi inte har gjort något annat än att träna vilket jag ju vet inte stämmer. Så under 2013 kommer det nog bli en lite mer personlig blogg (men utan några snaskiga detaljer haha) och förhoppningsvis en bättre blandning av både hund och annat. Livet är så mycket mer än bara ytliga bilder och text, och detta vill jag ha kvar. Jag vill inte börja lösenordsskydda inlägg för jag tycker att det är så mycket roligare själv att läsa andras bloggar där folk bjuder på hela sig själv och inte bara när allt är perfekt och roligt, livet ser inte ut så. Så jag hoppas jag tar rätt beslut i att låta er vara med lite mer.

Jag ska också försöka vara flitigare med ”den riktiga” kameran och lägga in fler fina bilder i bloggen, när jag tittar på det jag fotade i början av 2012 så tycker jag själv att det är många BRA bilder och det tycker jag är roligt att se. Jag är väldigt självkritisk och har alltid haft svårt att uppskatta det jag själv har gjort, men nu låter jag mig själv växa och faktiskt tycka att jag är duktig på det jag presterat. Jag har mycket att jobba på också såklart, precis som alla andra, men jag vill fortsätta att känna mig stark och trygg i mig själv, och för att kunna det måste jag också stötta och peppa mig själv. Det är jag värd, och det är ni också!
I år hoppas jag få se starka och glada människor med fin självkänsla, som kan ta ett steg tillbaka, vara objektiva och konstatera att ”jag är duktig på vissa saker och mindre duktig på andra. Men om jag tränar så blir jag bättre även på det jag inte kan!”. Det finns alltid utrymme för förändring och förbättring, och det är något man styr över själv!

Med hopp om ett fint, lyckligt och starkt år till alla er fina som läser och kommenterar!

4 Thoughts on “Årsresumé 2012.

 1. Mycket iintressant och rolig läsning, och många sunda åsikter om saker och ting. Visst är det kul att blicka tillbaka i bloggen, för visst finns där en och annan liten grej man glömt bort.
  Det där med innehållet är intressant. Ibland vill jag också skriva mer än om hundträning, men så ångrar jag mig… Så därför får det fortsätta att vara en i huvudsak hundblogg så länge. Hinner ju inte ens skriva om det i veckorna när jag jobbar 😛

  Hoppas dina önskningar och mål infrias 2013. 🙂

  • UllisWeb on 2 januari, 2013 at 03:45 said:

   Tack så mycket! 😀
   Det är klurigt det där med vad man lämnar ut för alla att se, ibland kan jag känna det som ”vad fasen är det som gör att folk känner att andra förväntar sig att de ska lägga ut precis ALLT de gör, tycker och tänker??” Och i nästa stund kan jag tänka ”vad är det som får folk att tro att de är så viktiga och att andra vill läsa om precis ALLT de gör, tycker och tänker??” Haha!
   Någonstans har det ju spårat ur när alla har Facebook, Twitter, insagram, blogg, photobucket osv osv och i alla dessa kanaler måste man dokumentera varje steg, varje tugga, varje uttryck. Herregud, för 20 år sen hade folk inte ens mobiltelefon?!?
   Men så landar jag till sist i att när jag om 20 år sitter och läser om hur det var år 2013 så vill jag inte enbart läsa om hund, hund och hund utan om HELA mitt liv, så jag tror det är rätt beslut att ta trots allt! 🙂
   Oj vilken roman detta blev, nästan ett eget inlägg i sig hahaha! 😆
   Hoppas du får ett lyckosamt år du också, ska gå in och kika i din blogg som jag såg att du uppdaterat via mailen! 😉

 2. Själv tycker jag att det är roligare att läsa bloggar som INTE bara handlar om hund, träning eller vad det nu må vara. Blir lite tjatigt i längden! 😛 😉 Däremot behöver man ju inte vara toköppen för det och berätta om ALLT som sker i ens liv, men härligt när bloggar blandar tycker jag – från alla aspekter av en persons liv. För det handlar ju trots allt inte bara om hund, löpning eller vad det nu må vara. Läste en löparblogg för ett tag sedan som BARA handlade om löpning och då tröttnade jag till slut 😛
  Skoj att läsa din årsresumé förresten! 😀 Och ja, ni tränade en hel del under 2012 men så gjorde ni ju en jäkligt fin lägre tävling också! 😀 Så träningen gav ju ”betalt” helt klart! 😀 Ni är så duktiga så! ♥
  Kram vännen, hoppas vi kan ses lite mer under detta år!! ♥

  • UllisWeb on 2 januari, 2013 at 21:27 said:

   Ja men precis, jag håller fullständigt med!
   Allt enformigt blir ju till slut uttjatat, det är inte kul att läsa om bara en sak jämt, jämt, jämt. Och som sagt, jag känner att jag själv ”missar” saker när jag bara håller mig till ett ämne och jag vill att denna blogg ska vara representativ för mig och mitt liv som helhet och inte bara valda delar. Känns bra att komma till den slutsatsen! 🙂
   Kram på dig också hjärtat, tack för berömmet 😳 och jag hoppas också vi kan ses mer under året under olika former!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: