web analytics

Tänk vad det enda ger det andra här i livet, verkligen the butterfly effect!
Jag skrev ju tidigare idag att jag skulle åka och handla, men när jag gick ut till bilen och skulle starta den så var det nära att den inte gick igång!
När den väl gick igång så lät den lite rossligt, så jag kände att jag inte bara ville ta den korta turen ner till Ica utan köra en liten sväng så motorn skulle bli ordentligt varm och batteriet laddas upp rejält. Så jag styrde kosan mot Funäsdalen, inte för att åka hela vägen dit utan bara åt det hållet. På vägen kom jag på att jag var tvungen att fota till dagens PAD där temat var sol, och som tur var så trängde solen igenom molnen ovanför fjälltopparna som jag passerade nedanför. Jag kände att det inte gick att få någon bra bild nerifrån, så jag stannade i en parkeringsficka utefter vägen (som finns överallt här uppe, varför då??) där det fanns gamla skoterspår upp på berget för att få en bättre vy uppåt. Jag orkade inte släpa med mig hundarna, jag skulle ju ändå bara gå upp och ta några bilder.

När jag hade gått kanske 500 meter upp på bergssidan så såg jag plötsligt spår i snön framför mig som kom ifrån skogen och sedan också vek upp i skoterspåret där jag gick, och till en början reflekterade jag inte så mycket på det eftersom man är ju van vid att se spår från folk mest hela tiden. Men när jag tagit några steg insåg jag att det var inte människospår, utan björnspår!

IMG_3309

Jag blev helt till mig, förbannade att jag hade lämnat både lilla och stora kameran hemma (men vad fan jag skulle ju bara åka och handla!!) men fotade ändå med iPhonen och efter lite pill i PS så ser man ju faktiskt riktigt bra hur det såg ut med tår och allt!

Det var inga jättespår som ni ser, jag har storlek 39 i skor. Så utan att kunna ett skit om björn så skulle jag gissa på att det är en mindre björn som har gått där, eller kanske en järv rent utav?!
Så jäkla, jäkla coolt hur som haver, nog för att jag sett båda dessa djur live förut men det har ju för sjutton varit på zoo. Det är en helt annan sak att bli påmind om att de finns runt omkring oss hela tiden ute i det fria. Åh, jag blev så himla glad och upprymd, mäktigt!!!

Här har nalle gått (?), klassiskt hjulbent och inåt med tårna haha!

När jag till slut vände mig om för att gå ner till bilen igen fick jag syn på den här vyn, och ännu en gång blev jag hänförd och påmind om vilket vackert land vi bor i och hur viktigt det är att vi värnar om djur och natur så att alla får möjlighet att uppleva detta!
Och inget av detta hade jag upplevt om jag bara hade åkt till Ica direkt och handlat, är det inte förunderligt?!

Ett tag funderade jag på om jag skulle ta upp hundarna i koppel för att se hur de skulle reagera på spåren, men jag orkade inte trampa hela vägen fram och tillbaka en gång till och så tänkte jag dessutom att jag inte visste hur gamla spåren var. Björnen kanske var i närheten och då kändes det onödigt för allas skull att råka ”springa på varandra” så att säga.
Så efter handling och pannkakslunch blev det i stället dags att ta en skidtur med pojkarna, samma vända som i morse blev det förutom att jag inte startade direkt utanför dörren utan på andra sidan stora vägen utifall det skulle komma nån bil. Jag får inte stopp på hundarna hur som helst när de drar, eller ja det är ju Dax den lymmeln som bara fäller öronen och springer snabbare när jag ropar ”stanna” hehe. Så jag får ju ta i för kung och fosterland, bli förbannad och då kanske han behagar masa sig ner i trav och sen kanske skritt för att till slut stanna, och vid det laget är jag helt jävla galen och han fattar inte alls varför hahaha!

Ready for action!

Brimer har jag ju inte dragit med tidigare eftersom jag velat röntga honom först och se hur jag kan lägga upp träning och belastning på hans kropp, men nu hann jag inte det innan vi åkte upp. Dock ville jag gärna passa på att testa lite när jag kan så han fick vara med på ett hörn idag i alla fall. Som jag misstänkte så är det Dax som ändå drar det tyngsta lasset eftersom han INTE finner sig i att ligga efter eller bredvid någon annan, men Brimer hakade på ganska bra ändå. Han har en tendens till att vilja komma in och cirkulera bakom mig när jag kommenderar något vilket såklart skapade en del problem då båda hundarna satt ihop i en koppeldelare och Dax inte har något som helst intresse att komma in till mig när man kan DRAAA framåt, men efter en hel del meckande, pekande, svettande och svordomar så kunde jag placera två slokande hundar åt samma (rätt!!) håll och vi kunde fortsätta färden. Då blev de glada igen haha!
Det finns inga bilder på detta eftersom det var så sent så det blev mörkt när vi var ute, men i morgon hoppas jag på att komma ut när det är dagsljus!
Nu är det nog banne mig dags för sängen, natti natt!

4 Thoughts on “Fantastiskt!

 1. Steve-O on 27 januari, 2013 at 22:58 said:

  Öhh, björnen sover? 😉
  Är nog järv!

  • UllisWeb on 27 januari, 2013 at 23:39 said:

   Öhh, de kan faktiskt bli väckta ur sina iden under vintern. Så helt omöjligt är det inte. 😉
   Quote Wikipedia ”Flera arter går i ide eller faller i ett stelt tillstånd (torpor) under de kallare månaderna. Det är omstritt om vilan ska betraktas som riktig vinterdvala, då deras kroppstemperatur inte sjunker och det går lätt att väcka upp dem.”

 2. Haha, när jag reste till Abisko för många år sedan så var det samma sak även där uppe: parkeringsfickor överallt! Kanske dom är till för att man ska kunna stanna och fota hela tiden? 😛 Det gjorde jag iaf! 😛
  Häftigt med spåren!! Och även lite läskigt – om det är björn – jag har enorm respekt för dom där djuren och vill inte gärna möta ngn nalle ute i skogen!
  Och visst är det ett vackert land vi bor i!! Ffa uppåt, i mitt tycke alltså.
  Fina bilder och hundarna är så snygga så i sina selar! 🙂
  Hoppas du kan fota (filma kanske??) lite under skidturen imorn!
  Kram kram!

  • UllisWeb on 27 januari, 2013 at 23:47 said:

   Ja jag tror ABSOLUT att parkeringsfickorna är till för att fota!! 😆
   Haha jag tänkte inte ens på att det kunde vara farligt, blev bara så jäkla glad och ivrig när jag såg dem!
   När jag var på väg till bilen slog det mig att den kunde ju vara kvar i närheten *vad det nu var* men jag tänkte att så gott som alla vilda djur är ju ändå skygga så det var nog ingen fara på taket. En uppsättning spår också = inga ungar, och det är bra om man inte vill bli uppäten! 😀
   Helt klart ett vackert land, jag älskar framför allt variationen!
   Allt blir ju vardag till slut om man aldrig ser nåt annat. 😉
   Hoppas också på att kunna fota imorn!
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: