web analytics

De senaste dagarna har inte varit så roliga, därav har det blivit dåligt med blogginlägg. Eller ja, de har inte varit dåliga men det har varit så SJUUUKT mycket för mig att fixa med och tänka på känns det som så jag har varit helt mentalt slut!
Jag var ju till att börja med uppe hela dagen och tränade hund direkt efter att vi gick av i onsdags vilket innebar att jag däckade på soffan tidigt och gick sedan och la mig i sängen redan klockan 21. Jag kan inte minnas att det  någonsin har hänt tidigare faktiskt.
Dock vaknade jag redan kl 02 igen, inte direkt pigg som en lärka men somna om kunde jag då inte så jag låg och spelade lite spel på telefonen för att bli lite trött till ca kl 04 då Rickard också vaknade (?!?) och sen gick timmarna… Så till slut var det ju dags att gå upp. Nog för att jag ville ställa om till dagmänniska under denna ledighet men det där blev ju fel åt andra hållet i stället!

Torsdagen spenderades med att plocka ihop kläder och prylar som låg hemma hos Rickard som ska med till fjällen, och sedan vid klockan 15 åkte jag iväg till klubben igen för att träffa Malin och fika lite. Som vanligt rådde det ingen brist på samtalsämnen direkt haha, jätteskojigt att ses då det var länge sedan sist!
Dax och Brimer huserade i ett av de rummen i stugan, men Astrid var ute med oss eftersom det inte finns något i världen som håller henne instängd mot hennes vilja. Hundarnas Houdini!
Hon fjantade runt med Dax boll och mådde allmänt bra över att vara enda hunden verkade det som.

Vid halv sex-tiden kom Anders och Yvonne och det blev dags för skyddsträning, första passet för oss på över en månad!
Jag hade bestämt mig för att denna gång testa på Dax i munkorgsarbetet, det är ju en del som vi definitivt måste sätta igång med nu om vi ska få till ett bra skyddsprogram. Vi ställde upp Kalle som Dax inte träffat nånting nästan sedan tidigare som figge och jag stod med Dax i koppel och gjorde mest ingenting. Kalle stod med sidan till först, men vände sig sedan mot Dax och hotade på honom lite med kroppsspråket och jävlar vad Dax gick igång!
Inte så han blev vildsint förbannad, men han kastade sig framåt vilt skällandes och jag släppte fram honom för att se vad han skulle göra. Jag såg att han gick väldigt lågt så jag höll igen lite i kopplet eftersom Kalle bara hade skyddsväst på sig och därmed var oskyddad på benen (och andra delar hehe) men han stötte i alla fall lite grann och sedan motade vi bort figgen en bit vilket Dax tyckte var skoj. Han fick också gå på en andra gång och då siktade han lite högre, men fortfarande för lågt.

Så fort vi stannade tog jag av korgen och ”gullpratade” med honom för att ta udden av det hela, jag vill att han redan från början ska lära sig att när korgen är av ska man vara Dr Jekyll, men när korgen åker på blir man Mr Hyde hahaha. Sen körde vi samma övning en gång till, och då gick Dax upp och stötte men så fort han landade sprang han fram till skyddsärmarna som låg precis bredvid på marken och mosade runt med korgen bland dem. Vi flyttade bort från ärmarna och körde en tredje och sista gång, och denna gång blev det en riktigt bra stöt (fast jag höll ändå emot så det blev inte hårt), han sökte sig upp på kropp och man hörde hur det small i käftarna där inne i korgen. Sen var tanken att Kalle skulle röra sig bortåt igen så att vi kunde mota honom lite till, men han snubblade på något vis och ramlade så där kan man väl säga att Dax fick en riktigt vinst hahaha!
När han väl kom på fötter jagade vi bort honom en bit till och sen fick det vara bra, och åter igen så var han väldigt engagerad i figgen men bröt direkt när jag kallade på honom och släckte ner så fort korgen åkte av, helt perfekt sinnesstämning!

Nu måste jag ju tillägga för de som inte vet det att Dax inte naturligt triggar på människor så det är inte så himla konstigt att han blir lätt att bryta. Jag tror inte att han är förbannad på riktigt där inne i korgen, utan lägger sig mer i kampfilen och blir frustrerad för att han inte får eller kan bita. Jag tror också det var därför han sprang fram till ärmarna när de låg så nära, han fick inte tag i Kalle så då när han får syn på ärmarna styr kamplusten honom ditåt. Hade han varit förbannad på Kalle på riktigt hade han ju knappast släppt fokus på honom!
För min del spelar det ingen som helst roll att han inte går i aggressioner, jag har till och med hellre en hund som går i kamplust än allvar eftersom det blir lättare att släcka ner till kommande moment. Jag har i åtanke att själva bitarbetet kommer efter korgarbetet på tävling, så har man en hund som ligger kvar i allvarsfilen så kan det blir lite spännande med släppanden etc. sen. Vissa vill att hundarna ska jobba så mycket som möjligt i aggressioner i korgen eftersom de får väldigt rejäla angrepp, men med Dax så tror jag inte att det kommer vara ett problem eftersom hans kamplust är så pass stor och han dessutom svarar åt allvarshållet på smärta. Så den dagen han trycker i ordentligt med korgen och får ont i snoken tror jag inte att han kommer kasta in handduken utan snarare trigga till ytterligare. DÅ kanske det kommer fram lite andra typer av problem, men detta första pass såg i alla fall riktigt bra ut. Dax är inte den 100 % optimala tjänstehunden tycker jag då han är lite miljöpåverkad och har ett överdrivet intresse för människor (vilket i och för sig är kul att ha en trevlig hund, men det ställer till det lite i jobbet när han vill hälsa på och gulla med ALLA hela tiden!), men svensskyddet är han som gjord för!!
Jag får se om vi kanske kan filma nån gång så att både ni och jag får se hur det ser ut.

Efter träningen åkte jag hem och duschade hundarna eftersom jag och Brimer hamnade på kollisionskurs innan vi lämnade klubben och han kissade en skvätt inne i bilburen, detta händer allt oftare (alltså inte kissandet men att vi blir okontanta, eller snarare att jag blir okontant med honom) och jag förbannar tonårsperioder och allt vad hormoner heter. Så klockan 23.45 klev jag själv ur duschen och då var jag en aning trött igen kan man säga, så det blev bara en macka och en kopp te i magen och sen somnade jag sött!
Idag fick jag ångra att jag duschade dem med tanke på hur det såg ut i lägenheten efter endast några timmar hemma. Och jag vet vem som är mest skyldig. Dax fäller som en galning just nu och duschen gjorde ju bara att det släpper mer så han var alldeles tussig på rumpan och låren!

Så det blev en tur till klubben för en svängom i fårhagen och en omgång med Furminatorn för båda herrarna. Men först åkte jag och besiktade bilen som gick igenom med en retlig parkeringslampa som behöver bytas. Men det behöver jag ju inte ombesikta för så jag är mer än nöjd!
Sedan har det tvättats, tvättats och packats inför morgondagens resa, och på kvällen åkte jag in till stan för att gå på bröllopsmässa med Anneli. Det var lite skoj, men hjälp vilken industri det finns för allt som hör till, och sen allt som skulle kunna höra till om man har lite fantasi. Herregud vad man kan snöa in på saker och spendera sjukliga mängder pengar om man så vill när man ska gifta sig!
Jag blev själaglad när jag såg flera utställare med macarons, de är så himla, himla käcka!
Dessutom väldigt goda hehe.

Vi fick lite goodiebags också, men de innhöll mest kataloger och pennor så de var inte så upphetsande. Guldfynd hade dock ett halsband och en brosch i sin påse, och Hallbergs guld ett armband så det var lite skoj.
Sen var det bara att åka hem och fortsätta plocka och tvätta,  och egentligen borde jag sova för länge sedan eftersom jag hade tänkt mig en tidig avfärd i morgon. Men eftersom det nu blivit bestämt att jag verkligen kommer åka upp själv så känner jag att jag tar morgondagen som en resedag, sover ut ordentligt och låter det ta den tid det tar att komma fram till stugan så satsar vi på att göra något skoj på söndag i stället!
Så med ännu en kopp te i magen säger jag god natt!

4 Thoughts on “Stressfyllda dagar med träning och annat.

 1. Kul att första korgpasset gick så bra!! 😀
  Måste fasiken komma och kolla på er träning ngn ggn, när det blivit varmare ute vill säga! 😉
  Macarons är jättefina verkligen men jag har aldrig smakat ngn! 😮 Bara kollat på dom! 😛
  Och tack för senast som sagt. Hoppas verkligen vi ses snart igen!!!
  Och du – sista bilden är sååååå cool!! 😀 Skulle vara assnygg som tavla ju!! Hur häftig som helst 🙂
  Kör lugnt och försiktigt imorn (eller ja, idag…)!
  Kram på dig!

  • UllisWeb on 26 januari, 2013 at 12:05 said:

   Det var verkligen jättekul, ska bli spännande att se hur det utvecklas! 😀
   Macaronerna var jättegoda, rekommenderas varmt att prova vid tillfälle.
   Haha bilden är egentligen ett misstag, råkade klicka fel men tyckte också att det blev lite coolt så då fick det vara så! 😀
   Kram kram, klart vi ses snart! 😉

 2. Usch, lät jobbigt det där. Inte kul när sömnen blir i otakt och inte alls som man tänkt sig.
  Kul läsning om kul och lyckad träning däremot 😀 😀 !! Nu går vi mot ljusare tider och längre dagar, och då kommer förhoppningsvis energi och tid till träning tillbaka. Själv längar jag ut till spårskogen nåt enormt!
  Kul med lite tjatter 😉 Viktigt att babbla av sig ibland :mrgreen:

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: