web analytics

Nu har det verkligen varit tyst här i bloggen om man jämför med det senaste året, inte för att jag inte haft nåt att skriva om utan det har helt enkelt inte funnits ork till att skriva. Nu är jag inne på fjärde veckan utan ordentlig sömn och det tar ut sin rätt, bara att formulera meningar som andra kan förstå är en ansträngning just nu. Ändå får jag säga att kroppen är i ”bra” skick, bättre än den borde vara. Bihålorna är mer eller mindre kontant svullna och jag tror det är därför jag får ont i öronen då och då också. Magen håller ihop förvånansvärt bra så jag kommer helt klart fortsätta äta ProbiMage som jag skrev om för ett tag sedan, i kombination med omeprazolen mot dyspepsin. Värsta pillertrillaren är man nuförtiden…

I lördags åkte jag hem till Anneli en sväng eftersom hon fyllde år i fredags, smarrig cheesecake och bröllopssnack blev det såklart. Inte ens två veckor kvar nu, 2 mars ska jag hoppa i min röda klänning och vara tärna. Klänningen är fortfarande hos skräddaren och ska provas på fredag så då får vi se om det är läge för panik eller hur det blir haha. Jag sa åt honom att ta in den ordentligt eftersom den är axelbandslös så nu hoppas jag att den går på!

Söndagen bjöd äntligen på lite pill med nya datorn, här skulle jag kunna dra iväg ordentligt med hur jag uppfattar Windows 8 hittills men jag nöjer mig med att säga att även om jag tycker att det är hanterbart så kan jag förstå att många, många andra fått psykbryt på det. På sätt och vis kan jag förstå hur de tänkte att det skulle vara enkelt för folk att använda startsidan med alla appar, men när man använder det som de flesta anser vara ”själva datorn” dvs skrivbordet så är det betydligt svårare för den som är van vid att ha alla genvägar på startmenyn. Vill man ha fram något i gamla hederliga fönster får man använda sig av utforskaren, och det kan nog vara jobbigt för den som inte är van.

Personligen tycker jag det drygaste har varit att win8 inte verkar flyta på ”automatiskt” riktigt som andra versioner, jag spenderade till att börja med ca två timmar med att leta efter info hur man bränner ut återställningsskivor utifall det skiter sig helt. Det visade sig att det inte går (med min dator iaf). Man ska vara modern och använda ett USB-minne i stället, och det måste vara tomt också eftersom win8 raderar allt innehåll innan återställningsfilerna förs över. Så extern hårddisk var alltså kört… Och jag vet inte hur det är för alla andra, men jag har i alla fall inga USB-minnen liggandes och skräpar överallt.

Sen har en hel del tid gått åt till att fatta varför datorn inte kan se bilder på min iPhone utan att jag installerar iTunes först?
Och varför iCloud plötsligt inte synkar bokmärkena från iPhone till Explorer, men tvärt om??
Och längre än så har jag i princip inte kommit, det är mycket fix i början med ny dator för att få den som jag vill och nu är det ju dessutom nytt operativsystem också så då tar allt extra lång tid. Photoshop vågar jag inte ens fundera på hur lång tid det kommer ta att få in… Men det kommer bli kanon till slut!
Själva datorn i sig verkar jättebra, snabb, håller kylan och har massa roliga funktioner på pekplattan. Fast jag använder ju min nya, fina mus förstås, jättenöjd även med den!

Lite utomhus har vi varit också som synes på bilderna, men inte i den utsträckning som jag velat. Men så länge sömnen är skev vill jag inte köra på med morgonpromenader och annat, jag behöver den energi jag har till att klara jobbet och allt runt omkring.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: