web analytics

Igår var det ju min egentliga födelsedag och den firade vi genom att åka in till Söderhallarna vid Medborgarplatsen och äta lunch på Melanders Fisk. Tyvärr kunde inte syster och svåger vara med som planerat på grund av sjuka barn, men jag, Rickard, mamma och pappa mumsade i oss av havets godbitar. Innan vi åkte dit hade jag bestämt mig för att äta scampi, men sen när vi var där så läste jag i menyn att de var ”medium hot” och då var det ju bara att tänka om med tanke på magen. Att chansa och äta eller dricka saker som kan bli ett problem hemma är en sak, att vara ute bland folk är en helt annan… Så jag bestämde mig till slut för halstrad röding med jordärtskockspuré och mandelbitar samt potatis. Sen framgick det inte heller om scampi-räkorna var MSC-märkta (vilket inte är ok om de inte är!) vilket jag i och för sig hade kunnat fråga, men som sagt så fick jag utesluta rätten ändå så det blev liksom ingen issue.

Fick denna fina tröja från Craft av Rickard.
Så jäkla nöjd med de kläder jag har från dem, lätta men ändå varma, drar inte åt sig hundhår och torkar snabbt. Och finns på Vingåkers outlet, även om jag nu hörde att de har minskat ner på sortimentet rejält. Jättedåligt!

På kvällen åkte vi sedan vidare till Strängnäs och hade skyddsträning, denna gång med korvgrillning och en hel del tjatter så det drog ut ENORMT på tiden och jag var inte hemma igen förrän strax före klockan 01 hahaha. Då ska man i och för sig ta med i beräkningarna att jag och Rickard alltid rastar ett gäng hundar efteråt också och jag dessutom fick stanna och tanka på vägen hem (utöver den vanliga körtiden på ca en timme och 20 minuter), så själva träningen pågick väl mellan 18-22.30 och sen blev det fika. Men ändå, sent blev det!
Inte för att det gör mig ett dugg, dels är dessa kvällar vikta åt träningen och det får ta den tid det tar för alla att få ut det man vill av träningen. Igår blev det en del ”gör om – gör rätt” för mig med små lydnadsdetaljer i framföringen (det kommer ett eget inlägg om skyddet senare) och där vill jag känna att det är ok att jag till exempel lägger om honom på bevakningen fem gånger (eller femton gånger för den delen om det behövs) utan att det blir suck och stön och folk börjar kolla på klockan. Då skulle jag i så fall börja tänka ”Ah, skit samma jag får fixa det en annan gång när jag inte tar upp tid för de andra”. Men när då, det är ju just på träningen man tränar?!
Där måste jag säga att jag har blivit enormt mycket bättre på att faktiskt våga köra tills jag känner mig nöjd utan att skämmas, och jag hoppas (och tror) att resten av gruppen också känner att det är ok att ta den tid de behöver för sin träning. Jätteskönt!
Sen är det ju just kvällstid, det är inte direkt som att jag har så mycket andra planer när jag väl kommer hem sen!
Ikväll ska jag dessutom jobba så för mig var det bara bra att vi kom därifrån sent eftersom jag hellre är aktiv med något roligt när jag ska vända på dygnet än sitter hemma i soffan och degar.

Så här kan det se ut när systersonen lånat mobilen och spelat spel, 21 stycken screenshots på flygande grisar hahaha!

Nu blir det alltså jobb i två nätter och sen är jag ledig igen i fem dagar, egentligen skulle jag ha jobbat måndag och tisdag också men jag önskade ett par av mina lediga pass då eftersom jag fyllde igår. We have a go for lyxliv kan man säga!
Under ledigheten blir det full rulle, fredagen går ju åt till att vara allmänt störd i huvudet eftersom det är dags att vända på dygnet igen, lördagen bjuder på bröllop hela dagen med start 09.00 och ett dygn senare på söndagen blir det träningsdag i Strängnäs med gruppen och några till. Så måndag och tisdag lär väl gå åt till rekreation innan det är dags att jobba igen haha!

8 Thoughts on “Födelsedag.

 1. Steve-O on 27 februari, 2013 at 15:12 said:

  Bra val att skippa scampi! De MSC-märkta jätteräkorna är iofs inte scampi per se, men ett bra alternativ! Dock bottentrålas de MSC-märkta kungsräkorna vilket ger stört mycket bifångster. Upp till 20 kg ”annat” till varje kilo räkor om jag minns rätt…
  De ”ekologiska” tropisk scampi som finns är i många fall inte fiskade enligt kraven utan man bluffar med certningen och behandlar lokalbefolkningen som piss.
  Scampi som ord ställer till en del, det är nämligen nåt helt annat utanför norden. Tropisk jätteräka menar vi, men det är langusterstjärtar utomlands. /Slut räkkunskap 😉

  Och grattis igen! 🙂

  • UllisWeb on 27 februari, 2013 at 15:18 said:

   Är det ok om jag messar dig nästa gång jag ska äta fisk, så ingående kommer inte jag ihåg… Jag är nöjd att jag känner till att man ska hålla sig till märkningen. 😆
   Tack igen! 😀

 2. Steve-O on 27 februari, 2013 at 15:14 said:

  … och även en havskräfta kallas scampi utanför Norden.

 3. GRATTIS :D!
  Snygg tröja, och visst är Craft bra. Skulle behöva uppdatera ett par plagg som är utslitna och slängda.
  Nä hemma är en sak om magen ballar ut 😉 Borta, nej tack 😆 Röding, mmmmm!
  Kul att även ni verkar ha kommit igång med träning 🙂 Att känna sig trygg med gänget och ”våga” träna sin egna tid är superviktigt!! Annars ger det ju inget, för precis som du säger så är det ju på träninga man ska träna.
  Ha det gott! 🙂

  • UllisWeb on 28 februari, 2013 at 13:28 said:

   Tack! 😀
   Craft är verkligen kanon, så jäkla sköna!!
   Och nej, magbesvär vill man ju gärna hålla för sig själv, det har blivit en liten fobi för mig att vara ute bland folk och äta eller dricka just på grund av ”tänk om jag blir dålig”. Att ta ett glas vin till maten eller hemska tanke dricka drinkar är nu ett minne blott, väldigt tråkigt faktiskt att bli så ”handikappad” även om det inte var speciellt ofta det hände förut heller! 🙁
   Helt klart ska man våga ta för sig i träningen och vara lite ego med sin tid, man måste ju komma till rätta med problemen för att komma framåt!
   Ha det fint du också! 🙂

 4. Fiiiin tröja!! Även jag älskar Craft och är så sjukt nöjd med alla kläder jag har från dom! 😀 Sportamore brukar kunna ha fina reaor på Craft ibland, köpte en underställströja där för ett tag sedan till 70% rea! Helt ok! 🙂
  Låter som en fullspäckad helg! Men det är bara härligt, när det är saker man tycker om! 😀
  Och du MÅSTE lägga ut bilder på dig från bröllopet!! 😀
  Kram

  • UllisWeb on 28 februari, 2013 at 13:23 said:

   Visst var den fin, och väldigt skön också!
   Bra tips där, ska absolut hålla koll på Sportamore!!
   Fast nu börjar det iofs se lite konstigt ut kanske, om jag ska ha alla kläder från samma märke menar jag haha. Men de är ju så BRAAA! 😆
   Ja det ska bli en intensiv men rolig helg, det enda ”orosmolnet” som alltid när jag ska vara bland mycket folk är magen… Men dem har skött sig bra på sista tiden, hoppas den fortsätter med det!
   Helt klart kommer det komma bilder från bröllopet, jag ska ha med mig Ixusen tänkte jag så slipper jag släpa på Nikonen. Fast det blir ju bättre bilder förstås… Ja, jag får se hur jag gör, men bilder kommer!! 😀
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: