web analytics

Det blev en lång och härlig dag vid sjöarna igår, vi tyckte vi kom dit ganska sent klockan 13 men å andra sidan så stannade vi till klockan 23 (!) så vi fick ju ut några timmar ändå kan man säga haha!
De första timmarna hände det absolut ingenting i fiskväg men jag däremot fick annat i tankarna när det började prassla bakom ryggen då jag stod på en liten udde i form av ett stenparti. När jag vände mig om såg jag en snok på väg fram i solen, självklart försökte jag vinka dit Rickard (som är ormfantast för de som inte vet, han har jobbat på reptilhuset på Parken Zoo och har haft uppfödning av huggormar bland annat) men när han kom blev snoken rädd och gömde sig igen. Sen blev det mer ormspaning än fiske ett tag för mig haha, under tiden lyckades jag fånga lite ”ormföda” det vill säga en skogsödla på bild och till slut vågade sig snoken fram igen en kort, kort stund. Även en fjäril och en närgången humla fastnade på linsen, så det blev en naturupplevelse ändå, trots att fisken höll på sig.
När vi bytte sjö halade vi till slut upp varsin röding vilket tydligen är ganska ovanligt när man fiskar på drag, men vi lyckades alltså. 340 respektive drygt 900 gram låg de på så det blir god middag ikväll. Gårdagens middag blev fashionabla McDonalds utefter vägen, ingen av oss var speciellt sugen på att ställa sig att laga mat vid hemkomsten klockan halv ett på natten. Underbar dag, trots att det kom lite regn framåt kvällningen!

2 Thoughts on “Villingsberg.

 1. Nu är ju fiske ingen favorit hos mig men himla mysiga bilder måste jag säga! Lite djur & natur är ju aldrig fel! 🙂
  Trevligt att ni fick lite fisk också! 🙂 Hoppas det smakade gott?
  Kram!

  • UllisWeb on 11 maj, 2013 at 22:05 said:

   Det var hur mysigt som helst, och jag mådde inte ens dåligt när jag fick upp min firre som jag gjorde första gången… Tyckte synd om den och bad om ursäkt haha! 😀
   Dock blev det ingen fisk idag heller, vi siktar på morgondagen. 😉
   Kram.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: