web analytics

Idag blev det en ny sväng i uppletandeskogen, denna gång sträckte jag mig att gå så långt som till granntomten haha. Tomt och tomt, det är väl snarare en förlängning på skogen helt enkelt ner mot stora vägen som passerar utanför huset. Ganska mycket grenar och nedfallna träd, men ändå rätt så öppet och bra så jag ser vad som pågår. I bakkant börjar berget (vilket man inte ser på bilden, jag vet inte själv hur jag har fotat riktigt?) och jag gick med flit upp på ”slänten” så långt jag kunde med vallningen för att få till lite mer motstånd. Bilden säger inte så mycket egentligen, man ser inte skogen för alla träd hehe.Jag tyckte Dax jobbade på bättre idag än igår, men fortfarande är han ganska långsam i tempot och går en del på vallningarna. Resten av veckan blir det synretningar när jag lägger ut föremålen för att få tillbaka gasen i sitt rätta läge!
Så här nära huset var vi:Lite senare blev det lydnad på tomten, fritt följ, kryp, inkallning med ställande och läggande. I krypet gick det till en början mycket bra, sen blev han lojare och lojare och det blev dags att ge en rejäl kampbelöning och sedan avsluta. Jag tror jag får fortsätta trycka på gasen även i krypet under veckan.
Inkallningarna blev ok i tempo men han satte sig åter igen när jag kommenderade ”stanna”. På andra försöket testade jag med ”stå” och då ställde han sig. Det är ju aldrig en så bra tid att lägga om kommandon som en vecka före tävling hahaha!
Läggandet var inga problem, avsluten var katastrofdåliga. Han har stor förväntan på att det kommer komma en belöning efter att vi är klara så han saktar in och stirrar på mina händer och kläder redan på vägen in. Avsluten blir därefter; sega och ibland kommer han inte runt hela vägen så han sätter sig snett och i slowmotion. Detta är något jag får fnula på hur vi ska komma tillrätta med, extern belöning kanske?
I fria följet kändes han lite trött, han är ju inte van vid att vi tränar så här mycket flera dagar i sträck. Nu kommer det två nätter med jobb i alla fall och då får han vila från träningen så kör vi på onsdag, torsdag och fredag nästa vecka. Lördag blir vilodag då vi inte ska göra ett smack och sen på söndagen är det dags för debut i Heby. Samling klockan 07.00 uppe i Upplandsskogarna nånstans, tidiga morgnar som är min favorit. Eller inte hehe.
Jag ska ta och anmäla till Norrköping 1 november och Jönköping 9 november också, nu känner jag bara what the hell, vi drar på med det vi har under hösten så får vi slipa formen under vintern. Hoppas jag får trevligt sällskap även där, om jag kommer med det vill säga!


En städning av bilen blev det också och alla belöningsprylar fick en egen låda. Munkorgen är redo att användas!

2 Thoughts on “Mer uppletande och lydnad.

  1. Jag tänkte precis undra vart fasiken Heby ligger men såg sen att du skrivit Upplandsskogarna så där fick jag svar på det. 😆
    Kul att du anmält till fler tävlingar, hoppas du kommer med på dom också! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: