web analytics

Det förra inlägget om egenvärde är ett gammalt inlägg som det hade blivit något konstigt med, det dök upp dubbelt i min WordPress-app men när jag raderade en kopia försvann båda. Så jag fick klistra in alltihop från min backup och göra ett nytt inlägg av det hela igen helt enkelt. För alla som tror att jag är helt förvirrad och lägger upp samma inlägg flera gånger.

Igår åkte vi till landet som planerat efter att målarna kommit på morgonen, alltså jag säger bara hantverkare!
”Jaha, skulle vi måla lister och foder här inne också, det vet jag inte om jag har räknat med i offerten… Jaha, skulle vi måla bakom garderoberna, då kanske inte färgen räcker… Jaha, kommer du inte vara hemma den här veckan, ok…”
Jag sa bara ”jag har sagt att detta ska göras men är det så att ni har missat det så är det bara att skita i att göra det för jag betalar inte en krona mer än överenskommet” och sen fick det vara bra med det. Så det kan verkligen bli intressant att komma hem och se hur det ser ut, jag trodde i min enfald att vita väggar i köket, vitt i taket och på väggarna i vardagsrummet och vitt i tak och på lister, dörrfoder, fönsterkarmar etc samt bruna väggar med en fondtapet i sovrummet var ganska enkel information för en professionell men tydligen inte. Det kan med andra ord bli precis hur som helst haha.
När vi åkte så snöade det lite, marginell julkänsla på det. Väl framme på landet så hann det bara gå några timmar så var det dags att bege sig ut och åka igen, närmare bestämt till veterinären på ReDog i Västerås med Öje!
Han började hålla upp vänster framtass lite grann inne och efter ytterligare ett tag började det rycka i hela benet okontrollerat, han kastade sig över tassen på det benet och bet i den, bakbenet på vänster sida började sparka och sådär höll det på non-stop. Till slut var han jättetrött och ville bara lägga sig och sova men så fort han var still i 15 sekunder så började det rycka i frambenet igen och så var cirkusen igång. Han försökte få tröst av mig, försökte i panik gräva bort det i hundbäddarna, försökte gömma sig under sängen, filtar, ja överallt men kom såklart inte undan eftersom det onda var i hans egen tass!Jag försökte hitta nånting i tassen som typ ett sticksår eller något men allt såg fint ut och jag tänkte att det går över, men när det hållit på i tre timmar och dessutom eskalerade och han pep konstant, ville inte rasta sig eller gör nånting annat än att attackera tassen eller stressa runt så kände jag att det var läge att åka in.
I normala fall ser det ut som ovan när vi åker bil (alltså att han sover, inte att han ser ut att bryta nacken hahaha) men denna gång for han fram och tillbaka i buren, pep konstant och fick bara vila i ett par minuter innan det började rycka i benen igen.
Så höll det på i nästan en timme i bilen innan han till slut, tio minuter innan ankomst i Västerås, äntligen somnade. Och sedan när vi var inne så var det såklart inga som helst problem, frisk som en nötkärna om än väldigt trött och matte fick känna sig dum såklart. Dock fick han faktiskt ett par ryckningar i benen även om det var ytterst lite i jämförelse med hur det var innan, och veterinären trodde att det kunde vara så att han gått i brännässlor eller liknande med sina än så länge kattmjuka fötter. Insektsbett var också en möjlighet men han var inte svullen och det var dessutom minusgrader ute så nja, inte jättetroligt.
Så det var ju en ”rolig” liten tripp på 20 mil och 920 kr mindre för absolut ingenting haha. Vi hade fin solnedgång i ryggen på vägen dit i alla fall!På kvällen sen så fick Lilleman ligga med mig på täcket i soffan och äta ben, det slank såklart ner men för övrigt sov han mest och har även sovit hela natten så det var helt klart en pärs för honom hela grejen. Idag är han som vanligt igen, något enstaka ryck i benet men är det nu brännässlor så kan det ju klia och svida ett litet tag framöver.För övrigt har det inte hänt ett smack idag, jag blev uttråkad på eftermiddagen och åkte iväg till Vingåker factory outlet och köpte ett par mjukisbyxor och faktiskt också ett par Crocs. Dock inga Foppatofflor vilket är det FULASTE som någonsin skapats utan ett par ”träskor” som är underbart sköna!
Jag har sagt ett tag nu att jag ska köpa mig träskor för att snabbt kunna kliva i och gå ut på tomten (eftersom jag vägrar Foppatofflorna haha) men dessa i gummi blev ännu bättre eftersom de sviktar lite vilket ju vanliga träskor inte gör. Lite varmt ludd på så här till vintern också och snyggt bruna, mycket bra!

2 Thoughts on “På landet.

  1. Alexandra on 3 december, 2014 at 12:13 said:

    Men stackars lilla Öje! Typiskt att det försvinner precis när man kommer till veterinären men skönt att det gick över! 🙂

    • Ja jag sa det också men veterinären tyckte att även om han hade visat symptomen hade hon ändå inte kunnat säga mer eftersom han inte hade några märken, svullnad etc.
      MYCKET skönt att det gick över, tyckte jättesynd om honom när han blev så stressad. 😥

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: