web analytics

När vi kom hem i fredags och hade varit borta i några dagar hade vi fått oväntat besök. En noshornsbagge som låg på rygg i badrummet och som jag till en början trodde var död men när jag petade på den så rörde den lite, lite på de främre benen så jag plockade ut den och lade den (rättvänd) i en rabatt. När vi kom hem från jobbet på morgonen efter så låg den fortfarande kvar så jag tänkte att den inte hade klarat sig, men så fort jag tog på den så vaknade den till liv igen.
Då testade jag att sätta den uppe på altanräcket i stället och erbjöd den lite vatten, det ville den inte ha utan försökte fälla ut vingarna i stället vilket inte verkade funka. Även ett av de bakre benen verkade lite konstigt för så fort den skulle försöka gå iväg så hamnade den i obalans och rullade tillbaks på rygg.Till slut bar jag iväg den till höggräset utanför tomten så inte hundarna skulle hitta den så jag vet inte hur det gick för den stackars baggen. Den kan ju ha legat där på rygg i flera dagar så den kanske inte var i gott skick alls.
Jag vet inte heller säkert hur den har lyckats ta sig in, den var ändå 4-5 cm lång och rejält bred så det är inget djur som pressar sig in i en liten fönsterspringa precis. Den enda möjligheten jag kan se är att den kommit in via ventilationsröret som går ut i skorstenen och då kan jag förstå om det blivit lite tilltufsad då det blir ett ordentligt fall nedför röret!

2 Thoughts on “Besök.

  1. Åh vilken fin bagge! Hoppas den klarade sig!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: