web analytics

Haha, den 16e skrev jag ”i morgon ska jag tala om vad jag gjorde igår, och då kommer det film”. Men se det kom jag inte alls ihåg, utan det blev i stället ett inlägg om mina nya skor.
Därför ska jag nu berätta vad jag gjorde måndagen den 15e januari 2018; jag var och tränade lydnad i Hundmetrohallen som jag hade hyrt en timme helt själv och det gick mestadels rätt så bra med tanke på hur lite lydnadsträning det blir nu under den kalla årstiden. Fria följet har blivit mindre stabilt under 2017, han sätter sig ibland snett och får inte riktigt med sig rumpan som jag vill så det ska vi jobba på. Krypet tar sig, sakta men säkert och det är bara att nöta på med att han måste vänta på mig. Hopp över hinder ser fint ut, och apporteringen funkade kors i taket riktigt bra så jag vågade till och med testa med både tvåkilos- och fyrakilosapporterna!
Jag tror jag ska köpa mig en tvåkilos för att träna med och få in det riktigt bra innan jag börjar köra med fyra, det märktes stor skillnad i hur han hanterade de båda varianterna i hallen. Vi gick också några vändor sakta mellan koner, han hade inga som helst tendenser till att bry sig om dem så det är ju positivt.
Riktigt kul när träningen går framåt, och riktigt lyxigt att ha en hel timme att lägga upp helt själv i den underbara hallen. NU kommer det film!

Även Dax fick sig lite fritt följ för en gångs skull, annars var han mest sällskapsdam och låg på en fäll med en kong som jag hade stoppat in torrfoderkulor i för sysselsättning. Han har ju inte direkt några krav på sig vad det gäller precision längre om man säger så, bara lite aktivitet för att det är kul. I början var han så taggad att han morrade och småskällde i varje sväng haha, verkligen överpeppad (men på filmen har han samlat ihop sig något hehe)!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: