web analytics

Äntligen har jag idag kommit mig för att göra egen müsli, eller granola som alla nu kallar det. Ja visst, det är väl en skillnad i att granola är sötad, men bah, i mina ögon är det rätt mycket samma sak. Superenkelt och jag tror att det är jättegott, imorrn blir det första smakprovet så det återstår att se!Jag använde havregryn (eftersom de hela havrekornen var slut i butiken), chiafrön, linfrön, pumpafrön, hasselnötter, sötmandel, valnötter, kokosflarn, kokosmjöl, kokosolja och agavesirap. Ner med valfri mängd av allt i en bunke, röra runt så oljan fördelas jämnt, in i ugnen i 175 grader i 20 minuter med omrörning efter halva tiden (jag rörde om fler gånger för att få rostningen jämn). Ställ plåten att svalna, häll på valfria bär eller frukter (jag tog torkad aprikos, torkad mango och gula russin), blanda och lägg i en lufttät burk. Plättlätt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: