web analytics

De sista skälvande timmarna på helgen är här, snart dags för en ny arbetsvecka… Under veckan som kommer ska jag dock på utbildning igen tis-tor, så lite avbrott i (den just nu väldigt slaskiga) vardagen blir det ändå.I fredags kväll var vi ju som jag skrev då och tränade i hundhallen, Öje fick köra avlämningar i apporteringen, fjärren och en del förarförsvar.
Avlämningarna blev rätt så fina stundtals, det sitter djupt rotat i honom att han ska komma in till sidan trots att han verkar mer bekväm med avlämning framifrån så det är lätt att det blir snett men med belöning uppifrån blir det bättre och bättre.
I fjärren måste jag belöna upp sättandet från alla håll så att han blir snabbare och mer mån om att sitta, som vanligt är han sämst på sitt från ligg men det kommer också mer och mer.Förarförsvaret är verkligen vår akilleshäl, han har rätt så svårt för att koppla att momentet kör igång och att det kommer se ut på ett visst sätt. Sen när figgarna kommer riktigt nära blir det lite för mycket i stället och han tjuvar, och jag vill inte korrigera alltför mycket eftersom jag inte vill att han ska släcka ner och tänka att det aldrig kommer bli bett. Jag funderar på att träna in att trycka sig mot mig som så många har inom MR, samtidigt märker jag att det inte är helt enkelt att lära honom nya saker som påminner om gammalt. Han blandar lätt ihop saker och ting, och konstigt vore väl det annars i och för sig när vi tränat på ett sätt och med ett mål i 3,5 års tid och sen ska det plötsligt vara annorlunda. Nåja, vi nöter på!Lördagen blev en ganska slapp historia för jag först drog iväg till Örebro för att köpa en begagnad projektor då min gamla havererat. Det har inte varit helt enkelt att hitta en som kan ge samma mått på bilden, men till slit jagade jag som sagt fram en i Örebro i alla fall så det vara bara att åka.
Den tog sin lilla tid att installera, och sen gjorde jag äntligen slag i saken och körde pass 2 av 3 i form av 30 minuters cykel. Jag var sååå osugen på att cykla, hela veckan har jag varit trött, trött, trött och all form av ansträngning har känts som oceaner bort. Trots att jag vet att man blir piggare och mår bättre av att få upp pulsen lite grann har det inte motiverat ett dugg utan jag har baaara slappat och väntat på bättre tider. De tiderna kom ju såklart aldrig, så med gråten i halsen klev jag på cykeln och gjorde mina 30 minuter, och efteråt kände jag mig såklart mycket piggare och gladare. Man får böja ner tjurnacken ibland och bara köra på helt enkelt, inte fundera så mycket.Idag tog vi äntligen sovmorgon hela gänget och sen blev det lite gos med Gaist (som fortfarande sover hos oss i sovrummet än så länge) innan dagen drog igång. Nu har det varit plusgrader nästan hela veckan, idag var det nästan hela 5 grader varmt, så nu är det mer sjö än snö vart man än går. Det djupa, djupa diket mellan åkrarna där vi går börjar bli riktigt fullt nu, och än finns det snö kvar så vi får se hur detta slutar haha!Sedan hade jag bestämt mig för att dunka in pass 3 av 3 idag så att veckan skulle bli komplett, och sagt och gjort så drog jag iväg till gymmet direkt efter hundpromenaden så att det inte skulle förhandlas bort!
20 minuter på löpbandet och sen 5×12 repetitioner benspark blev det (för att stärka vastus medialis), och det var riktigt kul att hänga på gymmet igen. Löpbandet tog jag mig igenom med hjälp av serier på mobilen, men styrketräning behöver jag ingen pepp för utan där är det bara att kötta på. Till nästa gång ska jag dock ha bättre övningar klara redan innan passet, idag blev det bara benspark och även där tror jag att jag kan få till bättre övningar än vad den maskinen ger om jag bara tänker till lite och planerar. Kul sväng ändå!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: