web analytics

Ja denna påskhelg blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Eller i alla fall inte den senare delen av den. Men vi tar det från början!Jag cyklade ju i tisdags, men i onsdags när jag kom hem efter jobbet var det så himla härligt väder så jag kunde bara inte fortsätta vara inomhus när jag redan varit det hela dagen. Så jag snörade på mig löparskorna och så blev det en kort vända på 3 km med grabbarna. Långärmat och långbenta kläder var alldeles för varmt kan jag meddela. Härligt!I torsdags blev det dock ingen träning efter jobbet, utan bubbel iklädd mjukisbyxor för att fira långledigheten. Vi gjorde egen sushi och spelade sällskapsspel, verkligen en perfekt start på påskhelgen.Påskafton spenderade vi vid syrrans (med familj naturligtvis) kolonistuga, påsklunch och godis så magen stod i fyra hörn. Äntligen fick jag också se årets första blåsippor på nära håll, här hemma i Västerås har jag bara sett dem i förbifarten när vi sprang på Björnön förra helgen.På påskdagen åkte vi iväg på en långtur för att träna hund, hela vägen bort till Norrtälje. Det var ett glatt gäng som träffades på en, för de flesta, ny plan. För min och Öjes del visade det sig då, som det även gjort tidigare, att i princip ingenting av det vi tränat på sitter där det ska, att han får väldigt svårt när det är störningar på planen och känner att han har tid att titta på annat trots att han har en uppgift. Så nu kände jag till slut att det får vara nog med mondioring, det är så trist att lägga ner tid och energi i nånting som man känner inte kommer framåt och det tär på relationen mellan honom och mig. Sen finns det fler anledningar som spelar in, tex att nöta på samma moment precis hela tiden för att kunna tävla en eller max två gånger om året, men summa summarum så känner jag ingen glöd för att träna vidare. Så det blev inte direkt en rolig träning för vår del, men värst blev den ändå helt klart för Svante.

Han fastnade med foten i en grop när han figgade så den vreds om åt fel håll, resultatet blev en rejäl fraktur på fibula och gips i minst 6 veckor. Han har legat inlagd sedan i söndags och får komma hem idag efter att de opererat och fixerat allting samt satt på ett specialgips, så ja… Vi har haft bättre träningstillfällen, helt klart!Till råga på allt fyllde dessutom Dax hela 10 år i söndags, och tanken var att han skulle få fira stort med paketöppning, spår, tårta och kanske massage eller annat trevligt. Men så långt hann vi inte innan vi fick åka till akuten, så igår fick han ett försenat födelsedagsspår i stället. Han löste uppgiften med den äran i vanlig ordning, markeringarna av pinnarna satt som en smäck på alla utom en som han pillade lite på och han tyckte det var superkul!I stället för att plocka med mig pinnarna när jag gick med Dax lade jag tillbaka dem igen och använde samma spår till Öje, och han gick också riktigt bra. På ett par ställen var han tvungen att kika vid sidan av spåret, men mestadels höll han sig i kärnan och var mån om att hålla den. Vid pinnarna fick han godis och behövde inte apportera in dem helt, bara plocka upp dem och så mötte jag honom på vägen och då blev han gladare och gladare för varje pinne haha!Även efter Öje lade jag tillbaka pinnarna ännu en gång, och så fick Gaist köra som hund nummer tre i samma spår hahaha!
Han har ju aldrig spårat i skog, aldrig med terrängskiften, aldrig utan godis i spåret och aldrig med pinnar, så man kan säga att det inte riktigt fyllde normerna han sett tidigare på vad spår är. Men han har ju å andra sidan bara gått kanske 3-4 spår i sitt liv, så hans uppfattning om hur det ska gå till är ju väldigt oetablerad!
Det här spåret gick han väldigt bra, han valde själv att plocka upp pinnarna när de dök upp och efter ett par stycken började han förstå att om han kom mot mig med dem så fick han leka med bollen. Han var också väldigt duktig på att följa kärnan, och de ställen där han gick av var där Öje först hade varit ute och seglat (och där det låg djurbajs på ett ställe) så han kollade förmodligen av vad som hänt där.
Mycket bra spårat av alla tre, det var nöjda hundar som snarkade ikapp här hemma igår kväll!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: