web analytics

Under det mörka vinterhalvåret äter jag D-vitamin för att bli piggare och hålla immunförsvaret i trim. Tidigare i veckan tog burken slut, så jag beställde en ny via ett nätapotek eftersom de inte längre säljs på Maxi där jag köpte burken i höstas. Leveransen kom supersnabbt och glad i hågen började jag peta i mig mina kapslar igen, bara för att två dagar senare inse… Att jag nu visst äter Omega 3.Både burkar och kapslar är identiska, förutom att det då står ett stort ”D” på den med D-vitamin. Suck…
Nåväl, Omega 3 är ju också nyttigt så jag antar att det är hej då till D-vitaminsäsongen och hej hej till fler goda fettsyror som bl.a. hjälper till att bygga och reparera celler, påverkar regleringen av blodtrycket, njurarnas funktion, immunförsvaret och minskar risken för blodpropp. Det finns studier som också påvisar både smärtlindring och ökad funktion och rörlighet vid knäledsartros om man äter Omega 3, och även att det generellt kan minska inflammationer i kroppen. Så ok då, det kanske inte var ett så tokigt felköp?

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: