web analytics

Jag har varit ledig i fyra dagar, älskar verkligen långledigheter!
Lördagen bjöd på långpromenader och allehanda fixande hemmavid, så oerhört skönt att inte ha någon tid att passa eller andra åtaganden utan bara kunna vara i egen takt.
På kvällen körde jag ett intensivt cykelpass på 30 minuter, och med det var veckans tre träningar i hamn. Två pass cykel och ett pass styrka blev det, alltid något!I söndags tränade vi hund, både en privatlektion och egen träning. Jag blandade både bruks och mondioring under Öjes träning och körde fjärr, framåtsändande (MR), ljudgivning, fritt följ och kryp. Framåtsändandet börjar ta sig lite nu tycker jag. Visserligen har han fortfarande tendenser att springa mot konerna eller vad jag använder som markeringar vid linjen om han inte ser något annat föremål att sikta på, men det blir något mer sällan i alla fall. Det funkar bra att lägga ut något långt, långt bortanför linjen och ropa ”varsågod” när han passerar så han får uppehålla sig där. Kravet är dock att han kommer om jag kallar tillbaka.Det blev också lite bitarbete i form av förarförsvar, han har inte riktigt fått tillbaka ryggmuskulaturen som jag skulle önska efter att han var sjuk så jag vill inte köra alltför mycket skydd än.
Under förarförsvaret uppdagades det att han har svårt för att följa med mig när vi har stannat och stått stilla på samma ställe under en stund, och i synnerhet såklart om jag vänder åt höger direkt eller om jag har något framför mig men han är oblockerad framåt mot figuranten. Många repetitioner blev det med sådana situationer, det är ju inte alltid betten man behöver träna utan också att hitta svagheter i framföringen. De få gånger det blev bett så funkade ”loss-ligg” bra i alla fall, nöjd över det!
Vi provade också ett par enkla inskick i bett för att stämma av inkallningen, och också det funkade bra. Oerhört klokt av mig att byta till röstinkallning i stället för pipa!Måndagen inleddes med en promenad i skogen, hundarna sprang som vanligt som vettvillingar och njöt i fulla drag av vårvädret. Solen sken och det var knappt någon vind, perfekt!
Vi kom förbi en lite djupare pöl som grabbarna tyckte utgjorde en utmärkt plaskdamm, det är ju bara att acceptera sitt öde och låta dem hållas i det läget haha. Det kunde ha varit värre, det kunde ha varit lera!Efter skogen åkte jag för att fixa naglarna, en mörkt rödlila färg blev det denna gång som buffades matt. Jag som aldrig har heltäckande lack, och verkligen inte mörkt!
Men det blev riktigt snyggt, och tack vare den matta ytan så blir det ändå inte så uppenbart och utstickande som röda eller mörka naglar kan bli tycker jag. Allra snyggast tycker jag att glitter, och gärna franskt glitter i kombination med ett par helt täckta naglar är, men på den salong där jag gör dem nu så kostar det extra och då blir jag för snål haha!
Sen åkte jag raka vägen hem, hämtade snabbt ut ett paket på Ica med en ny kopp med guldmönster, köpte en äppelmunk och satte mig sedan och tog årets första fika i uterummet. Solen hade då gått i moln, men i och med att den hade varit framme hela dagen så var det lika varmt där ute som inomhus, hääärligt!Så fort fikat var slut hoppade jag ut för dagens nästa projekt; byta batteri i bilen. Jag kunde aldrig tänka mig att en så simpel sak skulle ta så lång tid, 50 minuter höll jag på!
Dock var det inte själva bytet som tog mest tid utan att försöka hitta alla verktyg som vi har utplacerade på olika ställen i lägenheten och i förrådet. Nån gång ska jag sätta mig och rensa i det där…Dagen avslutades sedan med 5 km löpning med Svante när han hade slutat jobbet. Jag kan bara konstatera att jag springer för lite, kroppen kommer ihåg det den gör ofta. Framför allt är det andningen jag inte kommer i fas med, mjölksyran ligger på en bra nivå men flåset hänger inte med och det gör ont och piper i halsen (och det avspeglas naturligtvis även i pulsen). Det positiva är att sånt försvinner om jag håller igång så det är bara att försöka komma ut oftare!Igår tisdag började jag också dagen med frisk luft, medan ett spår till Öje låg till sig så körde jag en långpromenad och frukost i det fria. Jag fick en påse med ”friluftsmat” (eller ”krigsransonering” beroende på vem man pratar med) av en kollega som haft övning med hemvärnet, rispudding med kardemummasmak och tillhörande äppelbitar som enligt utsago skulle smaka äppelpaj med vaniljsås. Det gjorde det verkligen inte hahaha, jag kan förstå att den är fantastisk om man varit ute på fjället eller legat och ålat i grönkläder i flera dagar.  Men en vanlig vardag då man kunde haft med sig en god och krämig youghurt med frön och nötter och kanske en smaskig smörgås så var det verkligen inget förstahands-, eller ens tredjehandsval för min del i alla fall. Den smakade mer kemikalier och konstgjort än äppelpaj…
Utsikten och sällskapet kunde jag dock inte klaga på, mysigt att sitta ute med pojkarna!Själva spåret gick i alla fall bra, det blev lite längre än förut med 600 meter, längre liggtid än tidigare (1h45m) och jag lade in 2 apportpinnar med ca 200 meters mellanrum och sedan 200 meter till bitkudden i slutet. Jag har slutat dra den i marken under spårets gång då jag upplevde det som att han blev störd och mindre fokuserad sist jag gjorde det.
Ett par vinklar blev det också, och förutom att Öje gick över första apporten så var det i en vinkel han fick rejäla problem och hade faktiskt gått helt åt fanders om det hade varit ett tävlingsspår. Han gick av och konstaterade efter ett par meter att han var ur kärnan, gick tillbaka och tog upp spåret igen men kunde inte acceptera att det gick där det gick utan valde efter ett tag helt enkelt att gå åt ett håll som för att se om spåret skulle dyka upp längre bort. Just där hade jag koll på var spåret gick så jag kunde ta tillbaka honom och då hittade han utgången ur vinkeln och tuffade på under resten av spåret. Kul ändå att han nu orkar en längre sträcka och håller motivationen uppe!Sista uppdraget för denna ledighet var att åka och simma. Det var chockerande tomt i hallen när vi kom dit, förvisso var klockan bara strax efter 15 men det brukar ändå vara ett visst hålligång. Corona sätter nog sina spår lite överallt kan man kanske misstänka.
Jag hade en riktigt dålig simdag med vansinnigt trötta ben efter måndagens löpning så varje voltvändning blev som ett djupt knäböj. Efter 600 meter gav jag upp och konstaterade att det går bättre en annan dag, och sen åkte vi hem och jag gick ännu en promenad med hundarna i stället. En på det hela taget härlig långhelg!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: