web analytics

Vi överlevde första jobbveckan efter semestern, otroligt men sant. Nej då, skämt sido så tycker jag att den här veckan har gått oerhört snabbt trots att vi haft lite mindre att göra på vårt jobb!
Någon egen träning har det dock inte blivit, latmasken och tidiga morgnar har gjort sitt till. Jag planerar att kanske klämma in ett par pass under helgen, i morgon står simning högt på önskelistan och på söndag kanske det blir en cykeltur. Men allra högst på listan står faktiskt sömn, under semestern har jag vant mig med ca 7,5-8 timmar och nu är jag som vanligt nere på runt 6,5 igen så en sovmorgon (dvs längre än kl 05) i morgon är hett eftertraktat!Lite hundträning har det blivit i stället, en kort vända på klubben i onsdags. Jag valde att peta vidare i gripandet av apporten och även backa bandet i vittringsapporteringen som plötsligt fick sig en rejäl törn för ett par månader sedan där Öje från ett pass till ett annat gick från att vara hundraprocentig till att bara ta första bästa pinne och sedan gå ner sig om jag sa att den var fel vilket såklart resulterade i pannkaka av alltihop. Nu gör vi om från början med bara en pinne ett tag för att höja momentet, och sedan kommer det komma in en hel drös med pinnar som inte är mina liggandes i en hög så kommer det nog reda ut sig. Det var så jag lärde in det, och som sagt så funkade det utmärkt fram till den dagen han plötsligt började effektivisera och det blev galet. Jag har inte lärt in det med smittade pinnar utan den enda som haft vittring har varit min, så jag misstänker att det är där det brister.
Gripandena… Ja vad ska man säga. Bara 9999 pass kvar så kanske han slutar att springa förbi, sparka på apporten så att den flyger omkring för att sedan gripa den och komma travande tillbaka haha!
Nej men skämt åsido, övning ger ju färdighet så vi ska ge det tid så kommer det säkert komma tillrätta det också. Är det något jag lärt mig under åren så är det just att ge saker tid, att repetera, repetera, repetera det som är rätt så kommer det att klarna för hunden. Det största felet är som vanligt att vi människor går för fort fram när vi tycker att hunden borde kunna momentet snarare än att titta på hunden faktiskt kan momentet, så den fällan tänkte jag försöka undvika att kliva i. I morgon blir det mer träning, då har jag knåpat ihop ett MR1/MRL1/MRLH1-program som jag tänkte utsätta mina kära träningskamrater för. Själv vet jag däremot inte om jag ska dra igenom hela programmet, det var ju inte så länge sedan jag gjorde en avstämning och jag vet vad vi har att träna på. Det vi däremot ska kika på är att åter igen dra ut längden på avståndet för inkallning från figurant då det är där Öje har fallit ur på tävling. Det är sällan vi står så långt ifrån varandra på träning, och inte heller har vi en massa folk på plan, så där är planen att vi ska lägga vårt krut under morgondagen tänkte jag. Men innan dess som sagt ett pass simning är det tänkt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: