web analytics

Jag trodde att det hade gått två veckor sedan jag uppdaterade här sist, men det var visst tre… Tiden går så himla fort, det är galet!
Jag skyller på att det är väldigt mycket i skolan just nu. Vi håller på med rörelsevetenskap vilket i sig är väldigt spännande, men det är också ett ämne där det gäller att hålla reda på alla termer och funktioner. Dessutom ingår det biomekanik vilket betyder ”fysik som rör kroppen”, och med tanke på att fysik inte är något man ägnar sig åt dagligen (jag har inte läst det sedan 1998) och det dessutom är starkt kopplat till matematik vilket är min ohotat svagaste sida så kräver det oerhört mycket fokus av mig. Ändå säger de att de har förenklat kursen mot hur den har varit, så jag är väldigt glad över att jag inte gått utbildningen förrän nu!

Lite hundträning har vi hunnit med i alla fall, jag och Öje kör enbart lydnadslydnad just nu och försöker lära in momenten till lydnadsklass 1 (i filmen ovan apportering, den näst bästa apporteringen han har gjort i sitt liv. Den bästa gjorde han precis innan!). Den här med att runda en kon ställer till det för honom, han verkar tro att konen är någon form av target och stannar gärna där. Jag vet inte om det kanske är en rest sedan vi tränade lite bevakning av föremål för något år sedan kanske…?
Men jag tänker också skam den som ger sig, med tillräckligt många repetitioner så kanske det går in att man ska runda konen och komma tillbaka igen! Kanelbullens dag har det varit och vi firade med en kanelbullerulltårta med samma grundrecept som semmelrulltårtan som jag tidigare lagt ut (från ica.se). Himla smidigt att göra samma grej men med olika smaker!
Och en liten återblick till 2013 bjöd jag också på.Vi åkte upp en sväng med husvagnen till Säfsen i Dalarna och cyklade mountainbike, otroligt härligt och en fantastiskt fin anläggning där ”servicehuset” för oss campinggäster visade sig vara huvudbyggnadens spa-del i källaren. Sämre har man ju bott vid, helt klart… Det kommer garanterat bli fler besök dit! Massor av hundpromenader har vi förstås tagit som vanligt, och den här hösten kan man ju verkligen inte klaga på vädret i alla fall!
Det har varit otroligt soligt och vackert de allra flesta dagar, vilket ju förvisso vid den här årstiden också medför att det blir kallare och kallare. Frosten börjar smyga sig på ordentligt under morgonpromenaderna!
Jag och Öje passade en helg på att ta vår morgonpromenad på Björnö när Svante och Gaist ändå var iväg till Finland och tävlade. Det är inte utan att jag blir sugen på att springa när jag går där ute, men ryggen säger ifrån fortfarande så det är bara att ge sig till tåls. Några pass på gymmet har jag i alla fall fått till mitt i allt plugg, och det märks sån otrolig skillnad på både rörlighet och smärtläget (dvs den minskar) så det är verkligen något jag måste prioritera om jag ska kunna göra det jag vill igen. Nästa år blir det inget Gran Canaria-lopp eftersom läget i världen fortfarande känns lite svajigt pga covid-19, men 2023 hoppas jag vara i tillräcklig form för att plocka ännu en medalj på vår favoritö!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: