web analytics

Delar av Dax blev kvar på kliniken.

Igår var vi hos veterinären igen för att kolla upp hältan, och grundligare undersökning får man nog leta efter. Allt från tänder till prostatan och analsäckarna är genomgådda, och givetvis leder och böjprov. På måndag kommer förhoppningsvis svaren på fästingproverna men redan igår kom provsvaren på blodkroppar och -plättar och det var bara ett värde som låg marginellt under gränsvärdena så veterinären tyckte inte det var något att bry sig om.
Det som framkom igår var att han uppvisade smärta från båda haslederna vid full sträckning samt i yttre tån på höger bak (det halta benet) så både haserna och tassen röntgades från sidan och framifrån/uppifrån. Veterinären sa att hon inte kunde se något uppenbart på bilderna, men hon jobbar i vanliga fall på Strömsholm så hon skickade upp bilderna till dem och så skulle hon bedöma dem tillsammans med ortopeden på måndag när hon var tillbaka och sedan höra av sig igen.
Så to be continued…

I övrigt har vi det bra på lägret, Brimer får lite skogsarbete och Dax får faktiskt lite fritt följ varje dag. Efter nästan tre veckors koppelvila så måste han få lite stimulans för att inte bli en större fara för sig själv och sitt ben.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: