web analytics

Idag blev det lite annorlunda träning men något som jag verkligen ska försöka ta tag i framöver. Vi gick ner till centrum vid 16-tiden och ställde oss strategiskt mitt i en stor ”korsning” av gångbana, cykelväg, en uppgång från tunnelbanan och en entré in till centrum. bara promenaden dit var ett projekt där Dax bara vill trippa iväg framför mig och helst streta och dra i kopplet så många korrigeringar och ”rättningar” blev det.

Väl på plats vid centrum stod vi bara där ett tag och tittade på folk, Dax fick sitta. Han ville gärna nosa på de som gick nära förbi, men han hade inga tendenser till att resa sig. När vi hade varit där i kanske tio minuter och jag rörde mig lite tittade han självmant upp på mig och sökte kontakt och det var lite det jag vara ute efter, att han skulle tycka att det var ganska tråkigt där och faktiskt fråga mig om vad vi skulle göra. Det är ju inte hans starka sida annars, men något jag skulle vilja utveckla. Som jag skrev i ett inlägg för länge sedan, han är inte hård men inte heller samarbetsvillig.

När han idag tittade på mig och frågade vad vi skulle göra så körde jag lite förflyttningar i fot på stället, bara åt hans bästa håll vänster och bara ett par stycken till att börja med. Han gjorde det mycket koncentrerat och bra och hade väldigt fin position också. Sedan utvecklade jag det till att vi gick lite fot, men då blev han lite splittrad stundtals när det kom folk förbi. Han har så SJUKT svårt för störningar den här lille mannen!!

Vi avslutade med ett par ingångar och en liten, liten platsliggning innan vi gick hem, ingångarna blev hoppiga in till sidan och han naggade också lite i min jacka så de fick jag göra om ett par gånger innan han fattade att de inte var så ”coola” men platsen gick helt ok. Han lyfte huvudet från marken vid ett tillfälle och när jag sa åt honom att lägga sig igen så såg jag hur han surnade ur och höll upp det med trotsig blick men jag behöll lugnet och pekade i marken och då la han till slut ner det igen. Snacka om att han gör sig redo för konflikt. Jag fattar dock inte varför han inte bara gör som jag säger om han VET att det kommer bli en konflikt när han inte gör det…

Nåja, mer träning av den här sorten, och mer träning på tjh-träningen så vi får störningen av andra hundar också så kanske vi kommer på banan så småningom. Det har ju trots allt gått framåt, även om det går med myrsteg.  

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: