web analytics

Det har inte blivit så mycket tränat på ett tag nu, dels går motivationen och behovet ner lite vid den här tiden på året tycker jag då vintern för det mesta handlat mer om att fysa upp hundarna (även om snön llyser med sin frånvaro i år så skidåkningen blir ju lite svår…) men också för att Dax är skadad. Han gjorde illa sig i en framtå/klo under ett arbetspass för ett par veckor sedan och slickade dessutom upp ett våteksem på tån eftersom den gjorde ont. I måndags när klon skulle opereras bort upptäckte veterinären att klobenet också var kraftigt infekterat och helt svart längst ut.

Efter lite överläggning beslutade vi att hon skulle ta bort klobenet, för att slippa risken att eventuellt behöva amputera hela tån i framtiden. Det finns ju ändå inga garantier, men nu går han på en dunderkur antibiotika och vi hoppas på att denna operation räcker. Annars tror jag det blir svårt att fortsätta jobba som väktarhund med alla dessa in- och uthopp i bilen, om man ser det i ett längre perspektiv. Tassproblem är ju inte det bästa man kan ha vet jag ju av erfarenhet från Sensei med sina sesamoidbensfrakturer.
En bra sak med operationen var i alla fall att det här ingreppet har en kortare konvalecenstid än om hon bara hade tagit klon. Då hade vi behövt vänta på att den skulle växa tillbaka med pulpa och ”horn” (eller vad det nu kan heta) vilket kan ta ganska lång tid innan det är helt som det ska och innan dess är det ganska skört. Nu kommer det ju inte komma nån klo där någonsin utan det enda vi väntar på är att operationssåret ska läka vilket förmodligen kommer gå på ca 10-12 dagar. Bättre för alla skulle jag tro!

Det märks att det inte blivit mycket gjort med den lilla spjuvern de senaste veckorna, att säga att han är pigg är ingen överdrift.
Idag ska jag därför följa med till Rickards tjänsteträning och kolla lite, och så får det bli uppletande av frukosten i något hörn på appellplanen för Dax. Jag skulle kanske kunna lägga något spår, men jag tror jag väntar lite till. Jag vill inte riskera att stygnen går upp, och skon som jag har till honom verkar ligga an lite mot såret så han får lite ont än så länge. Snart har svullnaden efter operationen lagt sig helt så då ska det nog inte vara några problem, och så får jag sysselsätta honom med lite hjärnaktivitet inomhus i stället. Att hålla fast apporten tex. är ju alltid nyttig träning!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: