web analytics

Nu har det fotats valpar så det stått härliga till, i förrgår var vi i Hugelsta och gick på en av ängarna på eftermiddagen och vildingarna fick springa fritt. Tyvärr var det väldigt kallt trots att solen sken så det var inte sådär jätteskönt men de små tuffade omkring ändå och upptäckte nya saker. De växer ju för varje dag som går och det märks att de också växer mentalt. De börjar nu utforska saker i större utsträckning på egen hand, söker sig längre bort ifrån oss och är inte lika måna om att komma tillbaka när man kallar på dem som förut. Det märks också inom gruppen att de förändras, ibland kan det vara riktigt sura miner om det är två som inte kommer överens. Nu är det ju också några som har lämnat hemmet, så vem vet vilken oreda de kanske lämnade efter sig i rangordningen?

Igår var vi uppe på schäferhundklubben och hade en riktigt härlig dag i solen med både stora och små hundar, då hade jag dock inte kameran med mig så det blev inga bilder tagna. Valparna fick vara ute i sammanlagt ett par timmar, vädret var fullkomligt underbart med strålande sol och 15 plusgrader så jag tror alla njöt i fulla drag!
Nyheterna för dagen bestod av älgbajs och ett långt betongrör som de blev nyfikna på men inte vågade gå in i riktigt än. Det blir ju väldigt mörkt där inne när man vant sig vid solljuset ute så det är kanske inte så konstigt. Jag försökte visa vägen för dem genom att krypa in själv, men precis å kom det en kvinna och gick med en whippet så valparna blev lite distraherade kan man väl säga. Det slutade med att jag fick krypa igenom röret ensam.

De stora hundarna fick en promenad och sedan blev det lite lydnadsträning för samtliga. Jag körde igenom Dax i lägremomenten, och det finns inte så mycket att klaga på. Vi har ju inte direkt varit flitiga med lydnadsträningen under vintern om man säger så men alla moment sitter mer eller mindre där de ska. I fria följet behöver vi köra ihop oss mer på teamworket, det blir lite missar vid halter och vändningar och det är onödiga avdrag om man skulle tävla. Platsläggandet är absolut inga problem.
På inkallningen blir ingången väldigt vid så där behöver vi också lägga lite tid, dock tror jag inte inkallningen är så lång i lägre som jag körde igår och med kortare sträcka går ju också farten ner och noggrannheten upp. Krypet ser ut och känns bra, Rickard fick kvalitetssäkra från sidan. Kanske inte så taktiskt av mig, han var ju min stora konkurrent på första tävlingen haha!
Jag började också peta lite i att lägga in vänstersväng men då blev det lite strul så det lade jag ner just då.
Apporteringen ser bra ut och likaså hoppet så jag tycker vi har hållt en riktigt bra form trots den knappa träningen måste jag säga, nog håller den för en lägreklass och det räcker MED RÅGE för att klara en uppkörning!

Idag var vi iväg till Kjulaåsen för att rasta och bubbla lite med Malin som kom och tittade på underverken, de for som vanligt omkring och visade sig från sin bästa sida!
Dagens upptäckter var plastpåsar i olika form och färg, plus att en del av dem fick för sig att sten är gott i och med att vi var vid ett nedlagt grus- och sandtag. Det blåste väldigt mycket i just sandtaget och vi tvåbenta blev ordentligt frusna men valparna verkade klara sig helt ok. Annars syns det ju väldigt tydligt eftersom de börjar skaka som små asplöv i hela kroppen. Vi var väl där i lite drygt en timme och efter denna strapats har de sovit väldigt gott!

4 Thoughts on “Mer valpbilder.

 1. Uuuuuuuuuusch vad gulligt!!!!! 😀

 2. Malin on 14 mars, 2012 at 00:12 said:

  Jättemånga fina bilder på valparna!! <3 Det var så kul att träffa dom idag! Ja, och dig och R också så klart! 😉
  Nu ska jag sätta mig och gå igenom mina egna bilder på valparna… det blev några stycken! 😛
  Kram!

  • UllisWeb on 14 mars, 2012 at 00:51 said:

   Ja det var skoj att ses!
   Förstår att det blev lite bilder, det smattrade på rätt bra där i kameran! 😀
   Kram!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: