web analytics

Sitter här och pysslar med bilder från idag och lyssnar på regnet som smattrar mot rutan, det vore skönt om det kan smälta undan den sista isen i skogen (och göra min bil lite renare haha)!
Tidigare idag var det kanonfint väder, 8 grader varmt och strålande sol. Jag tog en kort promenad i det sköna vädret med de stora hundarna, det är befriande att kunna gå i den takt man vill och inte behöva hålla så mycket koll på något annat än var man sätter sina egna fötter. Har man valparna med sig så går det ju av naturliga skäl inte att gå så långt. Men jag ska försöka knäppa lite mer bilder på de små sötlökarna endera dagen när vi är ute med dem!
Dax fick ha sko på sig eftersom han trampade på något vasst igår när vi var ute och fick ett hål mellan två tår, så för att det inte skulle komma smuts i såret fick han en ”nylonstrumpa”.

Idag körde jag en ny testsession med normalzoomen och idag var vi lite mer överens. Hundarna fick agera modeller när jag testade att fota med full utzoomning, full inzoomning och porträttfoto. Naturligtvis blev det en del foton i rörelse också, och en hel del bilder på hundar som bär, leker eller tuggar på pinnar som ni ser… Det är det stora skogsnöjet enligt vissa!
Bilderna blev bättre idag, av 183 tagna var det 76 ”keepers” och det är en lite mer normal procentsats än 9 av 86 eller hur det var häromdagen. Jag är nöjd med vad den presterar, det känns lite som att det är inga konstigheter. Dock tror jag kanske att jag mestadels kommer ha detta objektiv inomhus och ha macron med mig ut, det blir ju lite mer flexibelt när man kan ta både vy- och närbilder!

Från och med i morgon är Rickard ledig i 8 dagar, lyxliv kan man säga. Tyvärr börjar jag jobba efter min enormt långa ledighet igen på fredag, men på fem dagar ska vi nog kunna hitta på lite skojsigheter ändå. Förhoppningsvis är det bra väder som meterologerna säger så att vi kan åka iväg och spåra lite, och även lydnaden skulle nog behöva få sig en omgång. Kanske kan man lura till sig ett bett eller två också om man har tur… Sen är det ju några små parvlar som behöver få sin egentid också, det är dags för dem att bryta upp flocken och stå på egna ben och det innebär mycket jobb för oss tills de flyttar härifrån. Men lite kul är det ju med valpar också, allt är nytt och oskrivet och hela livet ligger framför dem! ♥

2 Thoughts on “Objektivtest.

 1. Malin on 11 mars, 2012 at 00:21 said:

  Jättemånga fina bilder!! 😀 Tänk att pinnar kan vara så kul! 😉
  BRA bakgrundsoskärpa på objektivetet (tack för att du testar så flitigt, är ju också på jakt efter en ny normalzoom!) 😉
  Jag hoppas vi kan ses på tisdag, vore skoj att få träffa dom valpar som är kvar! 🙂 Ja, och dig så klart vännen! <3
  Kram kram!

  • UllisWeb on 11 mars, 2012 at 00:36 said:

   Ja fatta att det är det bästa som finns, det borde ju vara stickigt och dant i munnen… Men för vissa är det tydligen livet på en pinne, bokstavligen! 😆
   Hoppas också vi kan ses på tisdag, då kan du ju klämma och känna lite på objektivet själv också! 😉
   Stora kramen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: