web analytics

Uppdatering in 3…2…1…GO!
Att det ska vara så svårt att få till ett litet sketet inlägg, jag måste vara den segaste människan på jorden ibland. Eller så är det så att jag har fördelat min energi lite annorlunda den senaste tiden. Det har känts som att veckorna och projekten går i ett, alla hundar ska rastas och aktiveras, det ska städas, tvättas, ätas, jobbas, familjeåtaganden ska utföras… Så när baken väl nuddat soffan på kvällarna har jag inte direkt haft lust att sätta mig med datorn också. Till och med fotandet har blivit lidande, trots att jag skulle vilja fota en massa med mina nya prylar. Men nu kommer i alla fall ett inlägg!
Bilderna i dagens inlägg är från när Dax var halt och vilade sig i form (uppenbarligen eftersom han var haltfri dagen efter!) i soffan. Jag testade nya blixten både ”au naturelle” och med de olika filterkåporna som följde med och jag har bara ett ord att säga: KÄRLEK!!!

Igår var vi alltså ute och spårade med alla tre stora hundar och testade spårintresset med två valpar. Dax fick 1,3 km av Rickard med sju pinnar, och jag hade tänkt vara så seriös att jag skulle ta tid och se hur vi ligger till på den fronten inför tävlingen i slutet på månaden. Det sket sig dock ganska duktigt då vi inte hade tid för att gå med varandra i spåren utan Rickard och Fenris tog sitt och jag och Dax tog vårt vilket innebar att vi gick vårt spår på 1,3 km och sedan dessutom Rickards spår från slutet tillbaka till bilen genom värsta tänkbara skogsterräng med snår, granar, vattenfyllda sumphål osv. Först när vi kom ut på vägen igen ca 100 meter ifrån bilen kom jag fram till att spåret nog var över för ett tag sedan… Tyvärr hade vi bara fem pinnar med oss in så före den strapatsfyllda slutsträckan hade han tyvärr inte gjort sitt jobb korrekt.

Efter lite överläggningar med Rickard kom vi fram till att han gått av spåret på ett gärde och sedan genom en slump kommit på det igen längre fram och tagit slutapporten (fast det visste ju inte jag eftersom slutapporten var en vanlig pinne och jag hade ju inte så många pinnar i min lilla väska. Han spårade glatt vidare naturligtvis, det är ju ändå spåret som är det skojsiga i hans värld!). Vi kom fram till att vi ska lägga tävlingsmässiga spår nästa gång och ta tid så kan vi kolla av lite hur vi ligger till, dock är det ingen av oss som har tävlat lägre spår tidigare (Rickard har endast kört lägre skyddet och då är ju spåret ultrakort) så vi har inte riktigt koll på hur svåra de ska vara. Jag är ju en elak jävel så jag lägger ju gärna spåren där det blir som mest knöligt för (framför allt) hundarna att ta sig fram, men det hävdar Rickard att de inte gör på tävling. Jaja, nästa gång vill jag i alla fall ha något avvikande vid slutapporten så jag kan sela av och ta mig tillbaka utan att bli piskad under ögonen av vidjor och trampa ner i oljefyllda vattenhål när jag följer efter den spårande hunden i linan!

Två av valparna fick testa på spåret också denna dag, men de var mer intresserade av vad polaren en bit bort gjorde så det var inte så givande. Dock har vi satt igång med miljöträningen, det är något som både jag och Rickard tycker är viktigt för att vänja hundarna vid alla typer av miljöer så de inte blir ställda längre fram. Hittills ser det mycket bra ut för samtliga, och enligt rapporterna vi får från valpköparna så funkar det lika bra där. Vi har också fått frågan från flera håll om vi har tränat mycket på rumsrenheten, och det får man väl säga är ett mycket gott betyg!
Dessvärre kan vi inte ta åt oss äran för den begåvningen, rumsrenhet är inte något vi har prioriterat med elva valpar i hushållet. Men jag skulle kunna tänka mig utan att veta bättre att det kan ha med spånet att göra som vi har som underlag i valplådan, kanske känner valparna att det är mer bekant att göra ifrån sig där det är mjukt och ”utelikt” än på ett kalt golv?
Jag har sagt det förut och jag säger det igen; att ha spån i lådan är nog det smartaste draget man kan göra!
Visserligen dammar det ganska mycket och vi har lite spån i stort sett överallt, men bädden är ALLTID torr och fräsch, valparna är rena och fräscha och i jämförelse med tex. tidningar är det enormt lättstädat då man ”mockar” som i ett stall. Har man tidningar blir det ju ENORMA högar med både rena och skitiga tidningar, man måste ju slänga hela tidningen även om den bara är smutsig i ena hörnet. Helt klart tummen upp för spån!

2 Thoughts on “Då gör vi ett försök!

 1. Malin on 2 april, 2012 at 23:44 said:

  Dom är väl kanske inte superelaka på tävling MEN jag skulle heller inte vilja säga att dom som lägger spåren är snälla och undviker riktigt jobbig terräng. Iaf inte på alla klubbar. Gretas lägrespår minns jag gick genom riktigt blöt myrmark (typ) och jag minns att jag tänkte ”men dom kan inte ha gått här, det är för blött!” (jag fick hoppa från tuva till tuva typ), men jag fick efteråt bekräftelse på att joho, spårläggaren hade visst gått där! Ivars lägre spår (vilket vi tävlade för 100 år sedan men ändå :P) minns jag gick genom riktig snårig skog med en himla massa grenar på marken (kvar efter skogsgallring).
  Fina bilder på sööööööta Dax! <3 Förstår att du är kär i din nya blixt! Det blir fina bilder med blixt, vet inte varför jag inte använder min oftare?! Lat kanske?! 😛
  Nej men uj vad långt detta blir, ha ha!
  Och förresten, ibland är ju livet så – att dator / internet mm får mindre tid, men det är kul att du uppdaterar ibland iaf! 😀
  KRAM! <3

  • UllisWeb on 3 april, 2012 at 00:02 said:

   Haha, vad spännande då kan det ju verkligen gå hur som helst för oss på tävlingen!! 😀
   Jag tänker ju lite att det är ju ändå tävling så varför skulle de lägga spåren snällt, man har ju redan kommit förbi bebisklassen appell så då kör man väl bara på liksom. Bara skillnaden på spårlängd mellan appell och lägre tyder ju på att det då är ”på riktigt” eller vad man ska säga, 300 meter i appellen och så vips 1000 meter i lägre… Ja, det blir spännande och intressant, i synnrhet som vi hittills i år inte fått med oss alla pinnar hem en enda gång! 😆
   Ja blixten är verkligen helt suverän, och så många möjligheter iom det ställbara huvudet, utfällbar vidvinkelskiva och färgfilterna. Man ska ju använda dem i olika typer av ljus och inte som jag gjorde på testbilderna vad jag förstår, men jag var ju så ivrig på att testa så wtf… 😆
   Löööv it! ♥
   Jag ska försöka uppdatera lite oftare, och försöka få till bra foton också som jag hade så fint när jag var ledig!
   Jag har faktiskt utnyttjat möjligheten till att tidsinställa inlägg ett par gånger och det funkar ju också om man inte ska berätta om någon specifik händelse.
   Kram på dig också!! ♥

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: