web analytics

Tanken var att jag skulle sova idag innan det var dags att packa ihop allt och åka iväg för att fixa naglarna och sedan dra till Eskilstuna. Så blev dock inte fallet, jag har i stället fixat med försäkringarna på hundarna och fick ett jättebra pris hos Agria så nu blir det byte av bolag (har alltid haft Sveland innan). 3775 kr får jag betala för Dax i år, det låter kanske mycket för en malle men då är han totalförsäkrad och har ett livvärde på 30 000 kr. Maxvärdet är 44 000 kr, men det kände jag är en orimlig summa för en väktarhund och det drar ju också upp min premie (även om jag ändå fick ner den med lite rabatter osv). Därmed inte sagt att en väktarhund inte kan vara värd 44 000 kr (eller betydligt mer!) i arbetsinsats, men den är ju också svår att mäta i pengar…

När det snart bär av mot sydvästligare breddgrader är tanken också att jag ska ha min cykel med mig så vi kan börja fysa lite, här blir det inget av att matte själv använder apostlahästarna men trampa kan jag i alla fall göra!
Det enda jag har för tillfället är dock takräcke, så jag ska surra fast hojen på det tänkte jag och sedan stanna till på Biltema för att köpa lite mer etablerad utrustning för samma ändamål. Jag ska försöka sätta på en dragkrok på bilen snart, så jag vill inte köpa nåt mer avancerat eftersom jag då kommer kunna sätta en cykelhållare på kulan!

Jag har också följt rättegången mot Anders Behring Breivik på Aftonbladets hemsida, otroligt starkt av reportrarna att kunna sitta och livechatta om allt som visas och sägs i rättssalen!
Många som gjort inlägg på chatten har skrivit att ”han är ju helt klart sjuk i huvudet”, ”det finns inget straff som är tillräckligt hårt för en sådan som han” osv, men Aftonbladets Carina Bergfeldt har förhållit sig opartisk och saklig rakt igenom, bra journalistik tycker jag. Man kan ju tycka vad man vill, men i ett demokratiskt samhälle liknande vårt eget måste ju allt ha sin tid, annars får ju människor som Breivik vatten på sina kvarnar. Mycket misär och lidande, men samtidigt viktiga processer för alla att ta sig igenom tror jag. Sådär ja, lite ”politik” mitt i måndagen!

För övrigt tycker jag det är ganska gott läge idag, som vanligt under natten har jag spenderat lite tid med att läsa bloggar i mobilen och något jag slås av är att våren verkligen verkar ha fått sitt grepp om folk och deras sinnen. Mycket positiva vibbar över både stort och smått här i livet, härligt att suga i sig av folks energi!! ♥
På tiden tycker jag, det är uppfriskande att läsa om att folk är lyckliga och att de unnar sig att tycka att det går bra och att de är duktiga. Den förbannade jantelagen har haft sverige i sitt grepp i århundraden, är det inte dags nu att den får stryka på foten?

En diskussion som jag tycker uppkommer ständigt är huruvida man vill träna i olika grupper eller inte, och många är det som har sagt att de föredrar att träna själva eftersom de uppfattar grupperna som missunnsamma och näst intill elaka. När man är på träningen är allt så himla glatt och trevligt men så fort man vänder ryggen till tisslas och tasslas det om att ”såg du att hunden inte satt helt rakt” eller ”gud vilka dåliga bett den tar!”. Personligen har jag aldrig förstått resonemanget ”går det inte bra för mig får det inte gå bra för nån annan heller!”, jag får väl ta mig i kragen och träna mer eller annorlunda då om jag nu känner sådan konkurrens, och utnyttja de omkring mig som uppenbarligen vet hur det ska gå till eftersom de avancerar. Det är ju för sjutton en tillgång, inte ett hinder!

Det sociala är för mig lika viktigt som den faktiska träningen, och då är det självklart att jag tränar med folk som jag trivs med. Då blir det inte så svårt att glädjas åt varandras framgångar, och hjälpa varandra att komma framåt. För min utveckling bromsas ju inte av att andra går framåt, den enda som sätter sådana mentala käppar i hjulet är ju i så fall just jag… Tråkigt bara att många tror att man kan lyfta sig själv genom att trycka ner andra!

Nog med filosoferande om mänskligheten för idag, ta hand om er denna soliga måndag så ska jag göra detsamma! ♥

20120507-121405.jpg

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: