web analytics

Igår tog jag med Brimer på en promenad ner till Råstasjön. Han behöver ju som jag skrivit tidigare tid för sig själv för att lära sig stå på egna ben och upptäcka världen.

20120611-053529.jpg

På vägen ner till sjön gick vi förbi fotbollsplanen vid gymnasiet som ligger tvärs över vägen och där var det knattematch i full gång. Brimer tyckte det var väldigt märkligt beteende hos vissa, och när de sköt bollarna in i staketet så det rasslade till blev han tvungen att stanna och resa lite ragg åt spektaklet haha. Lilla vännen, han är verkligen helt ny i världen fortfarande! ♥

20120611-054330.jpg

Väl nere vid sjön trängdes vi med joggare, flanörer, fåglar och några enstaka hundar och jag tror nog det mesta gjorde intryck på Lillmajonäsen. De första tio minutrarna reagerade han på praktiskt taget allt, men sen var det som att han aldrig gjort annat än varit vid sjön.

20120611-054628.jpg

Jag tycker att det är så skönt med Dax att han är van vid joggare, cyklister, stavgångare, skidåkare osv. och inte bryr sig det minsta om dem i och med att han är uppvuxen i spåren runt sjön och Ursvik så jag vill såklart gärna att även Brimer ska bli indoktrinerad på samma sätt!

20120611-055207.jpg

Jag passade också på att göra några koncentration/kontaktövningar medan vi var i denna (för honom) stökiga miljö genom att ha en godis i min öppna hand framför honom och om han försöker ta den utan att söka kontakt och invänta ”varsågod” så stänger jag handen och väntar tills han lämnar den i fred igen innan jag öppnar. Ett enkelt sätt att få dem att lista ut på egen hand vad som lönar sig som jag lärt mig av att titta på bästa Nadine. Till en början var han lite splittrad men snabbt gick det bättre och han började också söka min kontakt även utan att det fanns godis i handen vilket är kanon!

20120611-060701.jpg

2 Thoughts on “Råstasjön.

 1. Söt han är, Lillmajonäsen 🙂 Nyttigt med egentid, och något man inte bör missa med de små liven. Måste erkänna att jag nog var aningen slarvig där med Gilda…men det gick bra ändå, och det räckte väl kanske 😉
  Oj vilken benknota!

  • UllisWeb on 11 juni, 2012 at 07:26 said:

   Hihi vad roligt, vi sitter och läser varandras bloggar samtidigt! 😀
   Ja han är en gullig liten Mayo haha, och det märks att egentiden är viktig och ger resultat. Han har varit lite försiktig vid nya situationer i och med att han är van vid att ha haft andra att luta sig på så länge, men det tar sig mer och mer för varje dag som går så utvecklingskurvan pekar stadigt uppåt!
   Benknotan var helt enorm, den måste vara från en älg eller nåt, om det inte är nån som varit och snattat på naturhistoriska riksmuséets dinosaurieavdelning! 😉

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: