web analytics

Igår var det alltså en ganska aktiv dag, jag åkte direkt till Eskilstuna efter jobbet slutade tidigt på morgonen. När jag kom fram rådde ett mindre kaos i lägenheten, Rickard höll på och städade och det var hundar och prylar överallt så jag vände mer eller mindre i dörren och åkte ut med mina grabbar i skogen. Jag var nämligen hur trött som helst och förstod att jag inte skulle få så mycket sömn där hemma, så efter en liten promenad i skogen bäddade jag helt enkelt ner mig i baksätet på Våfflan och snarkade några timmar haha!

När ”powernapandet” var slut åkte jag hem igen och så drog vi alla iväg till Tuna park för att inhandla nya löparskor. Jag har inte hakat på den bokstavliga ”löpelden” som tycks råda just nu, utan behövde bara byta upp mig eftersom mina gamla dojor nu är fyra år och tydkligen ska man bara ha dem 1-2 år. Så jag passade på just nu eftersom skattepengarna ramlade in för några dagar sedan!
Dock åkte vi tillbaka med skorna idag igen haha, jag fick nämligen tipset att handla från England via nätet i stället och det visade sig vara nästan halva priset eller ännu billigare så det ska jag göra och då ska även Rickard passa på att införskaffa ett par schyssta skor. Först måste vi bara åka någonstans och kolla även hans löpteknik, det kändes liksom inte riktigt rätt att göra det i samband med att jag lämnade tillbaka skorna idag, ”Hejsan, de här vill jag lämna tillbaka eftersom de finns MYCKET BILLIGARE på nätet, och så vill vi kolla min killes steg så han ocså kan beställa därifrån!” hahaha!

Efter inhandlingen av skorna var vi hungriga och då åkte vi till mitt nya favvoställe här i stan: Corners (trots att det står ”Erikssons” på pappret)!
De har en dressing med peppar i på burgarna och den är bara helt fantastiskt god!!
Sen åkte vi vidare och rastade hundarna och på kvällen blev det en tripp till gymmet där Rickard plågade mig igenom ett axel- och tricepspass. Nej, jag skojade bara men jobbigt var det haha!

Idag har vi varit på EBK i några timmar och kört lydnad och uppletande. Dax gick riktig bra i lydnaden idag tycker jag, fotpositionen kändes bättre även om han trängde en del så jag fick göra några överdrivna steg med vänsterbenet för att påminna honom om att INTE gå framför mig med någon kroppsdel men överlag tycker jag positionen var något längre bak idag så det verkar som att belöningsorienteringen bakåt verkar funka bra!
Jag vill gärna att han ska kunna plocka belöningen själv (men INTE spontant såklart!!) eftersom jag då kan röra båda armarna naturligt, men eftersom han inte är riktigt inne i det tänket än så har jag den ofta också i högerhanden och kastar den bakåt när jag sagt varsågod. Jag är också jättejättenoga med att ta den i vänsterhanden och flytta över den till höger bakom ryggen innan vi ska sätta igång för att inte skapa en dragning framåt och åt höger. Jag vet inte om det spelar nån roll, men jag vill gärna tro det i alla fall haha.

Igår upptäckte jag att mitt vänstra underben är helt blått på framsidan efter att Dax sladdade in i det förra veckan, det syns inte så bra på bilden men det börjar vid blåmärket vid knät och fortsätter hela vägen ner till vristen!!

Metallapporten vill han verkligen inte ta så det måste vi nöta på med, men tungen tog han mer än gänra och där uppstod mer problem vid avlämnandet då han kände sig väldigt macho och försökte ruska den medan han kom in och när han var vid sidan haha. Det var dock inte det lättaste med fyra extakilo mellan tänderna, så det såg mer ut som att han gungade lite med huvudet i sidled snarare än våldsamt kamprusk hahahaha!
Uppletandet gick sådär tycker jag, bra tempo i starterna men sen slog han ner och travade omkring. På den positiva sidan så hittade han en kam som han inte var så förtjust att hålla i eftersom den var i hårdplast så han släppte den som vanligt när han var på väg in. Jag gjorde osm jag tänkte sist jag körde och tog in honom hela vägen och skickade ut honom på ett nytt skick i stället för att nöte på med att plocka upp den igen och det funkade mycket bättre så det ska vi fortsätta med!

Efter en lång träningsdag åkte vi hem och grillade i Rosa som jag skrev tidigare och nu sitter vi i soffan och kollar på Mythbusters (och får skäll för att det tar så kång tid att blogga haha). I morgon blir det en tur till skogen med Sofie, sen en sväng på stan och en välbehövlig tripp till frisören, yay!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: