web analytics

När vi väl hade vaknat till idag och kom iväg till Strängnäs blev det lite träning i alla fall. Rickard fick komma sent då vår hundmatleverans strulade denna vecka och kom idag i stället för i tisdags som den brukar, men jag och Sandra möttes upp vid 14 som det var tänkt för lite spårande på den slagna åkern vid klubben.

Brimer fick tre spår på rad, det första lite kortare, det andra lite längre och det sista längst och med en liten vinkel. Han tog upp det första ganska bra men som vanligt får jag nog lov att säga vid det här laget så tog han bakspår!!
Vi behöver helt klart spåra oftare för att det ska bli något av det här, han har ju själva spårandet naturligt men sen är det lite detaljer i utförandet som måste modifieras något.
Han hittade i alla fall fram till slutet på första spåret, sen var han så törstig, så törstig så vi fick gå förbi bilen en sväng för drickapaus haha. Det var inte så soligt idag men otroligt varmt och kvavt och det märktes på honom!
Andra spåret hade han lite problem med att ta upp och han följde det med lite högre nos än vanligt och gick av det lite då och då men tog sig fram till slutet även där. Då tog han kampdutten som låg som slut, men så fick han syn på att jag hade vattenflaskan med sig så då släppte han dutten och bara ”GE MIG VATTEN!!!” haha, lilla sötlöken!
Tredje spåret var han rejält slut och orkade inte ta upp det alls, så jag selade av och så fick han ta med sig slutdutten från andra spåret till bilen i stället. I och med värmen, underlaget som var snustorr slagen åker och vår otroligt dåliga spårrutin så kan man inte förvänta sig så mycket mer!

"

Dax fick fyra sökskick på Sandra och Rickard, och inte heller där kan man säga något annat än att rutin saknas!
Han jobbar enormt markbundet och i synnerhet om det blir lite tungt, och även om jag egentligen skiter i hur han tar sig fram både i spåret och söket så länge han löser uppgiften så är det inte bra att spåra i söket eftersom det tar både tid och energi i onödan.
Det jag skulle behöva göra med honom är dels vanliga, hederliga patrullstigar för att få honom att nyttja vinden mer och dels markeringsövningar (vilket jag ju gör i och med jackträningen som jag precis dragit igång). Idag var markeringarna bra på Sandra på första skicket, då började han skälla själv men så fick hon underhålla det lite tills jag kom ut om jag förstpod det hela rätt. Vid Rickard satte han sig och väntade på bollen, så där fick han hjälpa honom komma igång och hålla i skallet medan jag kom ut. Jag vill att han ska fortsätta skälla ända till jag kommer av samma anledning som jag vill att han ska skälla konstant på jackorna tills jag kommit fram; markeringen ska vara ihållande och vägledande och då vill jag inte att han ska störas av att jag kommer fram utan tvärt om kommer belöningen först när jag är på plats. Därav får han också belöningen från figuranten naturligtvis, jag vill ju inte ha någon dragning mot mig utan alltid mot figgen!

När vi kommit hem från Strängnäs åkte vi först förbi Intersport och Rickard fick springa på löpband för att göra en löpanalys, vi ska nämligen beställa löparskor idag så då vill man ju veta vad man ska ha!
Sen åkte vi hem en kort sväng för att byta om och sedan ta oss ner till gymmet. För mig blev det bara 40 minuter cardio på löpbandet och cykel, jag var helt oinspirerad och hade nog helst legat kvar hemma på sofflocket men Rickard ville ha sällskap och det är ju bra att röra på sidfläsket så varför inte liksom.
Det är som en bastu där inne på gymmet så efter både löpning och cykling var jag helt jäkla sjöblöt, galet hur mycket man kan svettas på så kort tid!
Som vanligt kändes det ju bra efteråt i alla fall haha!

Storyn bakom dinosaurien på bilderna ovanför är lite komisk, Brimer har fått tag i den av en slump och har burit omkring på den i lägenheten i ett par dagar. Igår innan vi skulle åka ut med båten och höll på och packa ihop allting så var det plötsligt någon av Brimer eller Bor som hade satt sig och BAJSAT I SOFFAN?!?!?!
Skabbigare än så blir det knappast, och eftersom den lilla dinosaurien låg precis bredvid så var såklart Brimer den misstänkte gärningsmannen!
Idag däremot när vi plockade som bäst så kom jag på Bor på bar gärning när han tänkte sätta sig och skita i soffan, det var alltså HAN som var den skyldige ändå!
Smart drag av honom där att lägga dinosaurien precis bredvid för att avleda misstankarna från sig själv hahaha!
Soffan är nu tvättad och hundarna portade från vardagsrummet när vi inte är där, för de som undrar exakt hur mycket white trailer trash vi egentligen är hahaha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: