web analytics

Idag har vi varit en sväng på EBK och tränat lydnad, och efter att ha kört några vändor ”sakta” fram och tillbaka med lina och targetsticks fick jag supertips av Alex som jag tror passar mig och Dax bättre. Han har en naturligt stor dragning framåt redan, så target funkar inget vidare. I stället jobbar vi med att han ska stå lös rakt framför mig och bara ta ett par långsamma steg framåt innan jag säger varsågod och har belöningen hos mig så att dragningen i stället ligger bakåt där den bör vara. Mycket mindre konflikter, och dessutom får han själv tänka ut vad det är som är rätt vilket jag gillar. ”Självbelöning” är oftast det som blir bäst befäst!
Det kommer nog bli svinbra när det är klart, och helt klart passar det oss bättre med mindre konflikter och krav!

För övrigt blev det en del fritt följ där jag nötte snabba vänstersvängar för att få bak honom mer vilket gav bra verkan i kombination med belöning bakåt. Det blev också lite kryp där jag ganska snabbt la om till att belöna snabbt läggande i början i stället då jag känner att han tycker att det är ett riktigt, riktigt tråkigt moment med, åter igen, mycket krav och lite kul. Nu kan jag inte belöna upp honom särdeles mycket i själva krypdelen eftersom han har lite lätt att resa sig, men jag ska i alla fall försöka ”lätta upp stämningen” lite även där!

Efter hundträningen blev det människoträning på gymmet, löpning, lite cykel och mer ryggövningar för min del. Känner att jag måste lägga lite krut på baksidan då den har krånglat på sistone, och jag misstänker starkt att det har att göra med kroppsligt förfall. Latsdrag, mekanisk rodd och rygglyft blev det.
Dagen avslutades med bad för alla hundar + Rickard och Olof i kalkbrottet och nu blir det sen tacomiddag. En härlig dag i gott sällskap!

2 Thoughts on “Bra träning!

  1. Låter som ni haft en supertrevlig dag! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: