web analytics

Nu ska jag berätta om något som jag verkligen, VERKLIGEN avskyr något så otroligt mycket!
Det är när det dyker upp små fritidspoliser i ens omgivning och ska berätta för en hur man ska göra och bete sig, vad lagen minsann säger och vad det är som gäller. Den typen av människa som skickar in arga insändare till lokaltidningen och undertecknar med ”vän av ordning”. Som känner att de har koll på vad som är rätt och fel, och har en samhällsansvar att upplysa alla runt omkring om vad som är just rätt och fel. Oavsett vad lagen säger. Man får ju liksom ha en känsla för när lagen har rätt och när den har fel så att säga, ibland kan ju lagstiftarna ha tänkt lite tokigt men då kommer dessa hjältar i vår närhet och kan reda ut begreppen för oss andra som inget förstår.

Det är bara någon månad sedan jag stötte på en bil med en sån här person i ute i skogen, när jag rastade alla hundarna själv. Han var bara tvungen att stanna bilen, veva ner rutan och upplysa mig om att ”de där (syftade på hundarna naturligtvis) ska minsann vara kopplade!” och ”det råder hundförbud här nu!”. Bara det att han har en aning fel, visst ska hundarna vara kopplade om man inte har ordning på dem (Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter, 16 §) såvida det inte råder strikt koppeltvång dvs. för då ska ALLA hundar vara kopplade. Oftast är detta i naturskyddsområden samt på vissa ställen i stadsmiljö, typ parker och liknande och detta regleras av respektive kommun.
Att det skulle råda hundförbud i skogen kunde ju inte vara mer fel, hundförbud har man i butiker, på restauranger, i vissa vagnar på tunnelbanan osv. och där får hunden överhuvutaget inte vistas vare sig med eller utan koppel.

Idag när jag var ute och rastade Brimer och Bauge träffade jag på ytterligare en sån här ”trevlig” låtsassnut som känner att det är hans mission in life att hålla allmän ordning och reda. En av hundarna bajsade nämligen på gräset i refugen mellan vägarna som går här utanför, och gubben kände även han ett stort behov av att stanna sin bil och sitta och idiotstirra på mig genom rutan (märkligt hur folk verkar ha mod att ta sig ton just när de sitter i sina bilar, undrar om de hade gjort samma sak om de hade kommit gående och de hade kunnat möta mig öga mot öga som en man??). Jag har fullständigt tappat tålamodet med sådana som råglor utan att öppna käften, så jag stirrar alltid helt enkelt tillbaka nuförtiden.
Då vevade han ner rutan och sa: ”tänker du inte plocka upp efter hunden???”
Jag svarade: ”på refugen mellan vägarna där ingen går??”
Han: ”Ja, vad händer om jag ska gå där ikväll??”
Jag: ”Så du tänker gå över refugen mellan vägarna??” (det finns en gångväg som korsar vägarna en bit bort)
Han: ”Du tänker alltså inte plocka upp??”
Jag: ”Nej, det tänker jag inte.”
Då skakade han på huvudet demonstrativt och sa ”du borde ta och göra dig av med de där hundarna”, och så började han rulla iväg. Jag sa ”är det inte bättre att spara på miljön och inte göra av med så satans mycket plastpåsar i stället för att låta naturligt bajs ligga kvar där folk ändå inte rör sig??” men han började ropa något tillbaka med huvudet utanför rutan innan jag ens hann prata klart medan han gasade på ännu mer.

Så när det började bli en intressant diskussion av det hela, då var han inte så intreserad av att stanna kvar minsann utan det viktigaste var att han hade fått påpeka att man inte ska lämna bajs kvar ute, det är ju totalt förkastligt för han kan ju få det på skorna om han skulle få för sig att snedda mellan två vägar över gräset trots att det finns en gångväg att gå på!!
Sen hur stor miljöpåverkan det blir om alla hundägare alltid skulle plocka upp allt bajs i plastpåsar och slänga i papperskorgar med stora plastpåsar i som ska tömmas av sopbilar, transporteras till sopstationen, sorteras av maskiner för att till slut förbrännas i en ugn som släpper ut koldioxid och diverse miljögifter (vanliga plastpåsar är petroleumbaserade), det är ovesäntligt för huvudsaken är att han inte får bajs på sina skor när han som enda människa i världen ska gå över gräset på en jävla refug i stället för på vägen som normala människor gör!!!
Eller så kan man ju som hundägare annars göra som vissa idioter av annat slag gör, nämligen plocka upp bajset i påse och sedan kasta påsen i naturen i stället, hallå hur tänker man då?!?
Normala plastpåsar har en nedbrytningstid på ca 10-12 år i naturen och, åter igen, innehåller de ämnen som man kan lista ut med röven rent ut sagt inte är så jävla hälsosamma!!!

Åååh vad jag är trott på folk rent ut sagt, är det inte nog med att man träffar en jävla massa idioter på jobbet (”vaddå störande, klockan är ju bara halv tolv och det är fredagkväll, HUR kan mina grannar tycka att det är störande???” eller ”Nej, det är INTE jag som har dragit larm, jag VET minsann hur man larmar av utan att drar larm *lilla gumman*, så trots att det bara är jag här så måste det vara någon annan orsak!”. SNARK!!!), man måste dessutom dras med dem även när man är ledig?!?!

Nu tänker jag åka ut i skogen med mina hundar, låta dem springa lösa och bajsa var de vill utan att plocka upp. So fucking sue me!!

2 Thoughts on “Hobbypolisen på utryckning!

  1. Kan inte annat än hålla med!! Avskyr dessa hobbypoliser något enormt!! *arg gubbe*
    Och som du säger, det räcker väl för f*n med att man träffar på dessa i jobbet?! 😛
    Kram på dig!

    • UllisWeb on 12 juli, 2012 at 03:06 said:

      Patetiska är vad de är, som inte har nåt vettigare för sig i sitt liv än att bekymra sig om andras förehavanden! 😛

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: