web analytics

Men herregud jag har ju glömt bort att skriva om sökträningen vi hade i måndags på avgångsdagen!
Jag kollade genast in vinden när vi vallade, och insåg att även denna gång fick det bara bli skick på en sida för att han skulle få vinden i nosen. Just nu är det viktigaste att väcka själva sökarbetet än att det ska bli ”ordentligt” med skick på båda sidor, att det blir rakt osv.

"/Jag sportade vristband idag för att torka svetten i löpspåret.

Det märks att han när han blir trött så börjar han spåra, men den här gången märktes det mer av att han fattat galoppen med att leta upp och följa vittring i vind. På flera av skicken sprang han ut med hög näsa vilket på Dax betyder att han inte spårar alls, kanon!
Däremot kan man se att huvudet rör sig lite fram och tillbaka ibland och jag vet ju inte säkert men jag uppfattar det som att han även kollar av rätt mycket med ögonen. INGA retningar från figgen i form av ljud och framför allt inte pop-up etc. är jätteviktigt (även om vi nu inte kör sånt, men ändå)!!
Den här gången satt figgen dold under camonät och det var jäkligt bra, trots att det är så öppet i Kjula så syntes han knappt alls. Måste införskaffa sådana vid tillfälle!

"/Dagens middag, bacon-, broccoli- och trattkantarellomelett.

Idag har det blivit mer ut och springa lufsa, denna gång blev det 2,7 km i elljusspåret. Mitt tempo är inte direkt nån utmaning för hundarna, Dax går passgång mest hela tiden men Brimer travar i alla fall haha. Jag kände av framsida lår efter ett tag och det kan jag tänka mig är av att springa backigt två dagar i rad, nu är de lite stela. Men förhoppningsvis blir det en sväng till i morgon också innan vi checkar ut från denna ledighet och in i nästa jobbvända!

4 Thoughts on “Bortglömd träning!

 1. Alexandra on 2 augusti, 2012 at 06:33 said:

  Härligt!!! Duktig du har blivit att vara i löparspåret! Allt är bättre än inget!! Maten ser inte dumt ut. Har något liknade med mig idag….

  • UllisWeb on 2 augusti, 2012 at 09:23 said:

   Ja vi får väl se hur länge det håller i sig :lol:, men just nu är det lite skoj.
   Maten blev ok, men oj så mäktigt! 😯
   Jag åt för stor portion och mådde jättedåligt haha, så nu vill jag inte äta av resterna! 😛

 2. Kalas att du är så pepp med löpningen nu! 😀 Och lite snygga kläder i spåret skadar ju inte alls 🙂
  Maten går dock bort här… skinka och svamp, nej tack! 😉
  Duktig Dax också i söket! 😀
  Kram kram!

  • UllisWeb on 2 augusti, 2012 at 17:25 said:

   Ja det gäller ju att smida medan järnet är varmt så att säga, snart kommer höst och mörker och då är det inte lika skoj… 😉
   Snygga kläder är ju trevligt, men framför allt funktionella. Inte kul när svetten rinner ner i ögonen, men det var ju lätt avhjälpt med lite svettband! 🙂
   Dax går från klarhet till klarhet, jag börjat ana att den som kom på uttrycket ”med träning kommer färdighet” inte var helt bakom flötet. 😉
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: