web analytics

Idag åkte jag till Intersport och fixade ett par iläggssulor till skorna, både till löpdojorna men också för att flytta till vardags- och jobbskor. Jag har lite platt fotvalv och pronerar rätt grovt, och skon jag köpte (GT-2170) har egentligen inte tillräckligt pronationsstöd men den modell som hade tillräckligt (Kayano) tyckte jag inte kändes skön att springa i, för stum i sulan på något sätt. Nu visade den här säljaren mig en modell som det kommer bli nästa gång, Foundation, som är speciellt framtagen för platta fötter som pronerar extremt mycket och den gav perfekt stöd även utan extra sula. Troligen hade väl inte den första butiken den modellen, annars hade jag ju valt den redan denna gång.

Oavsett vad jag har på mig i löpspåret så behöver jag ändå sulor till andra skor, och tydligen har jag kastat de jag har haft (och som dessutom var rätt dyra, hmm…) så nu skaffade jag nya så får vi se hur det blir. Jag har haft känningar i tålederna (hallux valgus) och får ta det lite lugnt i några dagar och smörja med voltarengel så blir det bättre. Det är inte alls säkert att det beror på vare sig löpningen, pronationen eller de nya skorna, och det är inte heller säkert att det inte kommer tillbaka trots sulorna men som sagt, pronationsstödet är en av alla hundra saker som mina fötter behöver så vi börjar där!

6 Thoughts on “Omsulning.

 1. Du har samma ”fel” på fötterna som jag har: rätt platt fotvalv och pronerar rätt grovt. Har dock ännu inte behövt några sulor, men skulle det behövas så vet jag vilka jag ska köpa! 🙂 Tack för tipset! 🙂
  Kram!

 2. Sulor är bra grejer det 🙂 . Jag har istället för höga fotvalv (och ponerar rätt duktigt) och måste fylla upp mellanrummet som blir. Läste att tex. höga eller låga fotvalv, ponerande fötter kan ge ”löparknä”…

  • UllisWeb on 4 augusti, 2012 at 16:59 said:

   Ja alla har vi olika ”defekter”, det gäller bara att kompensera för dem så man inte drar på sig skador i olika form. Samtidigt är vi ju gjorde på ett visst sätt av en anledning, och kroppen är van att belastas på ett visst sätt så överdriver man åt andra hållet kan slitningarna också bli stora. En svår balansgång, men så länge det känns bra tror jag det också är bra! 😀

 3. alexandra on 4 augusti, 2012 at 17:17 said:

  Har man riktigt gott om pengar kan man göra sulor efter sina egna tissetassar och bara byta mellan skor. Dom brukar hålla i många år….så frågan vad är bäst i längden? Många i RR har såna….

  • UllisWeb on 4 augusti, 2012 at 18:08 said:

   Problemet är att jag inte kan göra avgjutningar av mina egna fötter, de är ju liksom defekta i sig. Så jag måste ha en sula som motverkar min egen fot snarare än anpassad efter den. Sen kan man ju formgjuta sulor med inbyggda pelotter, proneringsskydd eller vad man nu behöver, men de här som jag köpte nu (för 450 kr) kan man också värma på och forma någorlunda efter sin egen fot. Det får duga! 🙂

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: