web analytics

Nu skiner inläggen med sin frånvaro men de senaste dagarna har det varit både ont om tid men framför allt lust att blogga. I förrgår blev Dax åter igen påhoppad av Fenris, och denna gång tog det ganska illa så det fick i stället för rolig skyddsträning bli akutbesök hos veterinären.

Jag vill inte skriva så mycket om själva händelsen då jag tycker den är jobbig att tänka på, det får räcka att den spelas om och om i skallen då och då och jag funderar på ”varför gjorde jag inte si” eller ”om jag bara gjort så”. Kortfattat kan jag i alla fall säga att vi var på väg från bilen med alla hundarna i koppel då hon passade på, och hon satt nog i nästan tio minuter totalt innan vi äntligen fick isär dem helt. Då hade dessutom Astrid tagit sig en bit av kakan också och de slet i hans hals åt varsitt håll ett tag innan i alla fall Astrid släppte.

Till slut såg jag inget annat val än att stoppa in fingrarna i käften på Fenris för att framkalla kräkreflexen och på så vis få henne att släppa, så nu har jag ett oskönt bett i tummen då hon stängde ihop käkarna ännu mer först när hon kände nåt som rörde sig i munnen. Även Rickard som hela tiden försökte hålla dem still för att minimera skadorna fick ett bett över handryggen som nu är rätt så svullet, och ryggmuskulaturen fick sig också en törn så han blev lite ”invalid” i några timmar.

Resultatet av den utdragna kampen blev ett större hål i halsskinnet på ca 2,5 cm i diameter samt några mindre hål här och där, blåmärken (naturligtvis!) och att skinnet slitits loss på insidan från muskulaturen långt ner på vänster bog/framben så det blev en luftficka stor nog att sticka ner handen i. En muskel var tydligen lite trasig men den lämnas för egen återväxt, och en tand som var sprucken innan gick nu mer av och fick dras ut.

Det blev ett antal stygn och dränage, återbesök i morgon för att se hur det ser ut, återbesök under helgen eller på måndag för att ta bort dränet, återbesök efter 10 dagar för att ta stygnen. Veterinären sa också att det var rätt så nära de stora artärerna som går i halsen så hade det gått djupare så hade det varit frågan om minutrar innan det hade varit för sent. Nu är jag en sån som inte gillar att fundera på ”tänk om det hade…” och göra det värre än vad det faktiskt blev, nu tog det inte djupare utan han ska enligt veterinären bli helt återställd!

Jag tycker så jäkla synd om Dax, det måste göra jätteont och vara riktigt läskigt för honom och han blir ju dessutom svag i flocken vilket gör att jag känner viss oro för att släppa honom med någon av de andra, även Brimer tyvärr. Just nu jobbar jag två nätter (som tur är) och då fick Brimer vara kvar hos Rickard så Dax får så mycket lugn och ro som möjligt. Självklart ömkar jag honom en hel del nu när jag ser att han har det tufft, folk får tycka vad fan de vill om det rent ut sagt för han är och kommer alltid att vara min nr 1 och jag gör gärna ALLT jag kan för att göra hans tillvaro så bra som möjligt.

Fy fan så ledsen jag var, och fortfarande blir, när det precis hände, jag kunde inte låta bli att tänka att det är ju jag som utsätter honom för det här genom att ta ogenomtänkta beslut som att de får gå tillsammans ifrån bilen fast att jag VET att hon inte är att lita på med honom!!
Det var länge sedan jag grinade så mycket, hela vägen till veterinären forsade tårarna av oro och framför allt skuldkänslor över att jag inte såg till att detta inte kunde hända. Min finaste fina Mallemus…

14 Thoughts on “Dax är skadad.

 1. Steve-O on 8 november, 2012 at 17:23 said:

  Skruttjullen 🙁

 2. Underbara Underbar Dax!! Ullis det är så lätt och man är så jävla dum…Tyvärr tänker man inte alltid på riskerna…Jag tror Dax pojken älskar son matte över allt ändå. Men jag förstår din förtvivlan och att hjärtat gör ont att se sin älskade dax…..Pussa honom på nosen från oss

  • UllisWeb on 8 november, 2012 at 18:10 said:

   Ja han påverkas nog mindre av det här än vad jag gör hehe, de har ju en förmåga att leva för nuet i större utsträckning än och letar inte efter syndabockar som vi gör. Han är rädd för Fenris sedan tidigare men annars märks det inte så mycket. Men för mig känns det lika illa för det! 🙁
   Pussen är framförd och uppskattad! 🙂

 3. Loile plutten 🙁 <3
  Förstår din förtvivlan, och det är så otäckt när hundar ger på varann och när de slåss 🙁
  Men du, det är så jäkla lätt att stå där sedan med facit och tänka vad man borde gjort och inte borde gjort. Med facit skulle inga olyckor hända, så INTE ditt fel!

  Kram på er!

  • UllisWeb on 8 november, 2012 at 20:34 said:

   Nej usch inte kul alls! 🙁
   Och ja, visst är det lätt att vara efterklok och klart sådana saker är svåra att förutse, men jag känner mig så tarvlig som sätter honom i den sitsen i alla fall… Tur att han inte ser det så! 😉
   Tack snälla för omtanken, kram tillbaks!

 4. Sofie on 8 november, 2012 at 19:46 said:

  Det blev ett ordentligt hål i halsen ser jag. 🙁

  Fast han ser bra söt ut i den där badringen han har runt halsen
  😉

  • UllisWeb on 8 november, 2012 at 20:36 said:

   Ja ganska stort ytligt sår och jättestort på insidan! 😥
   Första gången en sån där ring faktiskt funkar, alla andra kroppsdelar går att nå till och med med tratt om man bara är lite uppfinningsrik! 😉

 5. Oj, hur stavar jag?! 😯 *Lille* ska det förstås stå, inte loile 😳

 6. Usch, blir alldeles tårögd. Tycker synd om både dig och Dax och jag förstår dina känslor sååå väl. Och självklart, utan tvekan!!, får du ömka honom och självklart är han din nr 1!! <3
  Jag hoppas att tillfrisknandet går så fort det bara går nu.
  Pussa massor på sötaste Dax och en stor fet kram till dig vännen!! <3

  • UllisWeb on 9 november, 2012 at 04:01 said:

   Tack vännen ♥, jag hoppas också detta kommer avlöpa så snabbt och smärtfritt som det kan. Tycker så himla synd om honom, och det känns också himla trist att behöva ta ytterligare pauser i träningen som vi ju precis kommit in i och verkligen skulle behöva kontinuitet i. Nu blir det börja om från noll igen misstänker jag… Men men, huvudsaken är att han blir hel igen och kan skutta omkring som vanligt till att börja med!
   Stor kram tillbaks! ♥

 7. laila, Izac & Cattla on 10 november, 2012 at 10:14 said:

  Herreguuu. finner knappt några ord.. vad tufft för er alla!!!! Å Dax!! Den tappra gossen.. Love on him <3
  Nu hoppas jag verkligen det läker snabbt så ni kommer tillbaka snabbt och smärtfritt…

  Krya på er massor nu.. Varma Kramar och många tankar till er..

  • UllisWeb on 10 november, 2012 at 20:36 said:

   Tack snälla du, ja det har varit lite jobbigt men Dax håller god min och det är ändå huvudsaken!
   Hoppas också han läker snabbt, tråkigt på alla sätt och vis så länge det är så här!
   Kram!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: