web analytics

Först och främst: stort TACK till alla som hört av sig här via bloggen, SMS och på annat sätt. Det uppskattas jättemycket! ♥

Det var kallt och klart i morse när jag åkte till Eskilstuna, och solen höll som bäst på att gå upp.

Väl framme åkte vi direkt till veterinär Eva von Celsing på Hvarsta Hund- & Kattklinik för ett återbesök, det var hon som tog hand om Dax skada redan i tisdags när det hände. Eva är en fantastisk veterinär, otroligt kunnig och erfaren och man får en känsla av omtanke både för djur och ägare när man är där!
Dessutom tar hon ofta emot akutfall om hon har möjlighet även utanför normal arbetstid och några ockerpriser eller onödiga provtagningar etc för att få ut så mycket pengar som möjligt tar hon inte heller. Helt enkelt en suveränt bra veterinär!
Hon tyckte att Dax sår ser väldigt fint ut men eftersom det fortfarande vätskar sig genom dränaget så får slangen sitta ett par dagar till, hon tyckte att jag sen kan lossa den själv då den endast sitter med ett stygn. Även stygnen kan tas bort hemma om ca 8 dagar så vi slipper några fler återbesök om det inte blir någa komplikationer det vill säga. Som sagt, inga onödiga kostnader eller besvär för vare sig hund eller ägare när man åker till Eva (att låta henne ta stygnen är i och för sig kostnadsfritt men det kostar ju att åka dit också)!

Efter veterinären blev det några timmars sömn innan vi åkte iväg till Kjula för att träffa Fredric och Sofie med hundar. Jag och Sofie gick igenom lite lydnadsträning med hennes Grim medan grabbarna spelade NHL på PS3, och sen avslutade vi med fika och hemmagjorda lussebullar!
Nu under kvällen har vi packat och förberett lite inför i morgon då vi åter igen åker till Villingsberg och ädelsfisket!
Vi beställde hem varsitt nytt kastspö och rullar från Karlskrona Marin i veckan samt köpte lite drag och grejer på Jula så nu blir det skoj att testa prylarna och förhoppningsvis få med oss fler firrar hem denna gång.

Jula är för övrigt ett jäääkla fint ställe med mycket skoj, när vi var på väg hem till mig för att tapetsera i måndags stannade vi till på Jula i Kungens Kurva och kikade lite och hittade då ett kanonfint set med två yxor från Fiskars till jättebra pris. Jag har letat tidigare efter en bra handyxa, och i detta set var det en handyxa samt en klyvyxa för endast 599 kr. Nu kändes det lite onödigt då vi inte har något hus med öppen spis eller liknande så vi nöjde oss med att konstatera att det var ett bra pris och att det förhoppningsvis kommer finnas fler lika bra erbjudanden om vi nu skaffar hus nån gång.
Dagen efter åkte vi till Jula här i Eskilstuna för att byta en tändare som läckte och då hade de samma set med yxor för endast 499 kr vilket är ungefär vad endast den lilla handyxan normalt sett kostar!
Då kunde jag inte motstå längre utan köpte mig ett set, så nu är jag ägare av två yxor. Fy FAN vad nödvändigt det kändes hahaha!

Jag köpte också en annan grej som jag trånat efter lääänge, en mattermos från Primus. Jag GILLAR verkligen Primus saker, det är kvalitet och köper man från Jula blir det inte så fruktansvärt dyrt som det annars är i friluftsbutiker. Åter igen; så fort man är i hobbybutiker oavsett om det handlar om friluftsliv, motorcyklar, fiske, båtliv, hundprylar, idrott eller vad som helst så blir det genast svindyrt eftersom de vet att folk kommer att betala ändå för att ”kunna” utöva sin hobby, jäkligt fult eftersom det uppenbarligen går att sälja samma produkter till ett lägre pris (men med lite mindre marginal kan man ju gissa på)!
Även tändaren som läckte (vilket det visade sig senare att den troligen inte alls gjorde utan den var nog bara fel inställd) kommer från Primus, en riktig liten skärbrännare!

Nu blir det sängen eftersom det blir tidig uppstigning i morgon, klockan 07 ska chevan vara i rullning är tanken!

6 Thoughts on “Vacker morgon med veterinärbesök.

 1. Härligt med en bra veterinär, det är verkligen guld värd!!
  Känns som att veterinärerna på mindre orter är annorlunda mot storstan… klart det finns bra där också, utan tvekan, men jag tänkte just på detta med onödiga kostnader, att ta emot akutfall utanför arbetstid osv. Veterinären här hos mig i Stallis är lika suverän.
  Skönt att Dax sår ser bra ut! 🙂 Hoppas nu att det fortsätter läka fint och snabbt!
  Hahaha, ja, HIMLA bra att du köpte dig några yxor hörru!! 😀 😉 Fast som sagt, alltid bra att ha sen när det blir hus!
  Ha det så mysigt imorn nu! <3 Jag är faktiskt 'tränahundsugen' men det är kanske roligare att ta sen när Dax är återställd! 🙂
  Kram kram!

  • UllisWeb on 10 november, 2012 at 08:18 said:

   Jag tror att det är stor skillnad på mindre privatpraktiker för att de inte har samma vinstkrav på sig som de stora djursjukhusen har då de jobbar för sig själva. Det tror jag ger utrymme för ett större engagemang hos veterinären än den ”löpande bandetverksamhet” som det blir hos de som har tusen patienter per månad!
   Jag har en SUVERÄN veterinär i Sundbyberg som bland annat var den som kastrerade Dax och det är samma sak där; hennes egen praktik och hon bestämmer hur mycket tid hon har ”råd” att lägga på arje patient = hon kan engagera sig mer!
   Tycker absolut vi ska ta och träna även om Dax inte är fit for fight än, jag har ju en hund till! 😀
   Nu blev denna helg snabbt uppbokad i och med fars dag på söndag (om du inte vill köra på kvällen), men nästa ledighet är tom förutom på tisdagen då det är skyddsträning med gruppen om du vill vara med. Hojta till bara så samordnar vi oss, vore jätteskoj! 😀
   Kram kram, Dax skickar pussar tillbaka också! 🙂

   • Sant, du har ju en hund till 😉
    Nästa tisdag är jag på endoskopienheten på em så den dagen går bort. Provtagning på måndagen men det sker på morgonen så den dagen kanske vi kunde ses?!
    Hoppas verkligen vi kan höras på luren nu till veckan så får vi prata mer om en träningsdate!
    Kram igen!

 2. laila, Izac & Cattla on 10 november, 2012 at 10:17 said:

  Underbara bilder.. Jag var oxå till Eva efter att distikt inte kunde röntag Izac trots att han var sövd i 2 timmar.. Eva fixade det (eller assistent) + pass på 45 minuter.. och som sagt superservice!!

  Ha en bra helg.. Kramar

  • UllisWeb on 10 november, 2012 at 20:38 said:

   Snabbt tagna genom bilrutan med iPhone så inte bästa kvalité kanske på bilderna men vackert var det ändå! 😀
   Eva är verkligen suverän, jag är petig med vart jag åker men hon håller definitivt måttet med råge!! 😀
   Hoppas ni också har en mysig helg och att Izac är hel i sin tass så du kan träna på!
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: