web analytics

Jag har tappat lite blogginspiration de senaste dagarna som ni har märkt, tiden bara flyter på och så har ännu en dag passerat… Allt är i alla fall precis som vanligt, Dax sår läker bra och i söndags plockade vi ut dränaget. Nu håller jag tummarna för att även det hålet ska dra ihop sig hyfsat snabbt och inte bli infekterat eller liknande. Han får fortsätta strutta runt i sina t-shirts ett tag till, och den uppblåsbara kragen får vara på när jag inte kan ha koll på honom. Tyvärr verkar den sitta lite tight på halsen så han blir lite irriterad och fuktig under den så jag försöker ha den av nu så mycket som möjligt så får vi se om det funkar ändå. Han verkar inte bry sig nämnvärt om vare sig ring eller tröjor, utan är oförskämt pigg och glad!

Igår var vi ute hela dagen och tränade hund, det var jobbträning i Strängnäs som stog på schemat. Jag körde faktiskt Dax i linförighet/fritt följ och framförgående, det är väl typ det jag känner att jag kan utsätta honom för just nu. Han håller dock inte med utan tycker gott att vi kunde dra till med lite fartigare moment för honom är det minsann inget fel på i hans värld!
Till en början var det inte speciellt snyggt och prydligt kan jag säga med en position lååångt fram, trängningar, studsande, sneda sättanden osv osv men när jag tog ut honom lite senare efter ett par platsliggningar och körde igenom honom så gick han faktiskt riktigt bra!
Han har sina tendenser att sätta sig snett när jag verkligen bara går på, men gör jag små, små hjälper med riktningen på min överkropp blir det genast mycket bättre, och tydligen är de så små så man inte ens tänker på det enligt Kenneth som kollade oss. Och han borde veta, han är ju domare!
Platsliggningarna gick också bra, den första lade vi fem minuter med skott i slutet som på uppkörning och jag gick och gömde mig under tiden men Dax hade inte lyft på huvudet en enda gång på hela tiden, jättejättenöjd med det!
På andra platsen gick vi kanske bara 20 meter (inga skott) och då minsann lyfte han upp huvudet redan när jag var på väg bort OCH en gång till när vi hade stått i några sekunder. Jag sa bara ”plats” till honom igen och sen låg han i bortåt tio minuter med de andra medan vi förare pratade lite om olika tekniker och upplevelser kring just platsliggningen.

Under eftermiddagen lade jag också ut och gick ett spår till Astrid, det blev bara knappt 700 meter med fem pinnar men lite klurigheter fick hon i form av ett par spetsvinklar, både direkt och indirekta vägövergångar och jag balanserande på en stock upp på en stor sten där jag la en apport. DET tyckte hon var suuuperkonstigt, jäklar vad hon letade och letade runt stockens början, framåt, tillbaka till spåret igen, runt stocken, tillbaka igen osv. Till slut lyfte hon nosen och sniffade lite på stocken, jag var snabb med berömmet och då fattade hon att spåret i alla fall inte gick på marken. Dock förstod hon inte fullt ut att det följde stocken upp på stenen så till slut fick hon hoppa upp på stenen när hon ville trots att hon inte följt själva kärnan dit. MEN som sagt, hon jobbade konstant och det är huvudsaken, allt det andra kommer med rutin!

Innan vi rullade hemåt kom Sofie med Grim för lite genomkörare igen och när vi väl kom hem fick även Brimer en släng av träningssleven då jag rullade ut konstgräset i hallen och körde lite ingångar och lägganden. Det tar sig tycker jag, men jag får akta så han inte kommer in alltför mycket i ”tankeläge” för då blir han lite låst i sitt agerande i stället. Det ska vara lättsamt och under rörelse, då går det bättre än om jag sätter honom i koncentration och sedan kommenderar. Då blir det ofta väldigt fel, eller så gör han inget alls utom att bara ställa sig och stirra på mig, Han är ju väldig tydlig i alla fall när han inte förstår haha!

Idag har det inte blivit något speciellt gjort, jag åkte hem till Solna med stopp inne på Huset (huvudkontoret) för att fota mig till ett nytt ID-kort. Mitt gamla väktarleg går ut sista december så det var dags nu, tänk att jag redan jobbat 5,5 år… Helt klart rekord, för att inte tala om hur länge jag bott i samma lägenhet!?
3,5 år har jag haft samma adress nu, det tillhör inte vanligheterna precis hehe. Men för hoppningsvis blir det ändring på det nån gång framöver, om nu rätt hus tänker uppenbara sig det vill säga!
Det finns ett jättetrevligt hus som inte är till salu (vad jag vet) på ett ställe, nästa gång jag åker förbi där ska jag banne mig lägga en lapp i brevlådan om att de ska höra av sig om de är intresserade av att sälja. Jättefint hus och jättefin tomt, med fin utsikt. Det enda jag kan klaga på är läget då det är en bit att åka till närmaste affär men jaja… Man kan ju tydligen inte få allt här i livet!

2 Thoughts on “Lite, lite träning i alla fall.

  1. Alltså den undre bilden är ju bara föööör söööt!! <3 🙂 Vilken min! 🙂
    Härligt med lite träning, hoppas vi också kan få till en träningsdate snart! 🙂
    Kram

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: