web analytics

Idag har det varit en bra dag då jag fått en del gjort, inte så mycket olika saker kanske men mycket av varje!
Dagen började med att jag, Dax, Brimer och Astrid tog en långpromenad tillsammans med Sofie och Grim, 7,5 km spåret avverkades under diverse babbel och jag skulle tro att hundarna gillade att få springa av sig ordentligt för en gångs skull!

Efter detta hade jag tänkt att spåra lite men det blev i stället så att jag åkte hemåt och körde lite lydnad på en fotbollsplan här intill.
För Dax blev det fritt följ som vanligt där han hade en helt otroligt bra position idag, även under språng marsch!
Sen körde vi också några släta inkallningar och ett par stycken med ställande, sen var såklart de släta förstörda och han behövde massor av pepp för att komma hela vägen in med tempo. Men ställandena blev helt ok i alla fall, jag varierar med att kalla in och ställa honom från sittande på traditionellt vis, ibland kommenderar jag ”stanna” helt spontant när han bara går före mig och ibland skickar jag ut honom ifrån mig, kallar in och kommenderar ”stanna”. Jag tycker alltså att jag varierar detta moment en del, men ändå blir slätinkallningarna drabbade…

Efter Dax körde jag Astrid och hon var lite överladdad kan man väl säga eftersom hon inte körs så jättemycket nuförtiden. Hon piper och tränger ENORMT i fria följet, är för snabbmed att vilja göra rätt så sakta marsch ser rätt så intressant ut eftersom hon knäar i varje steg, fullt beredd på att det ska komma en halt och hon ska sätta sig. Kontinuerlig träning ska råda bot på detta, i alla fall trängandet och pipandet!
Inkallning med ställande är ingen match för henne och hon har då till skillnad från Dax jättefint tempo rakt igenom. Inkallning med ställande och läggande blev till inkallning med ställande och sättande, detta vet jag inte var det kommer ifrån riktigt men jag skulle tro att det åter igen var ett inslag av ”jag tror hon sa…” haha. Hon tänker lite för mycket själv den där donnan.
Läggande under gång är kanonfint!

Sen fick Brimer komma ut och göra ingångar till fot, mestadels tittade han på mig som om jag var galen hahaha!
Om jag visade STOOORT med handen kunde han komma in och sätta sig, annars var det bara stora ??? snurrandes runt huvudet på honom!
Han kom i alla fall in jättefint när han studsat iväg med belöningen och jag kallade in, och uppskattade jättemycket att jag berömde och gosade med honom och han fick ha kvar kongen i munnen och det tycker jag är jätteviktigt då jag ju vill att han ska komma och bjuda kontakt med mig när han fått tag i föremål och inte dra iväg. Därför får han äga dem lite extra när han står vid mig, för att det inte alltid ska betyda att han blir av med det roliga när han kommer in till matte!

När vi kommit hem och Rickard åkt till jobbet med Fenris och Buddha rullade jag ut träningsmattan i hallen och körde ett litet pass med de tre igen, Brimer fick till och med två små pass med samma upplägg som ute MEN med den stora skillnaden att jag nu tog tid och väntade ut honom ordentligt. Att vänta ut honom utomhus går inte riktigt än, han ser inte tillräckligt stort värde i att utföra saker för att få belöning utan han stirrar på mig ett tag och sedan lägger han ner verksamheten så att säga och börjar titta på annat.
Han är en typ av hund som blir lite låg av att det inte händer nånting, får han ingen bekräftelse på att det är vare sig rätt eller fel så blir han osäker på vad han ska göra och ”stänger ner”. Nu när jag körde inomhus fick han ”felsignal” (jag säger ”fel, fel, fel” på ett lättsamt sätt samtidigt som jag viftar bort det med händerna och startar om) om han frös till i agerandet och det funkade jättefint. På andra träningsvändan behövde han nästan ingen retning på att sätta sig vid sidan och det blev rätt merparten av gångerna så visst är han lättlärd när man använder rätt metod. Jag ska köra på inomhus med honom för att befästa kommandot och vad det är jag vill att han ska göra så kommer det bli en bra start för linförighet och fritt följ sen!

Dax fick lite kryp som blev jättefint så det är jag riktigt nöjd med, även några inkallningar som också blev bra ända tills jag sa ”stanna” igen haha. Han stannar ju bra i alla fall, men jag önskar att han kunde göra det på mitt kommando och inte på eget initiativ!
Astrid fick lite inkallning med läggande och denna gång la hon sig faktiskt. Även lite kryp blev det för henne men det känns som att hon behöver mängdträning innan det är någon mening med att nöta på detaljer inomhus (om det nu blir detaljer som går att nöta på inomhus).

Nu på kvällningen så har jag gjort klart min första inlämningsuppgift på högskolekursen och skickat in den så det blir spännande att se vad lärarteamet kommer tycka om den. Om den blir godkänd så ska jag visa både bild och dokumentation för er.
Nu har jag gjort mig förtjänt av ett bad tillsammans med CSI:NY och ett glas vin tycker jag!

2 Thoughts on “Produktiv!

  1. Flitig du är som tränar så många hundar! 🙂
    Haha, vet EXAKT hur Astrid ser ut när hon knäar i långsam marsch! 😀 Greta gör exakt likadant! Eller gjorde kanske jag ska säga, tränar ju inte den klassiska lydnaden alltför ofta med henne numera.
    Och ja, tycker helt klart du är värd lite bad, CSI och vin! 😉
    Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: