web analytics

Jag har tänkt massor på att blogga i helgen och visa fina bilder av det jag har haft för mig men jag har helt enkelt inte orkat. Så jag tar igen det idag med ett mastodontinlägg om fredag och lördag. Inte så mycket text, mest bilder.
I fredags gick jag av jobbvändan på morgonen och som vanligt när jag stannar i Solna under ledigheten blev det kolla på lite serier på datorn och slappa på soffan några timmar. Jag var dock så trött så efter ett tag flyttade jag mig till sängen och sov på riktigt i stället till klockan 15 (fast jag somnade inte förrän klockan 11.30 så det blev inte så många timmar ändå). Där försvann den dagen kan man säga!
Resterande vakna timmar åkte jag och handlade både mat, lite julklappar och lite till hemmet, bland annat batteridrivna blockljus som ni kan se på bilderna nedan. Jag kände att jag inte vågade ha riktiga ljus i den stora lyktan eftersom den ju står på golvet = hundnivå. Men de batteridrivna från Jula var KANONFINA, och en lite rolig detalj är att ytterhöljet faktiskt är i stearin så det är väldigt autentiskt utseende på dem. Just nu 79 kr på Jula för två stycken, och de kan tändas och släckas med fjärrkontroll som en extra bonus. Rekommenderas!
Jag passade också på och fixade här hemma, lite julpynt åkte äntligen upp och jag tog fram skidorna. Jag hade en tanke om att åka på kvällen, men kroppen sa helt enkelt nej till fysisk aktivitet så jag struntade i det.

För ett par dagar sedan upptäckte jag ett sår på Brimer, jag har ingen aning om hur det har uppstått men antingen har Dax bitit honom eller så har han blivit riven av en pinne eller liknande i buskage. Grabbarna lekte dagen innan jag såg såret och Dax jagade Brimer som råkade snubbla i snön och de gjorde några gemensamma kullerbyttor, kanske uppstod det då… Hur som helst så läker det mycket bra och det får vara hyfsat ifred också så inte ens ”badringen” behövs.

Igår, lördag, åkte jag och pojkarna hem till mamma och pappa för att julbaka, en tradition som vi normalt har på landet men i år valde att genomföra hemma. Jag satsade på lussebullar och pepparkakor, det finns planer på att göra knäck, rocky road fudge och saffrans- och kokoskola också men det fixar jag hemmavid för att slippa väntetid och transporter. Men bullar och kakor blev det igår i alla fall!

Grabbarna skötte sig helt ok hela dagen, Dax låg mest och sov och Brimer vandrade runt som den rastlösa själ han är haha. Men då och då lade han sig också för en liten siesta i alla fall.
När vi var klara med bakandet åkte vi hem, jag bytte om och sen begav vi oss äntligen ut i skidspåret!
Dax fick sköta dragandet medan Brimer sprang bredvid, till en början i koppel men sen fick han vara lös. Jag vill inte dra med honom förrän han är röntgad och jag vet hur det ser ut på insidan, men han kan gott vänja sig vid skidor och stavar redan nu. Han tyckte prylarna var lite konstiga men han gör ju som Dax gör så han sprang på. Det blir nog bra det där när vi väl sätter igång!
Dagens ”pass” såg ut som följer:
– 1,2 km promenad, hälften kopplat och hälften lösa.
– 4,3 km skidor, Dax drag ca 3,8 km, Brimer lös. Sista biten var även Dax lös.
– Stretch, täcke på.
– Kort promenad för att få in lite nytt syre i musklerna innan hemfärd.
Och när jag var klar med allt detta så var jag kall och stel, så någon stretch blev det inte för min del vilket känns idag haha. Men hundarna går först!

4 Thoughts on “Fredag och lördag.

 1. Fint du har gjort det hemma! 🙂 Och det blev ju jättefint med lyktan, inte spelar det ngn roll att ljusen inte är äkta!
  Mysigt med julbak, här ska det bakas nästa helg är det tänkt.
  Hoppas att Brimers sår läker snabbt, skönt att han inte verkar bry sig om det. Önskar mina kunde låta sår vara *mutter*… skulle underlätta ngt enormt!
  Skidor är verkligen bland det roligaste som finns, med eller utan draghjälp! 😀
  Och så fort Brimer är friröntgad så är det ju bara att köra på med honom också! DÅ jävlar i mig kommer det gå undan, med två hundar framför! 😛
  Kram på dig!

  • UllisWeb on 10 december, 2012 at 04:15 said:

   Nej för sjutton, jag tycker nästan det blev bättre med fake-ljus än riktiga. Inget passande eller bytande av ljus, de brinner ju aldrig ner! 😀
   Och ja, det ska bli intressant att ha två dårar framför mig på skidorna… Känns som att jag ska träna in mig lite på att stå stadigt, och att frigöra expandern snabbt hahaha! 😆
   OM han nu blir fri dvs. 😉
   Kram!

 2. Fin skidjacka förresten! 😀 Lööööv vitt!

  • UllisWeb on 10 december, 2012 at 04:12 said:

   Tack!
   Det är en gammal softshelljacka inköpt på nån lågprisbutik för typ fem år sedan, inget fancy alls med andra ord men den funkar fortfarande jättebra! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: