web analytics

Igår blev det en långtur på skidorna under eftermiddagen. Det var molnigare denna dag än tidigare, så bilderna är lite mörka. Temperaturen låg på nollan, så det tog inte lång stund innan jag var helt genomsvettig haha.

Grabbarna fick som vanligt sköta uppvärmningen själva och springa lösa första kilometern innan jag spände för dem. Sen blev det drag i 4 km innan vi stannade för fikapaus, fram med renskinnet till mig och täcken på hundarna så de inte skulle bli kalla och sen utdelades det grisöron till dem och Powerade och kakor till mig. Fast jag åt bara en kaka, vid det laget var jag mer intresserad av drickan kan jag säga hahaha!
Underbar utsikt hade vi när vi satt/låg där och mumsade (även om jag tror att jag var den enda som uppskattade den i sällskapet hihi).

Sedan bar det av tillbaka igen med en jättevacker solnedgång över himlen. Jag testade på några ställen åt båda hållen att skatea, men jisses… Jag är ingen skidelit precis när det gäller klassisk stil, men i skate är jag om möjligt ännu sämre hahaha. Eller jag kanske inte ska säga sämre, men hua vad jobbigt det är!
Jag orkade bara köra på kanske 100 meter i taget, sen var jag tvungen att gå tillbaka till spåren igen och låta benen pusta. Nu var det förvisso inget preparerat skatespår heller utan ett gammalt skoterspår med mycket lössnö som gör det ännu jobbigare, men ändå. Fast det är inte så konstigt kanske att jag inte har ork eller teknik då jag 99 gånger av 100 åker just klassiskt eftersom det är sällan det finns utrymme om man inte är i fjällen att sladda upp skatespår. Men kul är det, och det är ju bara att hoppa fram och tillbaka som jag känner för.

Sista kilometern fick hundarna vara lösa igen och ”varva ner” på egen hand medan jag hasade mig i mål, och när vi kom tillbaka till bilen hade vi kört lite drygt en mil (varav 8 km drag då alltså). Helt lagom sträcka tycker jag, varken jag eller hundarna är ju vana så det går inte att dra på med milslånga turer bara sådär utan att riskera skador. Denna gång gick det också bättre för mig med vristerna, dels snörde jag pjäxorna hårt som fan för att ge lite stadga och sen kände jag också att jag hade en mer centrerad tungdpunkt vilket gjorde det enklare att hålla balansen genom varje skid- och stavtag. Kanske var det väskan som gjorde det, hur som helst var det inte alls lika vingligt och jag fick inte ont i vristerna heller så det var skönt!

2 Thoughts on “Gårdagens skidor.

  1. Åh så mysigt det låter! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: