web analytics

Dax är så rolig, han tar uttrycket ”krama kudden” till en helt ny nivå haha!

Blev lite full i skratt då första inlägget i bloggen 2012 började med ”Ja men varför inte börja året i samma anda som det
förra; med en förkylning och hemma ifrån jobbet?!
Är verkligen svindålig, näsan och bihålorna är igenkleggade och halsen är rosslig. Ingen feber dock, men magen mår inte så bra nu heller efter snart en vecka med Ipren, nässpray och alla bakterier som man får i sig. Morgnarna är som alltid värst, sen börjar man komma igång lite under dagen och sedan avslutas dygnet med enorma hostattacker och snorande precis när man ska sova
eller har slumrat in. Underbart!”
Så detta är alltså tredje året i rad som jag inleder med en rejäl förkylning…

Idag tror jag att jag är lite bättre peppar peppar, jag har sovit riktigt dåligt då jag först somnade absurt sent och sen har vaknat ett antal gånger av hostattacker men det känns som att det gör väldigt mycket att hålla sig i stillhet. Och allt jag trycker i mig hoppas jag också hjälper, morgonens ”cocktail” bestod av p-piller, Sinova forte, Omeprazol och ProbiMage. Jag hoppade Ipren idag eftersom den inte är snäll mot magen, men å andra sidan ska den hjälpa mot inflammationer vilket jag vill förhindra så jag har tagit en om dagen i alla fall. Så kanske slinker det ner en senare ändå, jag har vansinnigt ont till och från i vänster öra så den kan behövas men jag väntar gärna tills det blir mer outhärdligt.

Det här ProbiMage är en ny grej som jag testar, ett naturläkemedel som ska vara bra för de med IBS. Man tillför magen nyttiga bakterier helt enkelt, ungefär som med yoghurt eller ProViva. Jag tror till och med att det är samma forskningslag som har tagit fram ProViva. Hur man påverkas av IBS är så himla olika, och det är ju egentligen inte heller någon sjukdom utan ett samlingsnamn för olika tarmbesvär som läkarna inte kan hitta någon ”riktig” diagnos på. Ofta har IBS-patienter olika typer av besvär vid olika tillfällen, så man kan inte alltid heller behandla på samma sätt. Tanken med ProbiMage är att balansera bakterierna i magen och få den mer jämn, bakterierna ska motverka gaser som kan störa tarmfunktionerna.
Jag har ätit den i fem dagar nu tror jag och tycker den verkar funka bra för mig. Mitt stora problem har alltid varit illamående och nästan som yrsel, inte så mycket orolig eller dålig mage (även om det förekommit). Så gott som dagligen har det varit något tillfälle som jag känt av det och mått illa, men det känns nu som att det lugnat ner sig. Vi får väl se hur det fortlöper, jag såg på forum att det var några som fått känningar av medicinen efter någon vecka så det är nog för tidigt att säga ännu om den funkar.

Nu ska jag ta och bege mig iväg och släppa ut hundarna nere vid klubben, de stackarna har fått korta koppelpromenader hur länge som helst nu känns det som och det märks. Tonen är lite kort här hemma, det känns som att överskottsenergin får dem att gå lite på tårna. Så jag hoppas att ett riktigt race kan råda bot på det, även om det inte blir så mycket mental stimulans så får de i alla fall springa av sig de värsta myrorna i brallan.
Sen kommer Anneli hit och jag ska prova tärnklänning till bröllopet, whee vad skoj!!
Vi planerade in att ses den här veckan trots att jag jobbade, nu blev jag ju hemma men nog orkar jag dra på mig en klänning ändå. Till klänningen ska jag ha de svarta stövlarna som jag hade på julbordet (de kommer förmodligen inte synas eftersom klänningen är lååång) och så ska jag skaffa mig en liten kuvertväska eller liknande i guld då alla smycken också ska gå i guld. Jag får inte av mig min gotlandsring eftersom den sitter på den tumme som Fenris bet mig i så jag har inget val, även om jag i alla fall tycker att guld är snyggast haha. Åh det ska bli så kul!!

Igår orkade jag knappt åka och handla mat men när jag väl tog mig iväg så hittade jag ÄNTLIGEN ädelost med päron igen!
Helt galet svårt har det varit att få tag i den, så nu när jag väl hittade den så tog jag tre tuber hahaha!
Bäst före datumet är under 2014 så det var lika bra att passa på!

Till dagens PAD kunde jag inte bestämma mig för vilken av bilderna jag tyckte bäst om, jag ville gärna göra det klassiska ”ringhjärtat” men så tyckte jag bilden med stängerna blev så bra så idag blir det dubbelt upp i det inlägget!

6 Thoughts on “Krama kudden.

 1. Vad söt han är kuddkramaren <3
  De där tabletterna lät intrssanta! Jag lider också av IBS och vore kul att testa dessa. Ska jag kolla efter. Liksom denna ost, som jag glömt bort… Många säger att den är god och att maxi har den här 🙂
  Fortsätt krya på dig! 🙂

  • UllisWeb on 3 januari, 2013 at 18:44 said:

   Han verkligen håller om kudden haha, idag fick jag bokstavligen dra loss den från mellan hans ben!! 😆
   Som med alla naturläkemedel vet man ju inte hur pålitliga de är tycker jag, men så länge man känner sig bättre så spelar det ju ingen roll. Jag köpte en ”liten” burk med 40 tabletter på apoteket för att testa men de finns billigare på nätet så nästa gång kommer jag beställa.
   Osten är fantastisk!! 😀

 2. Krya på dig!! Du verkar verkligen ha gått in i väggen denna gången! Se nu till att VILA ordentligt

  • UllisWeb on 3 januari, 2013 at 18:50 said:

   Tack!
   Det är bara lite förkylning men som vanligt måste den ju sätta sig på luftrören och då är det kört. Trodde jag kunde förebygga den innan jobbvändan men icke!
   Så ja, nu är det definitivt ryggläge på soffan ett tag till! 😛

 3. Jag hittade den där osten på lilla ICA här i Stallis idag! 😀 Var ju också tvungen att köpa några tuber! 😉
  Hoppas verkligen att du mår bättre snart! <3
  Och ja, Dax är himla söt när han kramar kudden. Plutten! ♥
  Kram

  • UllisWeb on 4 januari, 2013 at 00:19 said:

   Ja det är en bra investering den där osten hahaha! 😆
   Jag tror att det är på bättringsvägen nu.
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: