web analytics

På senaste tiden har jag funderat över några reklamer och produkter jag har sett där de spelar på trenden att man ska vara hälsosam och medveten om vad man utsätter sin kropp för. Försäljningsargumenten har då varit att de tagit bort potentiellt skadliga ämnen ur produkterna. Till exempel har Apoteket släppt en tandkräm som är utan färgämnen, och Otrivin har en nässpray som är utan konserveringsmedel.

Min fundering kring detta är: vad är meningen med att ta bort färg- eller konserveringsmedel från en produkt som är kemiskt framställd?
För det är ju inte direkt så att man skördar tandkräm från tandkrämsbuskar eller nässpray från nässpraysplantor?!
Så när 100% av innehållet är mer eller mindre kemiska ingredienser, spelar det någon roll för hälsan att plocka bort en?

Och kanske framför allt; går folk på detta??

100% utan tillsatser!

6 Thoughts on “Utan tillsatser?

  1. Haha, jag har haft exakt samma tankar ang tandkrämsreklamen! Vi satt och pratade om det på jobbet sist jag var där. Och ja, folk går garanterat på det där och tänker att det är sååååå bra att det inte är färgämnen i tandkrämen… för som sagt, tandkräm kommer ju från tandkrämsbuskar 😛 …

  2. Hahaha, instämmer :P! Finns så himla mycket skit i reklam, och man undrar hur de får hållas med denna falska varudeklaration. De lyfter fram preparaten de tagit bort/minimerat, men döljer de andra gifterna.

  3. laila, Izac & Cattla on 14 januari, 2013 at 22:16 said:

    🙂 oavsett tillsatser…. så är hundarna sååå fina… Snygg Brimer, vilka färger :…Löööwe it <3

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: