web analytics

Har precis suttit och tagit hem alla mina hemsidesfiler från servern till min hårddisk, 6725 filer av olika slag bygger min sida. Det låter ju helt absurt, men egentligen är det så att merparten av filerna tillhör bloggarna (denna och fotobloggen) och är egentligen helt onödiga för mig att ha lokalt på datorn. ALLA bilder till exempel som jag någonsin publicerat på min WordPress finns där inne någonstans… Men jag var lat och orkade inte sortera innan jag laddade ner, jag bara drog ner allt och så ska jag rensa bort det ”webbaserade” sen.

Nu börjar bitarna falla på plats i nya datorn, Photoshop och Dreamweaver är installerade (CS6 båda två, skoj skoj!) samt FileZilla FTP som jag använder för att lägga upp filer på nätet. Även iCloud för att synka med mobilen har jag fått ordning på, och när jag var på väg till Eskilstuna igår gjorde jag dessutom en kanonbra deal på mobila bredbandet så nu kommer jag ha wifi hemma också med snabbare hastighet, mer antal gigabyte att använda och billigare än vad jag haft nu. Bara fördelar med andra ord!

Ikväll blir det skyddsträning med gruppen och just nu ligger hundarna och laddar inför det medan jag plickar på datorn och Rickard är på gymmet. Jag var med där igår men det blev inte mer än 30+20 minuter snabb promenad/jogg på bandet. Jag har väldigt svårt att göra något annat ordentligt när jag vet att jag kanske inte kommer vara där förrän om en månad igen. Men bränna lite fett är ju alltid bra, och jag följde upp det med en morgonpromenad i solen idag så riktigt illa är det ändå inte. Dax, Brimer och Astrid fick följa med, Astrid är ju en fröjd att gå med men grabbarna ska bara dra och dra, och jag blir galen. Drar gör man i sele, inte i halsband. Punkt!

Igår när vi var och handlade hittade jag ett par örhängen i nickelfritt ”silver” och med en gråtonad sten som jag köpte bara för att ha något i hålen, jag har märkt att de dragit ihop sig väldigt så jag kände att jag ville sätta något i dem igen så det inte blir sår när jag väl ska ha några hängen. Egentligen hade jag velat ha guldfattning eftersom jag har allt annat i guld men det är väldigt svårt att få tag i om man inte ska köpa äkta vara. Och sånt har de inte på Ica Maxi hehe. Jag var lite orolig att jag skulle få en reaktion på dem som jag fick på ett par gamla jag hade i för några veckor sedan men hittills har jag inte märkt något. 39,90 kr på Ica MAxi alltså.

6 Thoughts on “Today.

 1. Ja det är en pillrande innan man känner sig hemma i prylarna 😉
  Jätte söta mallerumpor, och jätte söta örhängen 🙂

 2. Jag snackade med 3 idag när jag var inne i butiken och nu har jag också det dära braiga erbjudandet som du fick!! 😀 Tack för tipset! 🙂
  Hoppas ni hade en bra och skojig träning men det är jag övertygad om att ni hade! 🙂
  Kram kram!
  PS. Håller med förresten – dejt snart! Eller ja, efter VM kanske! 😉

  • UllisWeb on 22 februari, 2013 at 01:52 said:

   Ja jag såg det i din blogg, jäkligt nice! 😀
   Träningen gick kanon och var jättetrevlig som vanligt, mer om det imorn. 😉
   Ja absolut får det bli date när ni har skidat klart, de på TV och du i sinnet! 😆
   Kramen!

 3. Jasså 😉 Photoshop CS6… Skönt att det gick att installera på Windows 8. Var lite feg och vågade inte ge mig på det operativsystemet ännu, men det verkar fungera som det ska.
  Hur är CS6:an föresten? Har du kommit igång något med den ännu?

  • UllisWeb on 24 februari, 2013 at 21:23 said:

   Win 8 är annorlunda men inte hjärnkirurgi, som vanligt ned nya teknikgrejer tar det ju ett litet tag innan man kommer in i det. 😉
   CS6 tycker jag är rätt så likt CS5, det som det har skrivits mycket om när det släpptes är att det numera har (valbar) mörk bakgrund vilket jag är splittrad till. Jag tycker det är MYCKET snyggare och får bilderna att ”stå ut” mer, men tyvärr ser jag inte ordentligt vad jag gör när jag har det mörkt så jag har gått tillbaka till ljus bakgrund.
   En sak som jag stör mig på är att tidigare när man valde ett fast värde på beskärverktyget så skar den OCH förminskade bilden till det formatet, nu ändrar den till rätt proportioner men man får själv minska ner storleken på bilden vilket innebär flera extra knapptryckningar haha. De har också ändrat om i linjalverktyget så den inte rätar ut och beskär utan bara rätar ut.
   Nu kan det ju mycket väl vara så att det är inställningar det handlar om också, jag märkte till exempel att de förinställda inställningarna i ”kurvor” inte är som jag är van och till en början blev det jättekonstigt innan jag kom på att jag kunde ändra hehe. Samma sak där som med win 8, man måste jobba in sig lite så flyter det sen! 🙂

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: