web analytics

Nu är första veckan av diet över och nu kommer jag inte lägga upp mer dag-för-dag bilder utan bara sammanfatta en gång i veckan som på bilden nederst i detta inlägg. Det blir inte så roliga inlägg med alla dessa bilder som jag misstänker att de flesta ändå scrollar förbi hehe.

Anledningen till varför jag lagt upp detta är inte för att verka duktig eller för att vara besserweisser utan för att visa att detta är ett sätt att tappa vikt för ”Svensson” utan att för den sakens skull svälta sig eller förvägra sig något, men inte heller frossa. Tittar man på det jag har ätit under veckan så hittar man både sockerkaka, ost och kex och pannkakor tex.
För mig personligen handlar det mycket om att bryta ett levnadsmönster som framför allt har handlat om att jag ätit fel saker och vid fel tillfällen. Jag har ätit alldeles för sällan och när jag väl har ätit har det blivit för mycket. Jag har varit hungrig och ätit en bulle, kakor, choklad eller annat onyttigt i stället för något att stå sig på. Jag har småätit när jag har haft tråkigt, till exempel i jobbilen har det varit lätt att pilla i sig både det ena och det andra under nätterna. Att ändra sina vanor och mönster med allt i livet är SKITSVÅRT och ofta faller man tillbaka om man gör det alltför drastiskt eller av fel skäl vilket i sin tur inte alltför sällan leder till ångest och tappad självkänsla. Därför insåg jag att jag behövde hjälp i form av denna app för att hålla koll på vad som egentligen försiggår och hur jag kan skapa ett nytt mönster som är hållbart i längden.

Jag tror inte på dieter där man utesluter näringsämnen eller vissa produkter, varken för den fysiska eller psykiska hälsans skull. Jag går genom livet mestadels på känsla oavsett vad det gäller och jag tror att det är jätteviktigt att lyssna på kroppen och vad den säger. Hade jag under denna vecka känt mig svag, trött, eller på annat sätt negativt påverkad av detta så hade jag höjt upp kaloriintaget och känt av igen hur det hade funkat. För mig är det jätteviktigt att det funkar i vardagen, jag är och kommer inte att bli någon atlet som behöver hålla strikt kost för tävlingsformens skull utan detta handlar om att må bra både på insida och utsida!
Jag måste dock säga att jag har inte känt av något negativt alls under veckan förutom att jag stundtals blivit väldigt hungrig när mellanmålen hamnat på sniskan. De positiva fördelarna däremot har varit fler; jag känner mig tightare i kroppen, inte lika svullen i magen som jag ofta varit tidigare och inga problem med IBS som jag kunde tänka mig kunde komma (dock lite strul med dyspepsin men det är ju inget ovanligt). Detta är jag 100 % övertygad om har att göra med att jag äter mer regelbundet, mindre mängd men oftare, och det är något som jag måste fortsätta vara duktig på för det känns och ser jättebra ut. Det jag är dålig på som jag måste skärpa till mig med är att dricka mer vatten, jag är ruskigt dålig på det och det gör så himla mycket för kroppen att få ordentligt med (ren!) vätska i systemet.

Resultatet efter en vecka är minus 1,5 kg (första veckan tappar man enligt Sandra just mycket vätska så det är inte bara en ”riktig” viktnedgång, men ändå), målet är minus 0,8 kg per vecka så i och med detta så kortas tiden ner i appen tills jag når mitt viktmål och nu är det sju veckor kvar. Appen vill att jag ska dra ner ytterligare på kalorierna under denna andra vecka men jag känner att eftersom jag har ett så pass aktivt jobb där jag ändå inte räknar in något av det som motion så tycker jag inte att jag ska dra ner ytterligare utan håller mig på 1397 kcal/dag. Blir spännande att se vad som händer till nästa vecka, om något alls haha!

4 Thoughts on “Diet dag 7 + sammanfattning.

 1. Duktig du är! 😀

 2. Säger samma sak: jättebra kämpat! 😀
  Gillar också denna app. Använde den när jag gick ner mina 10 kg för snart 2 år sedan men använder den ganska flitigt även sedan dess. Dock inte för att gå ner i vikt utan för att se hur jag äter, hur mycket protein, kolhydrater osv. Som sagt: mycket bra app! 🙂
  Sen måste jag säga att jag gillar att det inte bara är ärtsoppa du har ätit utan Soldatens ärtsoppa! ha ha! 😀
  kram kram!

  • UllisWeb on 17 mars, 2013 at 03:54 said:

   Ja den är verkligen super, och så smidigt att man kan scanna in streckkoderna på det man äter så man slipper söka på varje pryl!
   Det är viktigt det där med ärtsoppa, Soldatens ska det va’! 😆
   Kram och tack!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: