web analytics

Jag har fått en ny tvångstanke. Förutom den ständigt närvarande tanken på att jag vill bo i hus på landet men ändå nära stan (eller i alla fall nära en av de större matvarubutikerna), hur det ska se ut och hur tomten ska vara, vilket jag inser är krav som aldrig kommer gå att uppfylla, så har den nu fått sällskap av en tanke som är betydligt enklare att åtgärda men ändå tar lite tid innan den kan bli sann. Tanken på ett nytt objektiv… Igen.

Jag har slopat drömmarna om ett nytt macroobjektiv, dels på grund av att begagnatmarknaden fullkomligt svämmar över av 90/2,8 som jag har nu och försöker sälja så det känns i det närmaste meningslöst. Sen känner jag ju ofta, senast så sent som igår, att jag ÄLSKAR bilderna detta objektiv tar, bland annat är det ljusstarkt och har en otroligt fin bakgrundsoskärpa. So what att det inte har internfokusering, jag får använda den manuella de gånger autofokus inte hittar rätt utan bara kör fram och tillbaka. Titta bara, underbart!

Men på senare tid har det parallellt med macrofunderingarna smugit sig in en tanke på ett fast objektiv, väldigt ljusstarkt och väldigt kort för att kunna leka fram de där fantastiska inomhusbilderna med mjukt, flödande ljus. Och jag har fastnat för ett Sigma EX 30/1,4 DC HSM. Sen såg jag att Sigma ska släppa en uppföljare till detta objektiv ”inom kort”, med tillägget ”Art”. Förbättrad optik för bättre bildkvalité och snyggare bakgrundsoskärpa (skamlöst saxat både den frasen och bilderna nedan från CyberPhoto). Så innan jag gör något alls ska jag vänta och se vad den lilla godbiten hamnar på i pris vid lansering, kanske blir prisskillnaden inte enorm. Det förstnämnda kostar just nu som lägst 2682 kr sprillans nytt, så det är liksom inte så mycket att orda om egentligen. Två extrapass på jobbet så har jag det i min hand, om jag så vill. Åh så fina…


Sen ska man ju vara jävligt medveten om att det är inte prylarna som gör fotografen, så kanske kommer jag inte få till de där underbara bilderna ändå. Men visionen finns där, jag lär mig nya saker hela tiden och söker inspiration och tips på nätet nästan varje dag. Man måste ju prova sig fram för att hitta rätt!
Hur som helst ska jag nära denna tvångstanke ett tag till, för denna månad när lönen kommer är det en ny startmotor till bilen som står överst på shoppinglistan. Tråkigt, men nödvändigt.

4 Thoughts on “Tvångstankar.

 1. Usch ja, kameraprylar har jag väldigt lätt att tråna efter. Men det är ju inga billiga leksaker 😆 Nu vill jag ha en ny estern blixt, eftersom jag köpte en budgetvariant när jag bytte kameramärke och kit.
  Har ett litet fast Nikon AF 50/1,8D som jag är väldigt nöjd med (även om det var länge sedan jag använde det, kom jag på nu…)
  Dessa bilar…..

  • UllisWeb on 16 mars, 2013 at 19:53 said:

   Ja jag har kikat på den också men jag ska försöka satsa på det ”minsta” för att komplettera de objektiv jag redan har. Sen kanske jag blir nöjd… Eee… Troligt?! 😆
   Kan varmt rekommendera Nikon Speedlight SB-700, köpte min på Tradera för väldigt lite pengar förra året och är GRYMT nöjd!! 😀
   Bilar är däremot ingen rolig historia, speciellt inte när de börjar ha några år och mil på nacken… 😛

 2. Nej usch, bilar med några år på nacken suger! Är så sugen på att byta bil men det lär väl dröja något år till…
  Kameraprylar ja, kan man aldrig få för många av liksom 😛
  Låter spännande med det nya Sigma-objektivet! Hoppas du har pengar i plånboken när det lanseras så du kan shoppa loss lite! 😀
  Kram

  • UllisWeb on 17 mars, 2013 at 03:58 said:

   Ja Våfflan har börjat krångla så jag sneglar på en XC70 men det kommer nog dröja… Det är ju inte direkt lönsamt att byta bil, hemska tanke! 🙁
   Kameraprylar is the shit, hoppas också på att objektivet inte skenar i pris och jag har råd med det när det nu kommer! 😀
   Kramen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: