web analytics

Jag har haft sån otrolig tur med vädret under hela min ledighet hittills, helt otroligt tacksam är jag över det!
Prognoserna sa för två veckor sedan att det skulle regna och storma under påskhelgen, men det har ju verkligen varit strålande sol som värmer gott. Det enda lilla negativa är ju att det fortfarande är kallt på nätterna vilket gör att det tar sån tid med snönsmältningen, men på dagarna känns det som att gå härliga promenader i fjällen så jag njuter ändå. Idag fick jag dessutom ett roligt besked från en vän som har det jobbigt på flera fronter just nu om att en del i alla fall verkar ordna upp sig, så resten av promenaden hade jag en extra bra känsla i magen!
Det blir lite enformigt att vara ledig själv, men om ett par dagar är Rickard också ledig i en hel vecka så jag hoppas vädret håller i sig lite till och att vi kan ta tillvara på dagarna. Eller att det inte gör det, så kan vi sitta inne och mysa med tv-spel och frukt haha.

På tal om frukt så är det nu tillbaka till ordning i dieten igen men jag kan inte direkt påstå att det känns betungande, tvärt om!
Igår kväll när jag satt med mitt påskägg, påskmust och lite ostbågar så kom Rickard dessutom in med en skål med fruktsallad, och jag blev glatt överraskad av mig själv när jag faktiskt tyckte det var godare än det andra. Detta hade varit otänkbart för en månad sedan, jag har haft ett enormt stort sockerberoende i flera år men nu verkar det alltså ha dämpats enormt vilket jag är väldigt glad över!
Det har varit väldigt kul att känna skillnaden i kroppen sedan jag började äta bättre, inte bara viktmässigt för det är ju ändå inga otroliga mängder jag har gått ner utan snarare de stora fördelarna jag känner framför allt i min mage. Den är mycket mer harmonisk, blir inte spänd och öm som den mer eller mindre alltid var förut och jag mår inte illa hela tiden vilket såklart gör SÅ mycket för mitt allmäntillstånd!

Extra påtagligt har det blivit nu när jag tillfälligt gått tillbaka till att äta som förut under påsken, det tog bara en dag så var besvären tillbaka så det är ju verkligen kosten som har ändrat på det. I morse längtade jag till min frukost med keso och äpple (japp, jag har testat det Lotta och Alex tipsade om, och med kanel och äpple så blir även keso ätbart haha. Tack tjejer!) som jag tog med ut och avnjöt i skogen efter 3 km. Även detta hade varit otänkbart tidigare, men jag är väldigt, väldigt glad över att jag tog det här beslutet att rätta till mina kostvanor!
Därmed inte sagt att jag kommer vara ett ”hälsofreak” som väger all mat, räknar kalorier och inte tänker äta snacks eller godis för all framtid för jag vill och kommer äta godis och fika också. Men i betydligt mindre mängd än vad jag gjort tidigare då jag mer eller mindre levt på kaffebröd, godis och låtit magen bli tom långa stunder innan jag till slut ätit och då alldeles för mycket. Som sagt, inte på grund av vikt eller utseende utan helt enkelt på grund av välmående!

2 Thoughts on “Härligt!

  1. Alexandra on 2 april, 2013 at 02:50 said:

    Yay! Nu kom jag in på din blogg! Härligt med frukten och mat överlag. man mår helt klart bättre med riktig mat istället för massa socker….Härligt påskägg i bloggen innan

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: