web analytics

Igår var vi på jobbträningen, inget avancerat utan jag och Dax körde igenom RPS-programmet. Lydnadsmässigt gick han bra tycker jag, vi fick göra sidostegförflyttningar åt höger och vänster vilket funkade kanon så det var positivt. I vissa av svängarna gasade Dax upp sig och morrade/skällde lite så där hade vi ett minus, han kan lätt bli sån när vi blir kommenderade och ”visar upp oss”, förmodligen för att jag inte håller lika stor koll på honom då som när vi tränar. Det har ju hänt att jag har trampat på en tass när vi har tävlat eller kört RPS tidigare så han blir lite uppvarvad av de situationerna. Jag måste alltså försöka träna mer tävlingsmässigt i mitt eget beteende!


När jag var på Hööks häromdagen köpte jag också ett tikskydd till tjejerna när de löper, Fenris fick prova det igår.

Som synes var hon väldigt nöjd över det. Eller inte haha!

Framförgåendet var riktigt dåligt tyckte jag, stretigt i kopplet och han började gå när jag skulle ansluta efter halten och fortsätta marschen. Inte så konstigt med tanke på hur sällan vi kör det i och för sig. För övrigt gick lydnaden bra, speciellt hoppet är jag väldigt nöjd med då han hade bra avstånd på andra sidan vilket det annars kan vara lite si och så med. Jag körde också lite kryp sedan på sidan av och även det gick väldigt bra, kul!

Mangon bara växer och växer, det är helt absurt!!

Även olivträdet som jag fick i 30-årspresent kommer det nya skott på, våren är verkligen på G!

Skyddsmässigt gjorde vi bara ett dolt överfall, en liten ”twist” på det hela blev att köra i IPO-ärm. Vi kom också överens om att jag inte skulle säga ”stå stilla” eftersom Dax är hjärntvättad till att tänka att han då ska in till mig efteråt i stället för att lägga sig i bevakning men lika hjärntvättad är ju jag på att när vi kör RPS så säger man ”stå stilla” så jag höll såklart inte truten haha. Dax släppte efter ca 5 sekunder (IPO-ärmen var smaskig tydligen hehe). Då hade figgen redan hunnit säga till mig att jag skulle vara tyst och fortsatte kampa så när Dax släppte och var på väg till mig rörde sig figgen fortfarande så han gick tillbaka in i bett och så kunde vi göra om avslutet med en tyst matte!
Det fanns absolut ingen antydan till utbackning efteråt (surprise!) men under visitationen satt han fint stilla och transporten efteråt var kanon så det är ju det gamla vanliga vi ska träna på. Och att matte ska hålla käften, vilket som de flesta vet kan vara nog så svårt för mig hahaha!

2 Thoughts on “Lite jobbträning.

  1. Vilket gulligt tikskydd! Fenris ser verkligen ut att älska det dessutom! 😆
    Ska bli intressant att se hur träning av tyst matte kommer gå! 😉 😆
    Kram på dig!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: