web analytics

Jag skulle ju skriva några rader om den nya hundmaten som vi fick testa, Four Friends. Nu har vi använt den ett tag så det känns som att inkörsperioden är klar.

Jag måste säga att jag är helt ok nöjd med detta torrfoder, hundarna har svarat mycket bra på det, genom att lägga på sig i hullet vilket jag ser som att de tar upp näringen bra och de har fin päls och klor (oförändrat från innan). Till skillnad från när Dax gick på Royal så är det inte petnoga med att ge honom mat var 12e timme för att han inte ska bli tom i magen och kräkas, också ett jätteplus för min del!

På minussidan tycker jag att de fiser en hel del vilket de inte gjort på färskfoder samt att mängden avföring ökat. De skiter nästan varje promenad, ibland flera gånger, och det luktar… Ja, bajs!
Med färskfodret luktade det nästan ingenting och de rastade sig kanske två gånger om dagen, nu är det betydligt mer.
Sen är foderkulorna ganska små, det kan man ju se som både bra och dåligt. Bra för att maten räcker längre, dåligt för att de blir lättare att sätta i halsen.

Det blir ju lite missvisande att gå från färskfoder till torrfoder, det är som att jämföra äpplen och apelsiner men som sagt, för ett torrfoder tycker jag det har funkat ypperligt och är mycket prisvärt!
Dock kommer det hända mer på foderfronten framöver, men det kan jag berätta om en annan dag!

2 Thoughts on “Four Friends hundmat.

  1. Alexandra on 5 maj, 2013 at 18:59 said:

    Detta med foder är ett jävla djungel bo! Pro plan för mina odågor

    • UllisWeb on 5 maj, 2013 at 19:06 said:

      Ja det är knepigt att hitta rätt, både nåt som funkar med hundar och plånbok. Jag saknar dock färskfodret, men förhoppningsvis har vi hittat en lösning på det.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: