web analytics

Foton Per-Olof Sännås, från aftonbladet.se

”Jag är säker på att nästa polismord kommer att ske i vårt distrikt, så allvarligt är det, säger en polisman vid Västerortspolisen.”
Nu börjar det bli varmt ute och skitungarna tar sig ut på gatorna igen och gör livet surt för alla. Denna gång skyller de på dödsskjutningen av en 68-årig man i förra veckan, men sanningen å säga så är det likadant varje år, helt utan dödsskjutningar. Det känns som att vi kommer hålla oss på vår kant i natt när det är dags att jobba igen.

Tänk att det ska vara så svårt att fatta att nästa gång kanske det är de som behöver hjälp, och då kommer ingen komma. Varken vi eller polisen har tillräckligt betalt för att det ska vara värt att offra livet för några som ändå inte uppskattar samhällsinsatser, utan då är det i stället de som har offrat någon av sina nära och kära till förmån för ”nöjet” att kasta sten och flaskor på räddningstjänst och polis (och oss, så sent som för någon månad sedan fick vi två bilar sönderslagna när vi skulle utföra rondering i ett trapphus i Rinkeby. När vi låser tunnelbanan har vi tre bilar på plats, två för att utföra själva låsningen och en för att vakta bilarna).
När vi möter polisen på väg till eller från våra uppdrag i dessa områden brukar de fråga vad vi gör där och att de vill att vi åker därifrån. Så gott som varje gång, inte bara när det är upplopp.

För vår del är det enkelt, vi är privatägda och får ganska snabbt order från vår leding om att vi avstår våra uppdrag. För polis och räddningstjänst är det svårare, de är ju en del av samhällsstrukturen och kan inte bara neka hjälp hur som helst. Det är inte ofta jag blir politisk på bloggen, men i mina ögon så har man förbrukat den rätten när man beter sig på detta sätt. Faktiskt.

EDIT: Jag vill bara påpeka att det är INTE för att många av dessa ungar är invandrare som jag blir upprörd, utan för att de är dumma i huvudet helt enkelt. Oavsett ursprung är det idioti att skjuta sig själv i benet tänker jag. Så ni vet!

6 Thoughts on “Hej och välkommen till jobbet.

 1. Jag håller med dig!!! Till 200%! Beter man sig så så tycker inte jag att alla dom rättigheter vi har i detta land är en självklarhet. Dom gör ett val att bete sig illa. Då borde även andra delar av samhället kunna få göra ett val, så att säga… Glad jag inte är polis. Jag skulle aldrig vara beredd att offra mitt liv pga dom där idioterna.

  • UllisWeb on 20 maj, 2013 at 19:23 said:

   Nä alla har ju ett val… Nu handlar om barn och ungdomar, vissa av dem är inte äldre än 12-13 år, och då är det ju svårt att åberopa ”sunt förnuft”, moral och etik MEN var är föräldrarna undrar jag?!?
   Hur kan man som förälder inte veta att ens barn är ute och röjer i området, hur kan man låta sina 12-13 åringar springa omkring hela nätterna?!?
   Det är ju de som måste sätta nivån på hur man beter sig i samhället och mot andra människor, hur kan de tycka att det är ok?!?!
   Det kan jag inte förstå… 🙁

   • Föräldrarna bryr sig inte ett skit skulle jag gissa… 🙁 Jag sväljer inte att ”föräldrarna är hjälplösa, dom vet inte vad barnen gör”. Vill man ha koll på sin unge så har man det.
    Och visst är det lite skillnad när man är typ 12 mot 19, men fortfarande… jag kastade inte sten mot polisen eller tände eld på garage och bilar när jag var 12 år gammal… *arg*

    • UllisWeb on 20 maj, 2013 at 22:41 said:

     Nej, det gjorde inte jag heller. Eller knarkade, söp eller hade sex. Tiderna förändras, helt klart.

 2. Steve-O on 20 maj, 2013 at 22:45 said:

  Nu är de igång igen… Stay safe.

  • UllisWeb on 20 maj, 2013 at 22:46 said:

   Japp I know… Inte en chans att jag sätter min fot där uppe, de kan gott sköta sig själva i mina ögon. 😛

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: