web analytics

Hej på er, som ni har märkt så har jag tagit en bloggpaus under lägret (och sen blev jag sjuk men det vill jag inte prata om, nu vill jag frossa i minnena från veckan som varit). I vanliga fall så blir det ju oftast något litet inlägg om dagen, men jag har helt och hållet gått in för att träna hund och laga mat under veckan och då kände jag att bloggen för en gångs skull fick stå tillbaka. Jag har nästan inte fotat nånting heller som jag skrev i mitt förra inlägg, lite, lite grann på norrlandstiken Beila med systemkameran och några mobilfoton bara. Och så har det blivit några bilder tagna av Ida på mig och Dax i skyddet också, jag ska gå igenom dem så småningom och se hur de blev. Det har faktiskt varit befriande att inte ha kameran framme, för hur det än är så tar den min uppmärksamhet från själva träningen och jag börjar tänka på vinklar, inställningar och att det ska bli bra bilder. Det jag kan tycka är tråkigt är att jag hade velat ha en gruppbild med alla B-hundar från lördagen, men jag hoppas att folk är intresserade av att komma på nästa läger så vi kan ta fler bilder då!

Detta läger har verkligen varit bland det bästa någonsin, superduktiga lägerdeltagare som varit engagerade i både sina egna och andras hundar, alla kommer med tips, råd och funderingar och lyssnar på varandra. Som suttit och åkt 90 mil ENKEL resa eller kommit dit så fort det varit en ledig dag i skolan för att träna och umgås. Fantastiska människor, fina vänner!
Vädret har varit på vår sida med sol (dock även blåst) och det har varit aktivitet non-stop hela dagarna och sedan roligt och mysigt snack på kvällarna. Den biten tycker jag är minst lika rolig och givande som att vara ute och träna, att sitta och prata om hur träningen gått och berätta och lyssna på olika erfarenheter, det är ovärderligt!
Dieten har gått fullständigt åt skogen haha, nu är jag nog tillbaka på den vikt jag låg på innan jag började känns det som men det skiter jag i. Hellre njuter jag av livet när jag kan och har ett par kilo extra än att neka mig det och sen blir jag överkörd av en buss nästa vecka liksom. Det var det där med att leva i nuet, inte i morgondagen!

Skön solbränna, jag har haft jacka på mig eftersom det blåst så mycket så ansiktet och händerna är det enda som har fått färg. Inte ens hela händerna som synes hahaha!

Jag har kört både Dax och Brimer i spår, sök/vindövningar, lydnad och skydd och det mesta har flutit på. Jag känner mig trygg i att starta Dax nästa helg, det är lydnaden och framför allt krypet som vi ska nöta lite mer för att kanske kunna ta hem någon tiopoängare men efter denna helg så är jag ledig hela nästa vecka så då blir det genomkörning. I skyddet håller han en jämn kvalitet, det vi ska köra lite som sista puts under veckan som kommer är stadga i fasttagandet, transporter och släppande ur ärmen men för övrigt känner jag mig väldigt nöjd. På en vecka kan man liksom inte rätta till några fel, utbackningarna som är lite korta kommer att vara korta även på tävling så det får vi nöta vidare på sedan. Det ska bli så kul!

Brimer gjorde ju sitt MH också i onsdags och det gick väldigt bra, jag hann inte göra något protokoll på pappret som jag brukar men i skallen hade jag ju en tanke och jag måste säga att på de ställen han avvek från det jag förväntade mig så gjorde han det mestadels bättre än väntat. Han är ingen tuffing, dådkraften och nyfikenheten är inte enorm och han har en social osäkerhet som vi har fått jobba med. Hanteringen var en bit som jag trodde att han skulle tycka var jobbig då en främmande människa skulle böja sig över och hålla på med honom men han tittade bara på mig ett par gånger för att kolla om det var ok så det fixade han jättefint. Det enda han egentligen gjorde ”sämre” var jakten på lilla bytet då han inte sprang ut, det hade jag trott att han skulle göra men å andra sidan var det typ ingen i kullen som gjorde det så det var inte direkt chockerande. Överlag måste jag säga att det var en väldigt jämn kull. Jag har lagt ut protokollet i hans tabell på sidan ”Om Oss” för den som vill läsa.

Dax ålade iväg nerför slänten i solskenet, han älskar verkligen att rulla i gräset och högst upp på hans önskelista står en egen gräsmatta tror jag. På min också för den delen, vi vill ha ett hus NU!!!

2 Thoughts on “Hemma efter lägret.

 1. Härligt att ni hade ett så trevligt läger! 😀 Skönt för dig kanske att inte fota så mycket men lite tråkigt tycker jag 😉 Hade gärna sett lite bilder!
  Skrattade åt Dax som ålar sig nedför backen. Så höll Folke på hela vintern, fast för Folkes del verkar det krävas snö för att få den bästa rulleffekten 😆
  Kram

  • UllisWeb on 4 maj, 2013 at 14:39 said:

   Ja men lite bilder finns det, ska fixa och dona lite med dem så kommer de ut sen. 😉
   Haha Dax gillar att rulla sig i snön också, men gräsmatta går lika bra! 😆
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: