web analytics

Detta är den sjukaste historien på länge… När vi var ute och spårade under söndagen tappade Rickard sina bilnycklar, och trots att fem personer och sex hundar letat i omgångar under både söndag och måndag PLUS att vi har gått med metalldetektor så hittade vi dem inte. Igår åkte vi iväg till Västerås för att försöka beställa en ny bilnyckel men när vi var på plats så sa de att man inte kan beställa någon ny nyckel (??) utan får byta låskolv och hålla på och programmera om databoxar med mera vilket vi tvivlar starkt på eftersom Chevan inte har någon form av transponder.
Firma nr 1 hänvisade oss till en firma nr 2 på ett annat ställe i Västerås som inte heller kunde hjälpa oss med en ny nyckel utan bara med nytt styrlås, så vi beställde ett sådant och förberedde oss på att åka ut i skogen och borra och meka för att kunna ta bort det gamla och montera ett nytt (och passade på att njuta lite av deras fina mustanger, om man hade haft en miljon kronor över och skräpat hade jag inte tvekat EN sekund!).
När vi sedan kom hem så hade Rickard fått ett mail från en annan person än den vi pratade med på firma nr 1 där det stod att man kan beställa nyckel om man kommer dit och visar upp legitimation och förskottsbetalar?!
Där fick jag ett anfall kan jag säga, vi hade ju vart där bara någon timme tidigare och då gick det minsann inte enligt den person vi pratade med då, men nu skulle vi sitta och åka tillbaka igen på grund av deras inkompetens?!?
Hade det gällt min bil hade jag då skrivit ett mail med några väl valda ord och bifogat en kopia på legitimation och registreringsbevis så att de kunde beställa och skicka nyckeln när den kommit men Rickard är av en mer harmonisk sort och åkte alltså dit idag igen.

När han väl kom fram och stått och väntat i 45 minuter säger de att de inte kan beställa någon nyckel I ALLA FALL!!
De hänvisar då till någon annan firma i Enköping, firma nr 3, som säger då Rickard ringer att de inte kan hjälpa honom för Cheva har dragit in auktorisationen för typ alla verkstäder utom ett fåtal utvalda. Men han kan såklart inte ge Rickard numret till någon sådan firma.
Då fick Rickard ett mindre frispel och ringde till Chevrolet Sverige, där en stackars receptionist eller liknande fick sig en rejäl utskällning när hon råkade säga fel sak haha. Till slut fick han då numret till ytterligare en verkstad, firma nr 4, där de inom sju minuter kunde säga ”ja, vi kan beställa nycklar men vi måste oavsett årsmodell programmera om bilen, du måste komma hit med den (naturligtvis) och det kommer kosta totalt ca 4100 kr.”

Rickard åkte då upp till Chevan där den står i skogen sedan tre dagar tillbaka för att sätta plast för fönstret som stått öppet eftersom det inte går att dra upp utan nyckel (jag vet hur man gör även utan tändning men då måste man plocka isär hela dörrsidan och det vill man inte göra ute i skogen) och tänkte ”äsch, jag måste ju ändå rasta hundarna så jag kan lika gärna göra det där nycklarna försvann”. Han släppte ut Astrid och Fenris på fältet där vi gått säkert 100 gånger fram och tillbaka, som sagt en jäkla massa folk, hundar och metalldetektor, och efter fem minuter hittade Fenris knippan på ett ställe där vi passerat 99 gånger av dessa 100. Helt öppet låg den, lite fasthakad i en gren som stack upp.
SJUUUKT!!!
Och nej, nu blir det ingen jäkla rem i knippan, den ska kopieras i ett antal upplagor och den får FAN inte lämna bilen när man ska gå ut i skogen!!

4 Thoughts on “Bilnycklar.

 1. Sofie on 10 juli, 2013 at 19:31 said:

  Hahaha!! 🙂 Kul att Fenris tyckte det var dags att visa var de hängde någonstans

  • UllisWeb on 10 juli, 2013 at 20:04 said:

   Ja man får väl vara tacksam på sätt och vis, men kunde hon inte rotat fram dem redan i söndags så vi sluppit allt strul och alla bensinpengar?! 😛

 2. Laila & Izac on 10 juli, 2013 at 19:48 said:

  Oj…. jag sitter här och hyperventilerar när jag läser.. går lixom in i rollen.. hahahaha vilken story!!! Fint att den är hemma och i säkert förvar… släpp den inte ur sikte Ullis …..

  Snart ses vi 🙂

  Kram Kram

  • UllisWeb on 10 juli, 2013 at 20:05 said:

   Nä nu är det nyckelcheck som gäller, inräkning efter varje resa haha! 😛
   Japp det gör vi, jag har tvättat alla ridkläder två gånger för att få bort förrådslukten och ikväll ska jag sy på nya resår i mina shortchaps! 😀
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: