web analytics

Den här synen är man ju inte van vid längre, regndroppar på vindrutan. Det är 16 grader och jag fryser som en galning, men det passar ju bra nu när semestern snart är över.

Förmiddagen har spenderats framför datorn med företagspyssel, jag har fått bekänna färg i mina excelkunskaper och faktiskt blev det riktigt bra till slut.
Nu ska jag gå en långpromenad med grabbarna som sovit hela dagen som klubbade sälar. Det tar på krafterna att vara hemifrån i tre veckor!
Sen blir det lite handling inför jobbveckan som startar i morgon och planen är att shoppingkassen ska fyllas med mer nyttigheter i stället för att följa semesterns trend med mestadels godsaker. Vågen har väl pekat mer eller mindre uppåt hela tiden, men ärligt talat så struntar jag i det. Jag mår bra, har haft trevligt och har gjort och ätit vad jag vill. Nu är det dock dags att tränga ner sig i uniformen igen, så en mindre omläggning av kosten är nödvändig för att det ska lyckas hehe.

En enorm nackdel med ”dieten” som jag gick på förut och som jag märker på många runt omkring mig är att livet börjat kretsa kring mat, kalorier och innehållsförteckningar. I stället för att det är något som är en naturlig del av vardagen precis som andra livsnödvändiga saker så blir mat en stor grej som tar upp mycket tid och tankeverksamhet. Jag tycker faktiskt att det är obehagligt, och när mat blir huvudämnet i livet så känner jag spontant att linjen mellan hälsosamma vanor och ätstörning blir väldigt tunn och diffus… Herregud, mat är liksom bara mat, ät och var glad över att möjligheten finns!

Man behöver ju inte vräka i sig hela dagarna igenom, men som sagt, när alla dygnets vakna timmar kretsar kring att hålla reda på vad man stoppar i sig och när… Då känner i alla fall jag att man tappar livskvalitet och hamnar i ett tvärt om ohälsosamt livsmönster där en mani tar över, samtidigt som man intalar sig att man lever nyttigt. Läskigt!

När handlingen är klar för dagen blir det trädgårdspyssel eftersom det är mina städveckor i föreningen och sen ska jag försöka hålla mig vaken länge för att vända dygnet tills i morgon. Jag försökte redan igår kväll, då somnade jag kl 23.30 på soffan så det gick inte så bra. Idag försökte jag pressa mig själv att sova länge i stället, men gick upp vid 10 så vi får väl se hur det går.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: